پیگیری روند درمان بیماران دچار اختلالات روانپزشکی که تحت درمان بودند در مناطق سیل زده/سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) به شناسایی افراد پرداخته است
به گزارش گروه جامعه احمد حاجبی در سفر به خوزستان، ضمن بازدید از مناطق سیل زده این استان، در جلسه اى که با حضور کارشناسان سلامت روان دانشگاه علوم پزشکى اهواز تشکیل شد، گفت: خدمات سلامت روان در مناطق سیل زده، به طور عمده در قالب خدمات غربالگری اولیه و در صورت نیاز، شامل ارائه خدمات درمانی توسط تیم درمان است.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به تداوم خدمات سلامت روان در این مناطق، عنوان کرد: تعداد موارد غربال مثبت در ارزیابی روانشناختی در مقایسه با برخى از حوادث غیر مترقبه که قبلا تجربه شده، متفاوت است.
حاجبی اظهار کرد: مشاهدات میدانى نشان مى دهند که علائم و نشانههای واکنش استرس حاد به مراتب از تجربیات قبلی در حوادثى مثل زلزله کمتر است و بیشتر واکنشهای روانشناختی به صورت نگرانی در مورد اموال از دست رفته و ابهام نسبت به شرایط اقتصادی خانواده در آینده است.
وی بیان کرد: افرادی که قبل از وقوع سیل به علت ابتلا به اختلالات روانپزشکى در نظام مراقبتهای بهداشتى اولیه تحت درمان بوده اند، از طریق اطلاعات سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) شناسایی شده و برای تداوم درمان آنها پیگیرى فعال انجام شده است.