حضرت عباس بهترین الگو برای جوانان هستند/ضرورت هماهنگی میان اولیای فرهنگی جامعه
حجت الاسلام حائری زاده در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: حضرت عباس علیهالسلام دوازده ویژگی و شاخصه رفتاری داشت که وی را ممتاز و متمایز از دیگر افراد کرد.
وی اظهار کرد: چهار معصوم از حضرت عباس علیهالسلام تعریف کردهاند برای مثال امام حسین علیهالسلام در جایی فرمودهاند: «خداوند من را فدایی تو کند.» یا در جایی امام زمان علیه السلام میفرمایند: «سلام بر توای عباسی که بلا گردان جد غریب ما بودی» بنابراین حضرت از جایگاه ویژهای برخوردار هستند.
کارشناس علوم دینی بیان کرد: حضرت عباس علیهالسلام دوازده ویژگی دارد. عظمت ایشان به زور و بازو و چشمهای زیبایش نبود بلکه حضرت ولایتمدار بودند و از امام زمانشان تبعیت میکردند. در دعای زیارت حضرت نیز وقتی میخواهیم بر ایشان سلام بفرستیم، آمده است «سلام بر توای عباسی که با تمام وجود مطیع امام زمانت بودی».
وی ادامه داد: دومین ویژگی حضرت عباس علیهالسلام این است که حضرت عبدصالح خدا بودند یعنی خود را به بایدها و نبایدهایی که خداونئ مشخص کرده، مقید میکرد. سومین ویژگی حضرت عباس علیهالسلام تیزبین بودن و بصیرت عجیب ایشان بود که برای دستیابی به آن، تفکر عمیق، تبعیت از خدا و پیامبر و امام، با کرامت زندگی کردن، رعایت ارزشهای انسانی و تواضع داشت.
حائری زاده تاکید کرد: یکی دیگر از شاخصههای رفتاری و شخصیتی حضرت عباس علیهالسلام ایمان مستحکمشان بود که با اخلاص و دوری از انگیزههای مادی و چشمداشت کسب کرده بودند. حضرت در برابر دشمن استوار بود، هم مرد سجاده و عبادت و هم مرد جبهه و رزم بودند. حضرت امیرالمومنین علیهالسلام ایشان را مردی رزمی و بسیجی تربیت کرده بودند. ایشان فردی وفادار و باادب بود و هرچه داشتند و نداشتند مثل جوانی، جان، اعتبار را خرج امامشان کردند.
وی در بخشی از سخنانش با اشاره به رفتار و نگاه حضرت عباس علیهالسلام گفت: در شرایط کنونی لازم است که جوانان توسلشان را به حضرت عباس علیهالسلام زیاد کنند. کسی که احساس ضعف در دنیای وانفسا دارد باید همچون یک مریض این نیاز را در وجودش ایجاد کند که پیش پزشک و درمانگر رود و با یاری گرفتن از آنها نقصها و مشکلاتش را رفع کند.
این کارشناس علوم دینی بیان کرد: معتقدم سبک زندگی، گویش، ادبیات کلامی و رفتار را باید از حضرت عباس علیهالسلام درس گرفت. جوانان باید به ادب و عقلگرایی حضرت عباس علیهالسلام توجه کنند، عملکرد ایشان بسیار عمیق بود و به نظرم بهترین الگو برای جوانان ما هستند.
وی همچنین تصریح کرد: با اینکه خانواده، مدرسه، مراکز آموزشی و... میتواند در شکلگیری ویژگیهای جوانان موثر باشد، اما در فضای جامعه، اولیای فرهنگی از جمله پدر و مادر، دانشگاهها، مراکزآموزشی چندان با نهادهای فرهنگی هماهنگ نیستند و همین باعث ایجاد تضاد و چندگانگی میشود. بر همین اساس لازم است هماهنگی میان اولیای فرهنگی جامعه باشد تا جوانان راحتتر تصمیم بگیرند و وصل به ائمه و امامان شوند.