اعزام مددکاران اجتماعی پلیس به مناطق سیل زده/ مددکاری اجتماعی یک ارزش و تکلیف دینی است
به گزارش گروه جامعه سردار "احمد نوریان" در دومین کنگره بین المللی" مددکاری اجتماعی و تاب آوری اجتماعی"خطاب به خانم دکتر "آنا ماریا کمپانینی"؛ رئیس انجمن بین المللی مدارس مددکاری اجتماعی، اظهار داشت: از همراهی، همدلی و همدردی با افراد آسیب دیده و کم برخوردار جهانی سخن میگویید، پس چرا در یمن، سوریه، افغانستان و ... به داد هزاران نفر از کودکان، زنان و غیرنظامیانی که براثر زیاده خواهیها و حملات نظامی دولتهای استکبار آسیب میبینند، نمیرسید! چرا در مقابل این همه ظلم و تجاوز و تعدی به حقوق مردمی مظلوم و بی پناه از سوی ایادی استعمار جهانی سکوت میکنید.
وی افزود: مددکاری در دین مبین اسلام دارای "گفتمان" و برنامه کاری است که در این ارتباط خداوند در سوره "مائده" آیه ۲ قرآن کریم میفرماید: "وتعاونوا علی البر و التقوی ولا تعاونوا علی الاثم و العدوان و اتقوا الله ان الله شدید العقاب"، (شما مومنان یکدیگر را در نیکوکاری و تقوا پیشگی یاری دهید و در گناه و تجاوز به یکدیگر کمک نکنید و از خدا پروا کنید که خداوند سخت کیفر است).
سردار نوریان با اشاره به اهمیت مددکاری اجتماعی در اسلام و فلسفه انتخاب روز مددکار همزمان با میلاد مولا حضرت علی (ع) و تأسی به امیرالمومنین اولین مددکار اجتماعی و یاور یتیمان و فقرا، اضافه کرد: در آیههای قرآن و مکتب حیات بخش اهل بیت "علیهم السلام" بر خدمت به مردم و نیازمندان جامعه تأکید فراوانی شده است. امام حسین (ع) در این رابطه میفرمایند: " بدانید نیازمندیهای مردم به شما نعمت است، که اگر با رنجاندن مردم نیازمند، کفران نعمت کنید، خداوند این وظیفه را به دیگران محول میکند".
سخنگوی ناجا خاطر نشان کرد: امام حسین (ع) سه ویژگی برای مددکار بیان داشته اند که فرد مددکار باید؛ "دین دار" و "جوانمرد" بوده و "شرافت خانوادگی" داشته باشد.
این مقام ارشد انتظامی یادآور شد: براساس آموزههای اسلامی مددکاران اجتماعی، انسانهای عاشق و بی ادعایی هستند که دیگران را بر خود ترجیح داده و دلسوزانه و با خلق نیکو از مشکلات زندگی دیگران، گره گشایی میکنند.
سردار نوریان تأکید کرد: نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران افتخار دارد به عنوان تنها پلیس در بین کشورهای جهان، به تأسیس مراکز مددکاری اجتماعی، روان شناسی و مشاوره با هدف؛ بررسی علمی پدیدههای اجتماعی، ریشه یابی علل و عوامل ناهنجاری ها، ارائه خدمات رایگان به افراد آسیب دیده یا در معرض آسیب اقدام مینماید، زیرا اعتقاد داریم مدیریت پدیدههای اجتماعی نیازمند راهکارها و راهبردهای فرهنگی- اجتماعی است.
معاون اجتماعی ناجا ادامه داد: هم اکنون نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با ساختار تعریف شده و به کارگیری کارشناسان جوان دارای تحصیلات عالیه، نسبت به ارتقاء بهداشت روانی جامعه، آموزش مهارتهای زندگی و توانمندسازی و افزایش تاب آوری افراد در معرض آسیب، گامهای موثری برداشته است.
