ارائه خدمات درمانی به ۱۸۸۱ بیمار سیل زده/ «فیفور سرویس» پزشک محور است/ ۶۰۰ خانه بهداشت در سیل اخیر به طور کامل نابود شد
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ارائه خدمات درمانی به ۱۸۸۱ بیمار سیل زده، «فیفور سرویس» پزشک محور است، ۶۰۰ خانه بهداشت در سیل اخیر به طور کامل نابود شد، تبعات تبلیغات نمک دریا و ... اخبار درج شده دربسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید.
• ارائه خدمات درمانی به ۱۸۸۱ بیمار سیل زده استان خوزستان
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علومپزشکی اهواز از درمان ۱۸۸۱ نفر بیمار در مناطق سیل زده خبر داد. شهیار میرخشتی از انجام خدمات درمانی به ۱۸۸۱ نفر از بیماران در مناطق سیل زده خبر داد. به گزارش تسنیم، وی افزود: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی از اولین روز خدماترسانی به سیل زدگان بصورت شبانه روزی خدمات درمانی را به بیماران نیازمند ارائه داده که با حضور نیروهای کمکی اعزامی از دیگر استانها هیچگونه مشکلی نداشتیم.
• «فیفور سرویس» پزشک محور است
پژوهشگر حوزه سلامت مشکل اصلی نظام پرداخت را عدم نظارت دانست و گفت: براساس این امر، هر قانونی هم که تصویب شود اجرایی نخواهد شد، زیرا ذینفعان تصمیم گیر هستند و این امر در تمام حوزهها وجود دارد. مهدی اسفندیاری با اشاره به مشکلات نظام پرداخت در وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر نظام پرداخت در وزارت بهداشت فی فور سرویس است که در این نظام پرداختی، برای پزشکان تعرفه در نظر گرفته شده، اما برای گروههای پرستاری این تعرفه در نظر گرفته نشده است.
• چه کسانی باید با مشاوره پزشک «حجامت» کنند
متخصص طب سنتی با اشاره به ضرورت خارج کردن اخلاط زائد از بدن، گفت: افراد دارای کمخونی، کودکان و افراد دارای سن ۶۰ سال به بالا بهتر است تحت نظر یک متخصص طب سنتی حجامت کنند. نعمت الله مسعودی درباره «زمان انجام حجامت و فواید آن»، اظهار داشت: حجامت جزئی از کارکردهای بدن برای حفظ سلامت است که قدمای ما برای زمان بهار در جهت سالم ماندن و پیشگیری از بیماریها توصیه کرده اند. به گزارش فارس، وی ادامه داد: به دلیل اینکه اخلاط موجود در بدن در فصل زمستان فشرده شده است، وقتی شرایط جوی به سمت گرم شدن میرود، این اخلاط آرام آرام ذوب میشوند و باعث میشود بیماریها تظاهر کنند؛ در نتیجه حکما حجامت را توصیه میکردند.
• ارائه خدمات درمانی رایگان به سیلزدگان تا پایان بحران
مشاور معاون بهداشت گفت: روند ارائه خدمت به خانوادههای سیلزده تا پایان بحران به صورت رایگان صورت میگیرد و این افراد میتوانند داروها و مکملهای مورد نیازشان را بدون پرداخت هیچ هزینهای دریافت کنند. اسماعیل مطلق درباره آخرین وضعیت بهداشتی مناطق سیلزده، گفت: در استان خوزستان حدود ۵۰۰ هزار نفر در مخاطره سیلاب قرار داشتند که تحت پوششهای درمانی و بهداشتی قرار گرفته و بسیاری از این افراد در کمپها اسکان یافتند.
• رسانهها به مبتلایان به اوتیسم کمک کنند
منیژه عزیزی، مدیر آموزش سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه در این سالها تلاشمان این بود که به همکارانمان روشهای خاص را آموزش دهیم، گفت:، اما این آموزشها عمدتا به معلمینی معطوف بوده که نیروهای توانبخشی در مدارس استثنایی هستند، اما معلمین مدارس عادی جمعیت عظیمی هستند که قطعا آموزش آنها نیاز به همت دارد. در عین حال یکی از بازوهایی که باید در کنار ما قرار گیرد، صدا و سیما است تا جامعه را برای پذیرش افراد مبتلا به اختلال اوتیسم آماده کند. رسانه میتواند نقش آگاهسازی در حوزه اوتیسم را به خوبی ایفا کند.
