«درباره مانایی و میرایی» نقد کتابهای حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است
احمد شاکری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره کتاب مجموعه نقد که با عنوان «درباره مانایی و میرایی» توسط پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه چاپ شده گفت: این کتاب که چندی پیش به بازار آمد شامل مجموعه نقدهایی در حوزه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس است.
وی در معرفی هرچه بیشتر این مجموعه اظهار کرد: «درباره مانایی و میرایی» تقریبا ۷۱۸ صفحه دارد و چند اثرهم در آن نقد شده که از جمله آن «ارمیا» نوشته رضا امیرخانی، «جمجمهات را قرض بده برادر» نوشته مرتضی کربلایی لو، «هفت بند» نوشته راضیه تجار، «سه کاهن» نوشته مجید قیصری، «فال خون» نوشته داوود غفارزادگان، «نامیرا» نوشته صادق کرمیار هستند.
این نویسنده تصریح کرد: این نقدها رویکرد محور است برای مثال نقد «فال خون» شامل مقدمه مفصل صد صفحهای با رویکرد دشمنشناسی در حوزه ادبیات دفاع مقدس میشود. رویکرد در کتاب «ارمیا» بررسی بحث ایده اولیه است که نقد این اثر مقالهای ۱۶۰ صفحهای به شمار میرود.
وی درباره چاپ نقدها در قالب یک کتاب تشریح کرد: معمولا مجموعه نقدها وجه اشتراکی دارند. در این مجموعه آثاری در حوزه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس گرد آمده که کثرت هم با مجموعه آثار دفاع مقدس است چراکه «فال خون»، «هفت بند»، «جمجمهات را قرض بده برادر»، «ارمیا»، «سه کاهن» در حوزه ادبیات دفاع مقدس است و چند اثر دیگر به حوزه ادبیات انقلاب اختصاص دارد.
شاکری بیان کرد: مباحثی که آمده هم مکمل یکدیگر هستند و هم بحثهای مصداقی را شامل میشود که من در کتابهای دیگر به لحاظ نظری روی آن بحث کردهام برای مثال دشمن شناسی که به صورت مصداقی در رمان «فال خون» غفارزادگان تطبیق داده شده، برگرفته از تحقیق دو جلدی با عنوان «دشمنشناسی در ادبیات داستانی و دفاع مقدس» است لذا این کتاب از منطق مجموعه نقدها پیروی میکند که یا نقد داستانی یک نویسنده است یا محوریت نقدها بر محوریت گونه خاصی است.