وی با تأکید بر ترجیح ارائه خدمات یاورانه و حمایتی بر اقدامات انتظامی در مواجهه با مردم افزود: سالانه ۴۰۰ هزار پرونده با موضوعات مختلف اعم از اختلافات خانوادگی، نزاع و درگیری، اعتیاد به مواد مخدر، درخواست طلاق و ... در مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری ها، رسیدگی میشود که آمارها نشان میدهد، حدود ۶۸ درصد پرونده ها، حل و فصل و به مصالحه و عدم طی مراحل قضائی منتج میشود.
به گفته معاون اجتماعی ناجا در حال حاضر پلیس ۴۴ مرکز مشاوره و مددکاری اجتماعی در سطح کشور راه اندازی کرده است که ۱۳ مرکز آن در تهران میباشد و همچنین ۶۵۰ دایره مددکاری اجتماعی در کلانتریها فعالیت میکنند که امسال به دو برابر افزایش خواهد یافت.
سردار نوریان با بیان اینکه از نظر ما، ارائه خدمات "یاورانه" و "حمایتی" در این بخش بر اقدامات انتظامی ترجیح دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون ۴۴ مرکز مشاوره در سطح کشور وجود دارد که ۱۳ مرکز در تهران فعال است و ۶۵۰ دایره مددکاری اجتماعی در کلانتریها میباشد که امسال به دو برابر این میزان افزایش مییابد.
معاون اجتماعی ناجا در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در حال حاضر اکیپهای مشاورهای و مددکاران اجتماعی ناجا به منظور یاری رساندن به آسیب دیدگان استانهای گلستان، لرستان و خوزستان فعال شده اند؛ که ضمن ابراز همدردی با هموطنان آسیب دیده از سیل تا پایداری شرایط، تمام واحدهای مشاوره و مددکاری پلیس در راستای کاهش آلام سیل زدگان عزیز، ارتقاء بهداشت روانی، کاهش استرس و اضطرابهای ناشی از سیل و هرگونه ارائه خدمات روانشناختی و مددکاری اجتماعی، فعالیت خواهند کرد.
سردار نوریان در بخش دیگری از سخنان با تشریح مزیتهای خدمات مددکاری نیروی انتظامی نسبت به سایر نهادهای دولتی و غیردولتی، بیان کرد: مددکاران اجتماعی پلیس در بزنگاه مشکلات مردم که کار به جای باریک میکشد، وارد عمل میشوند و از سوی دیگر در دسترس مردم هستند و با تدبیر و درایت گره گشایی از مشکلات مراجعان میکنند.
سخنگوی ناجا بیان کرد: پلیس مأمن و ملجاء مردم بوده و براساس قانون حل و فصل بسیاری از دعاوی خانوادگی، اجتماعی و پیشگیری از بسیاری از ناهنجاری ها، آسیبها و جرایم به پلیس، ارجاع میشود.
سردار نوریان با اشاره به ارائه خدمات رایگان مشاوره و مددکاری توسط پلیس و رابطه آن با امنیت تأکید کرد: با ارتقاء مهارتهای زندگی و توانمندسازی روانی افراد، به ویژه گروههای پرخطر و در معرض آسیب، نظم و امنیت جامعه تقویت و پایدار میگردد.
این مقام ارشد مسئول ادامه داد: از نظر پلیس، مددکاری اجتماعی یک ارزش و عمل خداپسندانه است، اما از جنبه دیگر، یک تکلیف دینی و مسئولیت اجتماعی بوده و در ابعاد جهانی از جهت "نوع دوستی" و " انسان دوستی" باید به آن پرداخت.
معاون اجتماعی ناجا گفت: حوزه مشاوره و مددکاری اجتماعی ناجا طی دو دهه اخیر تلاش کرده به عنوان شریک فعال انجمنهای علمی و دانشگاهی در برگزاری همایشها و کنفرانسها و همچنین تأمین و اجرای برنامههای ملی و بین المللی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ایفای نقش کنند.
انتهای پیام /