لزوم لایروبی رودخانهها برای جلوگیری از وقوع سیلاب/ سدهای استان گیلان کارایی لازم در مواقع بروز سیل ندارند
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی دادگستری گیلان، سیف اله مسرور بازرس کل استان گیلان، در نشست فصلی روسا و دادستانهای واحدهای قضایی گیلان با ارائه گزارشی از عملکرد سازمان بازرسی در سال گذشته، گفت: سازمان بازرسی به عنوان نمایندهای از حاکمیت، وظیفه دفاع از حقوق عامه را برعهده دارد.
بازرس کل گیلان در این گردهمایی با اشاره به اهمیت مقوله آبخیزداری در استان اظهار کرد: آبخیزداری شامل درختکاری و ایجاد سیل بندها در مناطق بالادست و ایجاد موانع برای جلوگیری از بحرانهایی مانند سیل است.
مسرور با اظهار تاسف از اینکه در استان گیلان هیچ سدی تعبیه نشده است تا مانع ورود سیلابها باشد افزود: حوزه آبریز سد سپیدرود، استانهای همجوار گیلان بوده و سد بیجار نیز برای تامین آب شرب مردم احداث شده است و سایر سدهای استان نیز کارایی لازم در مواقع بروز سیل را ندارند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در هنگام بروز سیل و عدم پیش بینی سد و آب بند، باید سیلابها به شیوه مناسبی به سمت رودخانهها و دریا هدایت شوند که لازمه چنین امری لایروبی رودخانههای استان است.
بازرس کل استان با اشاره به شیوه نامهای که اخیرا در استانداری در خصوص ساماندهی آب بندانها و تالابهای استان به تصویب رسیده است اظهار کرد: تا پیش از تدوین این شیوه نامه، قانونی برای لایروبی رودخانهها وجود نداشت و این شیوه نامه در این راستا چاره ساز خواهد بود.
وی هدف از تدوین شیوه نامه را صرفا ساماندهی و لایروبی رودخانهها عنوان و تصریح کرد: این شیوه نامه محدودیتی در نظارت دادستانها ایجاد نمیکند و مسئولان قضایی در هر شهرستان باید با حضور در جلسات مربوطه در حوزه خود بر عملکرد دستگاههای اجرایی در خصوص این شیوه نامه نظارت کنند.
مسرور با بیان اینکه مطابق قانون، وزارت نیرو، سازمان انرژی هستهای و وزارت نفت در ادای وظایف ذاتی خود نیازی به کسب مجوز ندارند اظهار کرد: لایروبی رودخانهها از وظایف ذاتی اداره آب منطقهای است که باید با کمک، همفکری و نظارت سایر دستگاهها به طور گسترده در استان صورت پذیرد.
وی در پایان ابراز کرد: اگر مقوله ساماندهی و لایروبی رودخانهها در گیلان به طور جدی دنبال نشود در آیندهای نه چندان دور شاهد بروز سیل و خسارات جبران ناپذیر آن در استان گیلان خواهیم بود.