مسیر اقتصاد مولد از رونق تولید می گذرد

17:48 - 28 فروردين 1398
کد خبر: ۵۱۰۹۴۱
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
آنچه بیش از هر چیزی در اقتصاد ایران به عنوان پیش نیاز تلقی می شود ، استقلال اقتصادی از طریق تولید با بهره وری بالا و راه اندازی چرخه تولید است که به نظر می رسد در سال های اخیر سرعت چرخ دنده های تولید بیشتر شده اما این حرکت باید با سرعت بیشتری ادامه یابد.
به گزارش گروه اقتصاد ، نگاه روشنگر و هوشمندانه مقام معظم رهبری و توجه ایشان به این مهم در قالب نامگذاری سال ۹۸ به عنوان سال رونق تولید، بدون شک رویکرد‌های پیش روی دستگاه‌های درگیر تولید در کشور را مشخص و معین کرده و انتظار می‌رود تمامی دستگاه‌های مرتبط در نخستین اقدام عملیاتی خود، موانع رونق تولید را برداشته و مسیر‌ها را برای حرکت جهادی در بخش‌های اقتصادی برای حضور هر چه بیشتر بخش خصوصی و باز کردن فضای اشتغال زایی و کار آفرینی با ارزش افزوده بالا مهیا سازند.
 
اگر اراده‌ای وجود دارد تا از بحران‌های اقتصادی پیش رو راحت‌تر عبور کنیم و یا زیر ساخت‌های اقتصاد مولد و پویا را آماده و پایه ریزی کنیم هیچ راهی جز رونق بخشی به تولید با اتکا به رفع موانع موجود و ارایه مشوق‌های مرتبط نداریم و در واقع این انتخاب علاوه بر انتخاب مسیر جدید در حوزه اقتصاد کشور می‌تواند به خود کفایی و استقلال اقتصادی کشور منتهی شود که وزارت صمت به عنوان متولی اصلی تولید کشور آن را به عنوان رویکرد راهبردی در نظر گرفته است.
 
در واقع محدودیت‌های بین المللی و تحریم‌های اعمال شده بخش‌های مختلف کشور به خصوص تولید را با چالش‌های عملیاتی مواجه کرد، اما این همان زمانی است که باید از محدودیت‌ها فرصت ساخت؛ بنابراین افزایش تولید ملی و از رهگذار آن رسیدن به استقلال و خود کفایی اقتصادی در کشور با الهام از فرصت‌های موجود باید هر چه بیشتر در دستور کار دولت، نهاد‌ها و بنگاه‌های اقتصادی قرار گیرد.
 
امروز مانع تراشی بر سر راه تولید و هدایت سرمایه‌ها به بازار‌های کاذب و واسطه گری خیانت به اقتصاد و حتی مردمی است که در راستای حمایت از نظام جمهوری اسلامی، امتحانات خود را در سختی‌ها و فشار‌های بین المللی به خوبی پس دادند و همچنان پیشران‌های اصلی کانون‌های تولید و اقتصاد هستند و فرهنگ تولید گرایی را جایگزین مصرف گرایی کرده اند.
 
تولید در کشور ما امروز نیازمند به روز آوری و استفاده از فناوری‌های جدیدی دارد که هزینه تولید را کاهش داده و حاشیه سود را بالاتر ببرد.
 
این نکته حائز اهمیت است که منظور از رونق تولید تنها در حوزه ایجاد کالا نیست و تولید معنا و مفهوم گسترده تری دارد که حتی خدمات را هم به گونه‌ای در بر می‌گیرد.
 
وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس شعار سال رویکرد‌های راهبردی در تمامی راهبردی تولید را اتخاذ و اعلام کرده و هم اکنون بستر‌های رفع موانع آن مهیا شده است.
 
اکنون با نزدیک‌تر شدن بخش خصوصی، کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی به دولت و به صورت مشخص‌تر، وزارت صمت، ساز و کار رونق تولید مهیا شده و به فوریت، شعار و خط مشی اقتصادی کشور با عملیاتی شدن به منصه ظهور خواهد رسید.

سید شریف حسینی
قائم مقام و معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *