تهران برای نیمه شعبان آماده میشود/ انگ حمایت از تولید مرده را به من چسباندند/ تعداد موکبها در مناطق سیلزده به ۱۸۵ رسید/ ثبت نام ۵۸ هزار دانشجو در سامانه بن کارت نمایشگاه کتاب
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، تهران برای نیمه شعبان آماده میشود، انگ حمایت از تولید مرده را به من چسباندند، تعداد موکبهای مستقر در مناطق سیلزده به ۱۸۵ رسید، ثبت نام ۵۸ هزار دانشجو در سامانه بن کارت نمایشگاه کتاب، برداشت بیرویه آب در تهران ادامه دارد و ... گزیدهای از اخبار درج شده در بسته فرهنگی امروز است که در ادامه میخوانید.
• تهران برای نیمه شعبان آماده میشود
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از برگزاری ۱۷ عنوان برنامه فرهنگی و هنری در سطح شهر تهران از ۲۰ فروردین تا سوم اردیبهشت ماه با موضوعات محوری «انتظار و امید» خبر داد. به گزارش فارس، سعید اوحدی با اشاره به مهمترین برنامههای این سازمان به مناسبت اعیاد شعبانیه ابراز داشت: جشن «صبح امید» در شب میلاد حضرت صاحبالزمان (عج) در فرهنگسرای بهمن برگزار میشود و از صداوسیما پخش میشود، جشن «به وقت عاشقی» با مولودیخوانی توسط مداحان اهل بیت (ع) در مناطق ۲، ۴، ۵، ۶، ۹، ۱۲، ۱۴، ۱۵ و ۱۹ میزبان شهروندان است و جشن «بچههای آفتاب» ویژه کودکان مهد و پیشدبستانی با رویکرد تجلیل از کودکان جبهه مقاومت روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردین ماه در میدان آیینی امام حسین (ع) برگزار میشود.
• انگ حمایت از تولید مرده را به من چسباندند
رئیس سندیکای تولیدکنندگان کاغذ و مقوا گفت: مدیران دولتی به من میگفتند تو از تولید مرده حمایت میکنی، اما اگر از همان تولید مرده حمایت شده بود، امروز عمده نیاز بازار کاغذ را پاسخ میداد. ابوالفصل روغنی با اشاره به ورود معاون اول رئیس جمهور به موضوع تولید داخلی کاغذ افزود: ظرفیت تولید کاغذ تحریر در کشور سالانه ۱۵۰ هزار تن است، البته این ظرفیت تا ۲۰۰ هزار تن هم میتواند افزایش یابد،، اما ظرفیت دست یافته ۱۵۰ هزار تن است، کارخانههای پارس، مازندران و کاغذ تبریز تولیدکننده این حجم از کاغذ هستند و هر سه نیز توانایی تولید کاغذ باکیفیت را دارند، اما مشکل امروز را باید به مشکل دیروز مرتبط کنیم و آن عدم حمایت و استفبال از کالای داخلی بود که موجب شد این کارخانهها خط تولید خود را به سمت تولید کالایی با سودآوری بیشتر سوق دهند.
• تعداد موکبهای مستقر در مناطق سیلزده به ۱۸۵ رسید
معاون هماهنگی و مشارکتهای مردمی ستاد بازسازی عتبات با اشاره به استقرار ۱۸۵ موکب در مناطق سیلزده از آمادگی ۶۷۰ موکب برای امدادرسانی خبر داد و گفت: روز گذشته بیش از ۴۱۴ هزار پرس غذا بین سیلزدگان توزیع شد. یوسف افضلی با اشاره به روند مناسب خدمترسانی به مردم سیلزده کشور اظهار داشت: موکبهای اربعینی پس از انتشار فراخوان برای امدادرسانی به مردم سیلزده اعلام آمادگی کردند، به طوری که تاکنون ۶۷۰ موکب آماده اعزام به مناطق سیلزده هستند.
• ثبت نام ۵۸ هزار دانشجو در سامانه بن کارت نمایشگاه کتاب
با گذشت پنج روز از زمان آغاز ثبت نام بن کارت نمایشگاه کتاب تاکنون ۵۸ هزار دانشجو و طلبه ثبت نام خود را تکمیل کردهاند. این در حالی است که زمان ثبت نام ساعت ۲۴ امشب به پایان میرسد. بر اساس این گزارش، آمار نشان میدهد، تاکنون و تا صبح امروز هزار و ۲۰۰ استاد دانشگاه نیز در بخش اساتید اقدام به تکمیل فرآیند ثبت نام برای دریافت بن داشتهاند. گفتنی است، بن کارت دانشجویی صرفا ویژه دانشجویان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و طلاب علوم دینی است.
• برداشت بیرویه آب در تهران ادامه دارد
معاون سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه باید چاههای غیرمجاز بسته شوند و عادت برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی از بین برود، گفت: اگر برای دشت تهران در اثر فرونشست مشکلی پیش آید، بناهای تاریخی هم لطمه میبینند. به گزارش ایلنا، محمدحسن طالبیان درباره اثرات فرونشست زمین بر آثار تاریخی تهران افزود: فرونشست زمین در منطقه تاریخی خیلی مشهود نیست، اما فرونشستها در دشت جنوب تهران خیلی مشخص است؛ بنابراین گزارشی درخصوص تاثیرات فرونشست در آثار تاریخی به دست ما نرسیده است. البته کاخ صاحبقرانیه اکنون تحت تاثیر فرونشست است، اما این به خاطر فرونشست کلی تهران نیست. خاک این اثر تاریخی به دلیل آبی که در گذشته از قناتهای زیر آن عبور میکرده سست شده و باعث لطمه به کاخ شده است؛ ضمن اینکه بارگذاری که در اطراف کاخ در دورههای مختلف وجود داشته و زیرزمینهای عمیقی که ایجاد شده است، در لطمه به این کاخ موثر بوده است. البته نمیدانیم هرکدام از این کارها چقدر روی این کاخ تاثیر گذاشته است.
• برگزاری پویش نویسندگان کودک و نوجوان برای کمک به کودکان سیلزده
دبیر پایتخت کتاب ایران از برگزاری پویش نویسندگان کودک و نوجوان با همکاری هلال احمر کشور برای جمعآوری و فروش کتاب به نفع کودکان و نوجوانان سیل زده کشور در تاریخ ۲۹ فروردین خبر داد. علی اصغر سیدآبادی درباره وقوع سیل از نخستین روزهای سال نو تا به امروز در مناطقی از کشورمان و همراهی و کمکهای جامعه ادبی و نویسندگان کودک و نوجوان به آسیب دیدگان این اتفاق گفت: وقتی اتفاقی در چنین حجمی رخ میدهد دیگر نیاز به دستهبندی گروههای یاری رسان نیست و هر فرد ایرانی هر کاری که از دستش بر بیاید برای کمک به هممیهنان خود انجام میدهد.
• فعالیت شبانه موزهها؛ بهزودی
مدیر اداره کل موزهها گفت: بر اساس کلیت تصویب شده، دو موزه در تهران به صورت آزمایشی و به عنوان پایلوت بعد از پایان ماه رمضان، دو شب در هفته را تا پاسی از شب به بازدیدکنندگان سرویس میدهند. محمدرضا کارگر تاکید کرد: تاکنون کلیت طرح برای فعالیت شبانه موزهها تایید شده است، اما نخست باید ساز و کار آن فراهم شود، در نخستین قدم بعد از پایان ماه رمضان، دو موزه در روزهای پنجشنبه و جمعه تا ۹ شب به فعالیت خود ادامه میدهند، تا به نتیجهی کلی درباره این اقدام برسیم. به گزارش ایسنا، او با اشاره به اینکه سه کاخ موزه گلستان، نیاوران و سعدآباد و موزه ملی ایران، در حال حاضر آمادگی اجرایی شدن این طرح را دارند، بیان میکند: با این وجود در نخستین قدم ابتدا دو موزه، به عنوان پایلوت و برای بررسی وضعیت در اولویت قرار میگیرند.
• آخرین وضعیت خانه مادری «سایه»
مدیرکل میراث فرهنگی گیلان درباره وضعیت خانه مادری هوشنگ ابتهاج که روز جمعه تخریب شد توضیحات جدید ارائه کرد. در پی تخریب خانه مادری هوشنگ ابتهاج (هـ. ا. سایه) در رشت، شهرود امیرانتخابی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گیلان گفت:، چون پیگیر ثبت این اثر بودیم و جلسه شورای ثبت هم اواخر سال گذشته تشکیل شد، به محض اینکه شنیدیم، خانه در حال تخریب است، اقدامات قانونی را انجام دادیم. روز گذشته (جمعه، ۲۳ فروردین) به محض اینکه مطلع شدیم خانه در حال تخریب است، نیروهای یگان حفاظت میراث فرهنگی استان را فرستادیم و عملیات تخریب این خانه متوقف شد. او همچنین درباره میزان تخریب خانه با توجه به فیلمها و عکسهایی که از آن منتشر شده است، اظهار کرد: این اقدام غیرقانونی روز جمعه انجام شده و عملیات تخریب شرایط عادی نداشته است.
• مهراوه شریفی نیا جایزه بین المللی گرفت
مهراوه شریفى نیا جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره بین المللى ایتالیا را براى فیلم «پیاده» از آن خود کرد. بهترین بازیگر زن جشنواره بین المللى Diamond Film Awards ایتالیا را براى فیلم «پیاده» گرفت. فیلم «پیاده» به کارگردانى شکوفا کریمى و قلم هاله مشتاقىنیا، تاکنون بیش از ٩ حضور در جشنواره هاى معتبر جهانى داشته و در کشورهاى آمریکا، ایتالیا، صربستان و هند و ایران به نمایش در آمده است.