اما واگرهای مصرف نودل
به گزارش گروه فضای مجازی ، نودل خوراکی است که به طور معمول میتوان آن را با طعمهای مختلف (گوشت، مرغ، سبزی، قارچ، پیتزا و...) در ۳ دقیقه آماده کرد. این ماده آماده غذایی در بسته بندیهای چشم نواز، چند سالی است در قفسه فروشگاهها جاخوش کرده است و به دلیل قیمت مناسب و طعم خوب، طرفداران زیادی هم دارد و به ویژه کودکان ونوجوانان طعم آن را دوست دارند، اما همیشه برای مصرف چنین موادغذایی، اما واگرهای زیادی وجود دارد. بعضی برای آن ارزش غذایی بالایی را برمی شمارند و بعضی از مضراتش میگویند «به ویژه اگر همراه نوشیدنیهای گازدار و سایر فست فودها میل شود» و بعضی این مشکلات را متوجه نودلهای فوری میدانند. به هر حال به توصیه کارشناسان بهتر است، در مصرف هیچ ماده غذایی زیادهروی نکنیم. به همین بهانه، در ادامه به بیماریهایی که ممکن است، بر اثر مصرف زیاد این ماده غذایی ایجاد شود و شیوههای سالمسازی این خوراک اشاره میکنیم:
پروتئین و فیبرکم
نودل مقدار کمی فیبر و پروتئین دارد و در نتیجه نمیتواند احساس سیر شدن ایجاد کند و منجر به کاهش وزن شود. کمبود فیبر و پروتئین در نودل باعث میشود تا فرد بدون احساس سیری، مقدار زیادی از آن را میل کند.
افزودنیها
رنگ و بوی نودل ناشی از افزودنیهاست، مانند رنگهای مصنوعی، چربیهای اشباع و آنتی اکسیدانهای مصنوعی. عناصر غذایی مهم مانند پروتئین، آهن، فسفر و ویتامینهای مفید در نودل وجود ندارد. پودرهای طعم دهنده از نمک، قند، ادویه و «مونوسدیم گلوتامات» ساخته شده که بیشتر آنها برای سلامت ضرر دارد.
نمک زیاد
نودل فوری حاوی مقدار زیادی سدیم است که با مصرف هر بسته آن ۴۱ درصد نمک مجاز بدن در روز تامین میشود.
وجود ماده شیمیایی بیسفنول A. این ماده شیمیایی در بسته بندی نودل استفاده میشود و بر مسیری که هورمونها پیامها را به سراسر بدن میفرستند، تاثیر مختلکننده میگذارد.
چربی زیاد
نودل حاوی تقریبا ۱۴.۵ گرم چربی است که چربی اشباع شده ناسالم ۶.۵ گرم آن را تشکیل میدهد که یک سوم بیشتر از میزان مجاز مصرف روزانه است.
مصرف زیاد و احتمال بیماریها
نودل به دلیل کالری زیاد، باعث چاقی میشود و از آنجا که چربی و نمک زیادی دارد به افزایش فشار وچربی خون میانجامد. طبق تحقیقات انجام شده نودل دارای ماده شیمیایی پروپیلن گلیکول است که مصرف طولانی و غلظت بالای آن، باعث بروز علائم حساسیت میشود. از نشانههای مسمومیت با این ماده، تهوع و استفراغ است. دیگر عوارض آن عبارتند از: افزایش ابتلا به سندروم متابولیک و مشکلات قلبی و عروقی. مسمومیت سلولی و بیماریهای عصبی و اختلال در تمرکز. جذب نشدن مواد مغذی به ویژه در کودکان زیر پنج سال. اگر نودل فوری در برنامه غذایی خانواده شما قرار دارد و به ویژه نمیتوانید کودکان را از زیاده روی در مصرف منع کنید، حتما در کنارش از میوه، سبزیجات و پروتئین استفاده کنید تا به غذای خود تعادل ببخشید. خوردن نودل، سدیم و کالری بالایی را وارد بدنتان میکند و اگر به همراه نودل سبزیجات نیز مصرف کنید، این کار کمکتان میکند مقدار زیادی پتاسیم نیز دریافت کنید. به جای اینکه از نودلهای فوری به عنوان یکی از منابع اصلی در برنامه خود استفاده کنید، از منابع متنوع دیگر هم استفاده کنید. نیمی از غلاتی که استفاده میکنید باید از نوع کامل باشد. نودل فوری از غلات کامل به حساب نمیآید. نودل فوری که در دهه ۶۰ میلادی در بازارهای داخلی کره پا به عرصه وجود گذاشت یک غذای رشتهای فوری و اغلب تند است که در کره جنوبی میتوان لیوانهای آن را در هر مکانی تهیه و مصرف کرد.