سفر راهبردی ظریف به سرزمین جوچه/ جهان در انتظار بلوک‌بندی جدید؟

11:03 - 08 ارديبهشت 1398
کد خبر: ۵۱۳۲۴۱
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
روی‌گردانی کره شمالی از آمریکا و همچنین دیدار هفته گذشته «کیم جونگ اون» رئیس این کشور با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، سبب اهمیت دوچندان سفر قریب‌الوقوع ظریف به پیونگ‌یانگ شده است.
گروه‌ سیاسی ؛ «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان پس از شرکت در نشست «روز بین‌المللی چندجانبه گرایی و دیپلماسی برای صلح» در مجمع عمومی سازمان ملل متحد امروز به کشور بازمی‌گردد و قرار است طی هفته‌های آینده عازم «پیونگ یانگ» پایتخت کره‌شمالی شود. بیشتر بخوانید
 
وابسته نظامی سابق ایران در کره‌شمالی: کره‌شمالی متوجه قابل اتکا نبودن آمریکا شده است
عکس آرشیوی؛ سفر سال گذشته وزیر خارجه کره‌شمالی به تهران
روی‌گردانی کره شمالی از آمریکا و همچنین دیدار هفته گذشته «کیم جونگ اون» رئیس این کشور با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، سبب اهمیت دوچندان سفر قریب‌الوقوع ظریف به پیونگ‌یانگ شده است.
 
امیر «محمدحسن نامی» وابسته نظامی سابق کشورمان در کره‌شمالی که به مدت ۴ سال و نیم در پیونگ‌یانگ حضور داشت، در همین زمینه به خبرنگار میزان می‌گوید: سفر روز‌های آینده وزیر امور خارجه کشورمان به کره‌شمالی می‌تواند سفری راهبردی و نویدبخش یک بلوک‌بندی جدید در جهان باشد.

دیدار هفته گذشته رئیس کره‌شمالی با رئیس جمهور روسیه که در رسانه‌های مختلف جهان بازتاب‌های فراوانی داشت، خبر از شکل‌گیری یک جبهه‌بندی خاص در عرصه روابط بین‌الملل می‌داد.

امیر نامی در این رابطه با بیان اینکه کره‌شمالی به دلیل موقعیت ژئواستراتژیک و ژئوپلیتیکی که از آن بهره‌مند است، دارای یک جایگاه خاص است، می‌افزاید: بدون تردید تغییر دیپلماسی کره‌شمالی موقعیت جدیدی را در عرصه بین‌المللی ایجاد می‌کند. به نظر می‌رسد به زودی باید شاهد شکل‌گیری یک بلوک جدید در جهان باشیم که این بلوک می‌تواند شامل کشور‌هایی مثل روسیه، چین، ایران و کره‌شمالی باشد.
 
وابسته نظامی سابق ایران در کره‌شمالی: کره‌شمالی متوجه قابل اتکا نبودن آمریکا شده است
اما موضوع «روی‌گردانی کره‌شمالی از آمریکا» که طی چند ماه گذشته دائما در صدر اخبار رسانه‌ها قرار دارد، برای بسیاری از کارشناسان اتفاق عجیبی نبود. وابسته نظامی سابق جمهوری اسلامی ایران در کره‌شمالی، در این زمینه نیز می‌گوید: من تا حدود زیادی با روحیات مردم کره‌شمالی آشنا هستم و اطمینان داشتم که آن‌ها هیچگاه با آمریکایی‌ها کنار نخواهند آمد. امروز کره‌شمالی متوجه قابل اتکا نبودن آمریکا شده است. کره شمالی فهمیده است که آمریکا به تعهداتش پایبند نمی‌ماند. امروز برای همگان اثبات شده است که آمریکایی‌ها تابع مقررات نیستند و اغلب اوقات بر مبنای زور و قلدری و قدرت‌نمایی حرکت می‌کنند. آمریکایی‌ها زبانی را جز زبان زور نمی‌فهمند و این فرهنگ آن‌ها در فیلم‌های هالیوودی نیز نمایان است. ما در فیلم‌های هالیوودی می‌بینیم که وقتی یک نفر نیمه جان است، باز هم یکی از راه می‌رسد و تیر خلاص را به او شلیک می‌کند.

پیش‌تر نیز وابسته نظامی سابق کشورمان در کره شمالی در جریان گفت‌وگوی تفصیلی خود با ، برخی از ویژگی‌های سیستم حکومتی و زندگی مردم کره‌شمالی را به قرار زیر بیان کرده بود.

آمادگی نظامی همگانی
۲۷ میلیون نفر جمعیت کره‌شمالی در کشوری به مساحت ۲۷ هزار کیلومتر مربع زندگی می‌کنند. در این کشور «انضباط فردی، انضباط اجتماعی و انضباط نظامی» سرلوحه امور است. همه این ۲۷ میلیون نفر (حتی بانوان) همیشه آماده هستند و آموزش‌های نظامی را پشت سر گذاشته‌اند. بخشی از این ۲۷ میلیون در ارتش و مابقی در گارد سرخ که چیزی شبیه به بسیج ماست، حضور دارند. وقتی این ۲ گروه در کنار هم رژه می‌روند نمی‌توان آن‌ها را از یکدیگر تشخیص داد و هر ۲ در نهایت آمادگی به سر می‌برند.

ایدئولوژی 
«جوچه» نام ایدئولوژی حاکم بر کره شمالی است. یک ایدئولوژی که ترکیبی از ناسیونالیسم، کمونیسم و اومانیسم است. جوچه به فارسی به معنای خوداتکایی است. «کیم ایل سونگ» رهبر پیشین کره شمالی معتقد بود در جهان کشور خودکفا وجود ندارد، اما خود اتکا چرا؛ آن‌ها معتقدند از تمامی ابزار‌هایی که در اختیار دارند باید نهایت استفاده را ببرند. در کره شمالی زیباترین مناظر طبیعی بدون کوچکترین زباله وجود دارد. آن‌ها دریافته‌اند که نظم لازمه حقوق شهروندی است. ۱۹ درصد از زمین‌های این کشور قابل کشت است و بقیه آن را کوه و جنگل تشکیل می‌دهد، ولی آن‌ها به همین حد عادت کرده‌اند چرا که خیلی نمی‌خورند. مردم کره شمالی در فضا‌های سبز شهرها، درخت‌های میوه و بوته‌های سیفی‌جات می‌کارند و از شرایط موجود بیشترین استفاده را می‌برند. 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *