ادامه رصد شبانه روزی سدها / حجم آب سد‌ها و رودهای استان خوزستان کاهشی است

14:41 - 25 فروردين 1398
کد خبر: ۵۰۹۸۲۷
دسته بندی: اقتصاد ، انرژی
مدیر دفتر ایستگاه های سنجش آب و هواشناسی سازمان آب و برق خوزستان گفت: حجم تمامی رود‌ها و سد‌های استان خوزستان روبه کاهش است و هیچ گونه خطری سد‌ها را تهدید نمی‌کند.

ستار نوری راد در گفت وگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص آخرین وضعیت سد‌های استان خوزستان بیان کرد: آب‌هایی که در سد‌های کارون، کرخه، دز، مارون و زهره ذخیره شده اند پس از گذر از چند شهر، در نهایت وارد تالاب‌های هورالعظیم و شادگان و خلیج فارس می‌شود.

وی در رابطه با حوضه آبریز کرخه توضیح داد: حوضه کرخه از استان‌های ایلام، کرمانشاه و همدان شروع شده و از رودخانه کشکان عبور میکند تا در نهایت وارد سد کرخه می‌شود و پس از عبور از شوش، اردکان، حمیدیه و سوسنگرد وارد تالاب هورالعظیم می‌شود.

مدیر دفتر ایستگاه های سنجش آب و هواشناسی سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: در ناحیه دز آب از رودخانه سپید دشت و بختیاری سرچشمه می‌گیرد که پس از عبور حدود ۱۰۰ کیلومتر وارد سد دز می‌شود سپس از شهر‌های جنوبی خوزستان و چغازنبیل عبور می‌کند و در نهایت به رود کارون وصل می‌شوند.

نوری راد در خصوص بخش رود مارون گفت: رود مارون پس از سرچشمه گرفتن وارد سد مارون شده و پس از گذر از رام هرمز در نهایت وارد تالان شادگان می‌شود.

وی تصریح کرد: رودخانه زهره نیز از استان کهگیلویه و بویر احمد سرچشمه می‌گیرد و پس از گذر از سد‌های کوچک منطقه‌ای وارد خلیج فارس می‌شود.

 مدیر دفتر ایستگاه های سنجش آب و هواشناسی سازمان آب و برق خوزستان در رابطه با حجم سد کرخه اظهار کرد: حجم سد کرخه حدود ۵ میلیارد ۹۳۲ میلیون متر مکعب بوده و در حال کاهش است که این امر باعث شد ورودی اهواز که تا ۳ هزارو ۲۰۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده بود  به ۳ هزارو ۶۰ متر مکعب بر ثانیه رسیده است.

نوری راد در ادامه افزود: در دوران سیل و بارندگی‌های شدید، برخی رودخانه‌ها منحرف و از بستر خود خارج شدند که با استفاده از تدابیر صورت گرفته به بستر خود بازگشته و کنترل شده اند همچنین رود‌های انحرافی دست ساز نیز در این بین ایجاد شدند به عنوان مثال در منطقه شاکری یک رودخانه انحرافی ایجاد شد که با حجم حدودی ۴۰۰ متر مکعب وارد تالاب هورالعظیم می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: نیرو‌های متخصص به صورت شبانه روزی در حال بررسی حجم آب رود‌ها و سد‌ها هستند و میزان آب سد‌ها هم اکنون در حال کاهش است که در صورت بارش دوباره باران، اتفاق حادی رخ ندهد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *