جهانگیری: امیدواریم لایحه دولت درباره تابعیت‌ گرفتن فرزند از مادر تصویب شود

10:44 - 02 ارديبهشت 1398
کد خبر: ۵۱۱۷۰۳
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت به خاطر احترام به زنان کشور،  لایحه‌ای را در خصوص قانون قدیمی تابعیت که فقط فرزند از پدر می‌توانست تابعیت بگیرد را به مجلس داد.
جهانگیری
گروه سیاسی ؛ اسحاق جهانگیری صبح امروز (دوشنبه) در دومین جشنواره ملی «زن و علم، جایزه دکتر مریم میرزاخانی» که در دانشگاه تهران برگزار شد با تبریک میلاد منجی عالم بشریت اظهار داشت: جهان امروز بیش از هر زمان دیگری منتظر حضور منجی و برقراری عدل و داد در دنیا است.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به افتخار آفرینی دانشمند جوان ایرانی پرفسور مریم میرزاخانی تصریح کرد: عملکرد شادروان میرزاخانی موجب شد تا توجه همه انجمن ها، نهاد‌های علمی تخصصی و دستگاه‌های اجرایی کشور به موضوع زن و علم جلب شود و به پاس دانش او، روز تولدش بعنوان روز زن و ریاضیات در سطح جهان نام گرفت.

وی افزود: دکتر مریم میرزاخانی افق‌های جدیدی را در علم ریاضیات ایجاد کرد و توانست در سطح بین المللی سرآمد و منحصر بفرد باشد.
جهانگیری با بیان اینکه انتظار می‌رود در ایران که وطن دکتر مریم میرزاخانی است توجه بیشتری به دستاورد‌های این دانشمند صورت گیرد، گفت: مسیری که این دانشمند در دوران حیاتش طی کرد باید بیش از پیش مورد توجه مجامع علمی و مردم کشور قرار گیرد.

معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: جوانان نخبه ایرانی این توانمندی و ظرفیت را دارند که در سطح بین المللی بدرخشند و ایران را در سطح جهان سربلند کنند.

جهانگیری با بیان اینکه جامعه قدرشناس ایران هم در دوره عمر کوتاه دکتر مریم میرزاخانی و هم پس از مرگ ناگهانی و اندوهبار ایشان قدر دان این دانشمند کشور بودند، گفت: دکتر مریم میرزاخانی همواره اصرار داشت که فرزندش تابعیت ایرانی داشته باشد و دولت نیز به پاس احترام به زنان کشور قانون قدیمی تابعیت را که براساس آن فرزندان فقط می‌توانستد از پدر تابعیت دریافت کنند با فرستادن لایحه‌ای به مجلس شورای اسلامی اصلاح کرد و امیدواریم هر چه زودتر این لایحه تصویب شود.

وی با اشاره به وجود نخبگان و دانشمندان بزرگ ایرانی که در داخل و خارج کشور در مسیر سربلندی ایران گام بر می‌دارند، خاطر نشان کرد: این افراد قهرمانان ملی و سرمایه‌های نمادین و علمی کشور هستند و ما باید با اتکا به همین سرمایه ها، انگیزه‌ها را در کشور تقویت کرده و ضمن کشف استعدادها، سرمایه اجتماعی را افزایش دهیم.

معاون اول رییس جمهور مسئولیت سنگین استفاده از سرمایه‌های علمی و نمادین کشور را یادآور شد و افزود: مسئولین و نهاد‌های علمی مسئولیت دارند و می‌توانند تا به مدد سرمایه‌های علمی و نمادین کشور را از شرایط دشوار پیش رو عبور دهند و با تبدیل تهدید‌ها به فرصت بتوانند افق‌های جدیدی را از دل حوادث تلخ پیش روی کشور بگشایند.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین وظایف این است که امید نسل جوان را نسبت به آینده کشور افزایش دهیم و راهکار دست یابی به این موضوع این است که نخبگان، دانشگاهیان و اساتید کشور افق‌های جدیدی پیش روی جامعه بگشایند.

جهانگیری اضافه کرد: امروز مردم شرایط سختی را تحمل می‌کنند و با ظالمانه‌ترین تحریم‌ها روبرو هستند و اگر این فشار‌ها نبود با اتکا به توانمندی علمی و ظرفیت‌های ایجاد شده کشور می‌توانست بیش از پیش در مسیر شکوفایی، رفاه مردم و پیشرفت کشور قرار گیرد.

