باید تا ۴ ماه آینده تکلیف آلودگی عسلویه مشخص شود
به گزارش گروه جامعه ، عیسی کلانتری در دیداری نوروزی با معاونین، مدیران و کارکنان سازمان محیط زیست از بارشهای بی سابقه در سطح کشور خبر داد و گفت: در پایان سال ۹۷ بارشهای مطلوبی وجود داشت، طبق برآوردهای به وجود آمده برای یک مترمکعب آب حدود ۵۳ سنت هزینه باید کرد، اما خداوند این را در بهار به ملت ما هدیه داده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نامگذاری امسال توسط مقام معظم رهبری به عنوان رونق تولید گفت: تولیدی که محیط زیست را زیر پا قرار دهد، اشتباه محض است و خود مقام معظم رهبری نیز این موضوع را نمیپذیرند.
کلانتری با انتقاد از تحریمهای گسترده، اظهار کرد: ما باید مقاومت کنیم، زیرا خواسته طرف مقابل ناحق است آنها استقلال ما را هدف قرار دادهاند. ما فراموش نکردهایم که در زمان جنگ برای یک متر خاک دهها شهید دادهایم. ما در سال جاری باید تلاش و همت را دو برابر کنیم گرچه مشکلات کشور چند برابر شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تولیدی که آینده ملت را به خطر میاندازد ارزشی ندارد، گفت: ما باید کشور را از بعد محیط زیست حفظ کنیم و حق نداریم آن را تخریب کنیم، اما حق هم نداریم جلوی توسعه را بگیریم.
کلانتری با انتقاد از وضعیت کنونی زیستگاههای کشور گفت: متأسفانه زیستگاههای ما در شرایطی نیست که آماده انتقال به نسلهای بعد باشد، زیستگاهها، مناطق حفاظت شده هستند، اما زیبنده کشور نی`ستند. یکی از اهداف سال جاری حفظ صیانت حراست و بهبود وضعیت زیستگاهها است.
معاون رئیس جمهور با تشکر از محیط بانان گفت: محیط بانان در کشور پایینترین رده دریافتی را دارند، اما شغل پرتنش و پر استرسی دارند که انشاالله با مساعدت سازمان برنامه و بودجه این موضوع حل خواهد شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در ده سال اخیر بهترین هوا را در کلانشهرها داشتیم، اظهار کرد: سازمان محیط زیست فشارهایی به شهرداریها، وزارت کشور و پلیس راهور آورد و نتیجه آن هوای پاک تهران است که در سال ۹۷ دو برابر سال قبل از آن بود و حتی یک روز تعطیلی نیز نداشتیم.
کلانتری در خصوص وضعیت گرد و غبار در کشور گفت: سال گذشته سال خوبی حتی در خوزستان بود که شاهد روزهای تعطیل نبودیم.
معاون رئیس جمهور در سال جدید از حمایتهای حسن روحانی از محیط زیست تشکر کرد و گفت: دستور ویژه رئیس جمهوری این است که تا ۴ ماه آینده تکلیف آلودگی منطقه عسلویه مشخص شود و ما نباید اشتباهات توسعه عسلویه را در مکران تکرار کنیم.
کلانتری، سازمان محیط زیست را از بعد آموزش سلامت برشمرد و گفت: با توجه به بودجه کم سازمان بهترین کاری که میشود انجام داد، آموزش افراد است تا خود آنها حافظان محیط زیست باشند این امر در سال جدید نیز دگرگون میشود و در برخی موارد تجدید نظر لازم است تجربه نشان داده مردم به نکات مثبت توجه ویژهای دارند.
وی در خصوص سیل اخیر تصریح کرد: در قانون بودجه ۹۴ مجلس تصویب کرده بود حریم رودخانههایی که آب جاری ندارند را به مردم بفروشند که خوشبختانه دولت از این قانون تمرد کرد ما نباید به سیل معترض باشیم باید به بی تدبیری خودمان معترض باشیم.
کلانتری تاکید کرد: در برخی موارد منتظر هستیم تا مردم به ما مراجعه کنند، اما اگر سازمان یا نهادی در حوزه زیست محیطی وظایف خود را به درستی انجام نداد ما به عنوان نهاد ناظر وظیفه داریم به او تذکر بدهیم تا شاهد سیلهایی همچون آق قلا نباشیم این ما هستیم که از حقوق زیست محیطی و شهروندی مردم باید دفاع کنیم، اما در برخی از موارد حداقل از بُعد فلسفی محیط زیست مردم هم دفاع نکردیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه متأسفانه شدت انرژی در کشور بالاست، افزود: دستور مقام معظم رهبری نیز همین است که شدت انرژی در کشور پایین بیاید که باعث بالا رفتن بهرهوری خواهد شد.
وی ادامه داد: در توافقنامه پاریس تعهد کردیم ۴ درصد از تولید کربن را تا سال ۲۰۳۰ کاهش دهیم که رقم آن به ۷۲ میلیون تن کربن میرسد، اما دستور مقام معظم رهبری کاهش ۷۳۲ میلیون تنی کربن است و مجلس تا پایان برنامه ششم ۲۳۲ میلیون تن کاهش را خواسته که توافقنامه پاریس محلی از اعراب ندارد سازمان محیط زیست یک سازمان سیاسی نیست ما از محیط زیست محکم دفاع میکنیم، زیرا هر طیف سیاسی نیاز به غذای پاک و هوای پاک دارد.