امید به عنود/ احیای برجام با «رئیس جمهور دموکرات آمریکا»؟
گروه سیاسی ؛ پنجاه و نهمین انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در تاریخ ۳ نوامبر ۲۰۲۰ برابر با ۱۳ آبان ۱۳۹۹ برگزار میشود.
در این میان شخصیتهای حزب الاغها یا همان دموکراتهای آمریکا، به امید چیرگی بر دونالد ترامپ - رئیسجمهور فعلی و نامزد احتمالی جمهوریخواهان - برای کاندیداتوری صف کشیدهاند.
روز پنجشنبه ۵ اردیبهشت نیز «جو بایدن» معاون اول دولت اوباما، رسماً برای حضور در رقابتهای انتخاباتی ۲۰۲۰ آمریکا، اعلام نامزدی کرد؛ پیش از او چند شخصیت دموکرات دیگر نظیر، برنی سندرز، الیزابت وارن، کاملا هریس و ... اعلام کاندیداتوری کرده بودند.
احیای برجام با یک رئیسجمهور دموکرات؟!
تا اینجای کار، موضوع هیچ ارتباطی به ایران ندارد و مرتبط با امور داخلی رژیم آمریکاست. اما بحث برای ما ایرانیها زمانی قابل توجه میشود، که عدهای در داخل و خارج چنین تبلیغ کنند که رئیسجمهور بعدی آمریکا چنانچه دموکرات باشد، برجام احیا میشود.
اما آیا سردمداران رژیم آمریکا - چه جمهوریخواه و چه دموکرات - با آن خوی استکباری و سلطهگری و زیادهخواهی که دارند، به راحتی به برجام و تعهد خود ذیل این قرارداد بازمیگردند؟ یا اینکه بجای عذرخواهی از ملت ایران به سبب زیرپاگذاشتن برجام و تعهداتشان در دوره ترامپ، درخواستهای زیاده خواهانه جدیدی را پیش میکشند؟ برای مثال خواهان برافتادن بند غروب برجام میشوند تا دوباره به این توافق بینالمللی که زیرپا گذاشتهاند بازگردند!
آمریکا به سهولت به برجام بازنمیگردد
تحلیل رفتار سردمداران رژیم آمریکا از هر دو طیف جمهوریخواه و دموکرات برای هر مخاطب و ناظر منصفی، کوچکترین تردیدی را باقی نمیگذارد، که حتی در صورت پیروزی یک چهره دموکرات در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا - مثلاً جو بایدن که کپی برابر اصل اوباما است - واشنگتن بدون طلب امتیاز زیاده خواهانه به برجام بازنخواهد گشت.
افکار عمومی ایران و جهان فراموش نکردهاند که باراک اوباما رئیسجمهور سابق آمریکا در آذرماه سال ۹۲، بعد از انعقاد توافق مقدماتی ژنو در موسسه سابان گفت که اگر میتوانستیم همه پیچ ومهرههای هستهای ایران را باز میکردیم؛ این سخن به وضوح نشان میدهد که دشمنی و عناد آمریکاییها با پیشرفت و توسعه ایران اسلامی، یک امر همیشگی و دائم است و هیچگونه ارتباطی به سردمداران جمهوریخواه یا دموکرات این رژیم استکباری ندارد.
اشتراک نظر و عمل جمهوریخواهان و دموکراتها در دشمنی با ایران
در همین ارتباط، محمدحسن آصفری به خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: همه جناحها و طیفهای سیاسی آمریکایی، چه دموکرات و چه جمهوریخواه در دشمنی و اتخاذ رویکرد خصمانه در قبال ایران، اشتراک نظر و عمل دارند؛ البته ممکن است روشها و تاکتیکهای اعمال دشمنیشان تفاوت داشته باشد؛ بنابراین اینکه عدهای میگویند در صورت پیروزی یک دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، واشنگتن به برجام بازمیگردد، ناشی از نوعی خوشبینی و نادیده گرفتن ماهیت عنادآمیز رژیم آمریکا با نظام جمهوری اسلامی و مردم ایران است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم معتقد است: آمریکاییها چه با سردمداری جمهوریخواهان و چه با دست فرمان دموکراتها، به برجام بازنمیگردند چرا که ایران به تعهدات خود ذیل برجام پایبند است و متعاقب آن، محدودیتهای هستهای ما برقرار است، از طرفی دیگر نیز آمریکا از زیر بار تعهدات برجامی خود شانه خالی کرده است.
آصفری تاکید دارد که هیئت حاکمه آمریکا اعم از جمهوریخواهان و دموکراتها غیر از حرف زور هیچ استراتژیای ندارند و منطقشان مبتنی بر زورمداری است؛ لذا زمانی میتوانیم حرف خود را به آنها بقبولانیم که به لحاظ زیرساخت هستهای، توسعه بیشتری پیدا کنیم و رویکردمان در سیاست خارجی تهاجمی باشد.
آمریکا با ما دشمن است
مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۹۷ طی بیاناتی در دانشگاه فرهنگیان، فرمودند: مسئلهی آمریکا یک مسئلهی جدّی است. آمریکا با ما دشمن است؛ این دشمنی هم با شخص این حقیر یا با شخص سردمداران نظام نیست، با مجموعهی نظام اسلامی است که امروز ملّت ایران، این نظام را پذیرفته و در راه او دارد حرکت میکند؛ این دشمنی یک چنین دشمنیای است. مخصوص این شخص هم نیست؛ دولت آمریکا و نظام آمریکایی، از آغاز پیدایش جمهوری اسلامی با او دشمن بود و بد بود و در صدد براندازی بود. حتّی دولت قبل -دولت اوباما- که هم در نامه به بنده، هم در اظهارات میگفتند که ما در صدد براندازی نیستیم، دروغ میگفتند؛ آنها هم در صدد براندازی بودند؛ براندازی نظام جمهوری اسلامی؛ مسئلهی برجام و این حرفها بهانه است.