معاون اول رییس جمهور در ادامه به موضوع بارش‌های اخیر و سیل نیز اشاره و خاطر نشان کرد: سیل بخش وسیعی از کشور را در بر گرفت و ۲۴ استان کشور متحمل خسارات فراوانی شدند. برآورد اولیه خسارات که به زندگی مردم، اراضی کشاورزی و راه‌ها و زیرساخت‌ها وارد شده نشان می‌دهد میزان این خسارات تاکنون حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی اظهار داشت: البته ایران به شدت به این بارندگی‌ها نیاز داشت چرا که سال گذشته در همین ایام یکی از دغدغه‌های اصلی دولت تامین آب شرب برای بسیاری از شهر‌ها و روستا‌های کشور بود و با این بارش‌ها خداوند نعمت فراوانی را به ما عنایت کرد.

جهانگیری افزود: البته در جریان وقوع سیل با وجود همه مشکلات و خسارت ها، جلوه‌های درخشانی نیز از حضور و انسجام مردم، نهاد‌ها و دستگاه‌های مختلف به نمایش درآمد و بار دیگر نشان داد که ملت ایران فرصت‌ها و ظرفیت‌هایی در درون خود دارد که می‌توان برای پیشرفت کشور از آن استفاده کرد.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه از دل هر سختی می‌توان فرصت‌هایی برای پیشرفت استخراج کرد، خاطر نشان کرد: وظیفه نخبگان و دانشگاهیان کشور این است که فرصت‌ها را شناسایی و در مسیر قاعده‌مند در جهت توسعه کشور قرار دهند.

وی با تاکید بر اینکه به شدت به یک زبان و فهم مشترک از مسائل نیازمند هستیم، گفت: ما برای عبور از مسائل و مشکلات به واژه گانی نظیر امید، تاب آوری، همبستگی، تحرک و تفاهم نیاز داریم و وقت آن است که جامعه علمی و نخبگان کشور همه ظرفیت‌ها را به صحنه بیاورند زیرا کارآمدی جمهوری اسلامی ایران جز از طریق به صحنه آوردن تمام سرمایه‌های کشور افزایش پیدا نخواهد کرد.

جهانگیری با بیان اینکه آینده ایران در گرو توسعه علم و فناوری است و نهضت تولید علم و فناوری که در کشور به راه افتاده سرمایه بزرگی برای آینده کشور محسوب می‌شود، تصریح کرد: توسعه علمی فقط منحصر به رشد علمی نمی‌شود بلکه اگر توسعه علمی در کشور رخ دهد شاهد توسعه و پیشرفت در همه ابعاد و زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خواهیم بود.

معاون اول رییس جمهور از همه دستگاه‌های اجرایی خواست زمینه را برای استفاده از ظرفیت‌های مراکز علمی کشور در جهت توسعه فراهم کنند و گفت: اگر به ظرفیت‌های علمی کشور کم توجهی شود و یا توجه نشود این جفا در حق کشور خواهد بود.
وی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه اگر فرصت رقابت وجود داشته باشد و میدان برای حضور زنان فراهم گردد، زنان جایگاه خود را به دست خواهند آورد، گفت: براساس گزارش‌های ارائه شده ۴۷ درصد پذیرفته شدگان دانشگاه دختر و بیش از ۲۷ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند و در مواردی هم که زنان موفق نشده اند به جایگاه اصلی خود دست پیدا کنند، یا تصمیم گیری مدیریتی دخیل بوده و یا فرصت رقابت برای آنان مهیا نبوده است.

وی افزود: دولت نیز در همین راستا در یکی از جلسات شورای عالی اداری تصویب کرد که طی برنامه ششم توسعه کشور باید ۳۰ درصد از جایگاه‌های مدیریت اجرایی کشور در اختیار زنان قرار گیرد.

در این مراسم سرکار خانم ابتکار معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز مریم میرزاخانی را شخصیتی جهانی و بین المللی توصیف کرد و گفت: دکتر میرزاخانی توانست جایگاه ممتاز علمی دختران و پسران ایرانی را به نمایش بگذارد و به پاس دانش و خدمات او روز تولدش را بعنوان روز جهانی زنان در ریاضیات نام گذاری کردند.

در این مراسم با حضور معاون اول رییس جمهور از برگزیدگان این جشنواره در رشته‌های مختلف قدردانی شد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *