ملخها هنوز وارد باغات نشده اند/ کشاورزان با روشهای مقابله آشنا هستند
عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران گفت: ملخهای پرنده که از نواحی غربی وارد کشور شده اند و تا کنون وارد باغات نشده و شاهد این هستیم که در برخی از مزارع کشاورزی وارد شده اند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در روز های اخیر اخباری تحت عنوان ورود ملخ های پرنده صحرایی به کشور شنیده شد که بنابر آمار رسمی فائو، این ملخ ها طی دو مرحله وارد ایران شده اند.
ملخ های پرنده صحرایی به دلیل شدت گرفتن بادهای مرطوب از سمت شبه جزیره عربستان وارد غرب و جنوب غرب کشور شده اند.
همچنین این ملخ ها با سرعت میانگین ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت حرکت میکنند و با قرار گرفتن در بادهای مرطوب، سرعتشان تا چهار برابر بیشتر شده و با انبوه زیادی وارد ایران میشوند.
هم اکنون ملخهای صحرایی استانهای بوشهر، فارس، هرمزگان، جنوب کرمان، خوزستان و سیستان و بلوچستان را آلوده کرده اند.
در همین راستا وزارت جهاد کشاورزی، در جهت ایمن سازی زمین ها در برابر ملخ های صحرایی، از کشاورزان تقاضا دارد که در صورت رویت دسته های ملخ در استانهای جنوبی، نتیجه مشاهدات خود را بلافاصله به مراکز جهاد کشاورزی استانها اطلاع دهند تا هر چه سریعتر با آنها مبارزه شود.
به همین منظور برای مقابله با این حجم عظیم از ملخ پرنده،۱۰ هواپیمای سم پاش در این استانها مشغول فعالیت هستند، و با تلاشهای شبانه روزی، رصد و مبارزه زمینی و هوایی علیه ملخهای صحرایی انجام شد، به طوریکه در برخی نقاط به رغم صعب العبور بودن مسیر، مبارزه به صورت هوایی صورت گرفته است.
گفتنی است هجوم ملخها و انواع دیگری از آفات به کشور، تهدید جدی برای منابع غذایی بوده و ممکن است تا حد بسیار زیادی از محصولات کشاورزی را نابود کنند.
لازم به ذکر است که هر ملخ صحرایی با ورود به کشور و پس از تغذیه، جفت گیری و تخم ریزی ۳۰۰ برابر میشود به طوریکه در هر دوره تخم ریزی ۲۵۰ تا ۳۰۰ پوره تولید میکند که حدود ۵۰ درصد از آنها به بالاترین حد بلوغ میرسند، یعنی حدی که قدرت تهاجمی به خود میگیرند.
با این تفاسیر، همهی ارگانهای مربوطه در تلاش اند تا هیچ خسارتی به منابع غذایی و مزارع کشور وارد نشود، در صورتی که هجوم ملخها به پایان نرسیده و پیش بینی میشود که تا پایان ماه دوباره شاهد هجوم آنها به کشور باشیم، اما تا کنون هیچ خسارتی به مزارع یا باغات گزارش نشده است.
در همین راستا مجتبی شادلو عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص مهاجرت ملخ ها به کشور بیان کرد: ملخهای پرنده در چند روز گذشته به تازگی وارد برخی از مزارع کشاورزی در غرب و جنوب غربی کشور شده اند که کشاورزان با سمپاشیهای متعدد به مقابله با آنها پرداختند همچنین نهادهای مربوطه در تلاش اند تا از ورود این ملخ های پرنده به باغات جلوگیری کنند.
وی در ادامه افزود: پیش از این نیز ملخها به زمینهای کشاورزی و باغات حمله کرده بودند و کشاورزان تا حدی با روشهای مقابله با آنها آشنا هستند، اما این ملخ ها به دلیل پرواز در مزارع جلوگیری از ورودشان تا حدی دشوار است.
عضو هیئت مدیره اتحادیه باغداران در رابطه با نحوه آسیب زدن ملخها به محصولات کشاورزی گفت: این ملخها به برگ سبز محصول آسیب میزنند و از رشد و باردهی گیاهان جلوگیری میکنند.
با این تفاسیر کشاورزان پیش از این نیز با حمله و هجوم ملخ های صحرایی به کشور مواجه شده بودند و با روش های مقابله با ملخ ها آشنا هستند همچنین ارگان های مربوطه تمام سعی خود را می کنند که کمترین خسارت به زمین های کشاورزی و باغات وارد شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *