مردم از خرید قارچ فله خودداری کنند/ شناسایی ١٠ هزار نوع قارچ خوراکی
به گزارش گروه فضای مجازی ، متخصص سم شناسی و مشاور علمی مرکز ملی اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو با اشاره به بارش باران در فصل بهار و افزایش رویش قارچها و مسمومیتهای قارچی اظهار کرد: معضل مسمومیت با قارچهای سمی از سال قبل به دلیل بارشهای بهاری در استانهای غربی کشور شامل آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، لرستان و زنجان اهمیت بیشتری پیدا کرد.
امیر بقایی با اشاره به علت افزایش رشد قارچها در فصل بهار و پاییز ادامه داد: رعد و برق و صاعقه میتواند باعث افزایش پراکندگی قارچ و و رشد بیشتر این محصولات خوراکی شود.
عوارض مسمومیت قارچی را بشناسید
مشاور علمی مرکز اطلاع رسانی سموم سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تاکنون ١٠ هزار نوع قارچ خوراکی شناسایی شده است، گفت: ۵٠ تا ١٠٠ گونه قارچ خوراکی در انسان سمیت ایجاد میکند که ١٢ گونه از این قارچهای سمی شناسایی شده، منجر به بروز ١۴ نشانگان (سندرم) مسمومیت قارچی میشوند
بقایی به علائم مسمومیتهای قارچی اشاره کرد و گفت: برخی از قارچهای سمی علائم حاد گوارشی بدون عوارض کبدی، برخی علائم حاد گوارشی به همراه نارسایی کبدی تأخیری، برخی علائم حاد کلیوی به همراه سرکوب سیستم اعصاب مرکزی و برخی نارسایی کبدی یا کلیوی تأخیری ایجاد میکند؛ همچنین برخی گونههای قارچ سمی با سمیت عضلانی منجر به نارسایی کلیوی میشوند.
وی با اشاره به فروش و مصرف برخی قارچهای فلهای اظهار کرد: از مردم درخواست داریم از خریداری قارچ از افراد دستفروش یا به اصطلاح قارچهای فلهای خودداری کنند. مشاور علمی مرکز اطلاع رسانی سموم سازمان غذا و دارو ادامه داد: سمی بودن قارچ با پختن، کباب کردن یا آبپز کردن از بین نمیرود و به همین دلیل با این روشها نمیتوان سمیت قارچ را از بین برد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.