• بیش از ۷۵ درصد بیماریها منشأ اجتماعی و رفتاری دارد
رئیس مرکز تحقیقات "عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت" دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن تأکید بر رویکرد فرهنگی و اجتماعی در پیشگیری از بیماریها، مهمترین دستاورد این مرکز در سال گذشته را ابلاغ سند "کاهش و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر" به همه دستگاههای اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان و اظهار کرد: در صورت رعایت مفاد این سند و همافزایی استانهای همجوار، میتوان بسیاری از معضلات اجتماعی و رفتاری مؤثر بر سلامت را برطرف کرد. به گزارش ایسنا، مهران پوزش با اشاره به رویکرد سازمان بهداشت جهانی (WHO) از سال ۲۰۱۳، توضیح داد: رویکرد سازمان فوق از ۲۰۱۳، رویکرد فرهنگی و اجتماعی در پیشگیری از بیماریها بوده و بر اساس آن، حوزه مسائل اجتماعی و رفتاری حوزه مهمی به شمار میآید که میتواند در پیشگیری از بیماریها به وزارت بهداشت دولتها کمک کند.رئیس مرکز تحقیقات "عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت" دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به اینکه مراکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت در دانشگاهها به دنبال چنین رویکردی تأسیس شده است، اظهار کرد: بالای ۷۵ درصد بیماریها منشأ اجتماعی و رفتاری دارد، در حالی که منشأ کمتر از ۲۵ درصد از بیماریها بیولوژیک یا متأثر از عواملی همچون وراثت است.
• ۶۰۰ خانه بهداشت در سیل اخیر به طور کامل نابود شد
عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: بیش از ۶۰۰ خانه بهداشت در سیل اخیر به طور کامل نابود شد. محمد نعیم امینی فرد، در خصوص وضعیت بهداشتی مناطق سیل زده، اظهار کرد: برخی از اعضای کمیسیون در منطقه حادثه دیده حضور داشته و برخی اعضا نیز به صورت مرتب از وزارت بهداشت و معاونانش پیگیر وضعیت بهداشتی در مناطق سیل زده بودند. طبق گزارشهای میدانی و گزارشهای ارائه شده توسط مسئولین وزارت بهداشت و رئیس اورژانس کشور در جلسه کمیسیون بهداشت، عملکرد وزارت بهداشت و درمان هم از لحاظ اقدامات کنترلی در خصوص شیوع بیماریهای عفونی و هم از جهت خدمات درمانی و امدادرسانی در حادثه اخیر خوب بوده است.
• تبعات تبلیغات نمک دریا
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: تبلیغات نمک دریا در کشور، برخلاف سیاستهای وزارت بهداشت بوده و سلامت مردم را به خطر میاندازد. زهرا عبداللهی در خصوص تبلیغ و مصرف نمک دریا، اظهار کرد: تبلیغات گسترده و بی اساس نمک دریا منجر شده که مصرف کنندگان دچار سردرگمی شده و علیرغم توصیههای دفتر بهبود تغذیه جامعه مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیه شده هنوز عدهای براین باورند که نمک دریا علاوه بر املاح سدیم و ید، دارای املاحی مانند کلسیم و منیزیم است که برای بدن مفید است.
• ۱۰۰ مرکز نگهداری معلولان در مناطق سیل زده ایمن سازی شد
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور از ایمن سازی ۱۰۰ مرکز نگهداری معلولان و مددجویان بهزیستی و جابجایی پنج مورد از این مراکز خبر داد و گفت: از ۱۰۰ مرکز ایمن سازی شده، ۴۰ مرکز شبانه روزی و ۶۰ مرکز روزانه است.حسین نحوی نژاد افزود: سازمان بهزیستی کشور در ۲۲ استان سیل زده، ۴۸۰ مرکز شبانه روزی و ۸۳۲ مرکز روزانه دارد که ۱۳۲ مرکز شبانه روزی و ۱۸۳ مرکز روزانه دقیقا در نقاطی قرار داشتند که شهرها دچار سیل شدید شدند.
• ۱۶۰۰ مددکار و روانشناس به آسیب دیدگان سیل خدمت رسانی میکنند
رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: به منظور کاهش آسیبهای اجتماعی و بازتوانی آسیب دیدگان از سیل اخیر ۱۶۰۰ مددکار اجتماعی و روانشناس برای خدمت به آسیب دیدگان در مناطق سیل زده فعالیت میکنند. به گزارش ایرنا، تقی رستم وندی ادامه داد: وظیفه ما بود که در شورای اجتماعی یک بار به طور جامع بحث حوادث اخیر را بررسی کنیم و ابعاد اجتماعی و نقاط قوت و نعمتی که بارشهای اخیر در کشور داشت و آسیبهایی را که به طور طبیعی ناشی از چنین حوادثی است، بسنجیم. البته حوادث اخیر هم موجب همبستگی ملی در کشور شد و هم سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را در کشور ارتقا داد.
• درآمد ارزی صادرات ملزومات پزشکی سالانه ۳۰ میلیون دلار است