شایعه آلودگی آب «شوشتر» کذب است/ ۵۰۰ خانه بهداشت در مناطق سیل زده آسیب دیدند/ واردات کیت قاچاق از عراق
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، شایعه آلودگی آب «شوشتر» کذب است، ۵۰۰ خانه بهداشت در مناطق سیل زده آسیب دیدند، واردات کیت قاچاق از عراق، قول وزیر برای اجرای کامل پرونده الکترونیک سلامت و ... گزیدهای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه گزیدهای از آن را میخوانید:
• شایعه آلودگی آب «شوشتر» کذب است
عضو شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان شوشتر افزود: از همه مردم میخواهم که به شایعات بی اساسی که در فضای مجازی میبینند توجه نکرده و تا از صحت مطلبی مطمئن نشدهاند نسبت به انتشار آن اقدام نکنند. نایب فدایی گفت: سلامت آب، روزانه با کلرسنجی (حداقل ١٦ نوبت در طول ٢٤ ساعت)، تعیین ph و نمونه میکروبی و شیمیایى توسط کارشناسان بهداشت محیط، پایش میشود.
• ۵۰۰ خانه بهداشت در مناطق سیل زده آسیب دیدند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از ۵۰۰ خانه بهداشت در مناطق سیل زده آسیب دیدند، اما خدمت رسانی خانههای بهداشت به مردم به وسیله استقرار کانکسهای اعزام شده به این مناطق یا در چادرها همچنان ادامه دارد. به گزارش ایرنا، سعید نمکی درباره وضعیت مراکز بهداشتی و درمانی مناطق سیل زده اظهار داشت: در حال حاضر فقط بیماران بیمارستان سلامت اهواز برای احتیاط به بیمارستان گلستان این شهر منتقل شدند.
• واردات کیت قاچاق از عراق
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی ایران، از دستگاه دیپلماسی کشور که نتوانسته راهکارهایی برای جایگزینی واردات تجهیزات آزمایشگاهی در دوران تحریمها داشته باشد، انتقاد کرد. به گزارش مهر، محمد صاحب الزمانی گفت: جامعه آزمایشگاهی کشور از مشکلات زیادی رنج میبرد که بخشی از آنها مربوط به تحریمها بوده و برخی دیگر ناشی از ناکارآمدی مسئولان مربوطه است.
• قول وزیر برای اجرای کامل پرونده الکترونیک سلامت
حیدرعلی عابدی، سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس، با اشاره به نشست روز گذشته در محل وزارت بهداشت، گفت: در این نشست، وزیر بهداشت قول داد پرونده الکترونیک سلامت تا دو ماه آینده به طور کامل عملیاتی شود.
• وسواس و استرس سبب بی اختیاری ادرار میشود
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران، گفت: افراد وسواسی و مبتلایان به استرس به مرور زمان به بی اختیاری ادرار مبتلا میشوند. مهری مهراد افزود: بیماران مبتلا به دیابت، ام اس و پارکینسون و افرادی که دیسک کمر و مشکلات ستون فقرات دارند، بیشتر از سایر افراد دچار بی اختیاری ادراری هستند و باید با تشخیص به موقع درمان شوند.
• مرگ یک نفر از هر دو ایرانی متوفی بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مزایای اجرای طرح تحول سلامت و تمرکز آن بر بیماریهای غیرواگیر و قلبی و عروقی، گفت: تقریباً از هر دو ایرانی که از دنیا میرود یک نفر به خاطر حادثههای قلبی و عروقی است، بنابراین باید تمرکز بیشتری به سمت این بیماریهای غیرواگیر داشته باشیم. به گزارش ایسنا، محمد آقاجانی با اشاره به اقدامات مثبت صورت گرفته در کشور طی چهار دهه اخیر در حوزه بهداشت، اظهار کرد: راه اندازی شبکههای بهداشت در دهه ۶۰ با تمرکز بر روستاها، خدمات بهداشت اولیه و بیماریهای واگیر یکی از اقدامات مثبتی بود که به ارتقا و ایجاد تحول عظیم در شاخصهای بهداشتی کشور منجر شد. وی با اشاره به نیاز به تغییر این رویکرد در سالهای اخیر به آغاز طرح تحول سلامت از سال ۱۳۹۳ اشاره کرد و گفت: این طرح با تمرکز بر بیماریهای غیرواگیر، تمرکز بر شهر و حاشیه شهرها در کنار روستاها و همچنین توسعه خدمات سطح ۲ و ۳ بهداشتی آغاز به کار کرد.
• توزیع داروی ضدمارگزیدگی در مناطق سیلزده
معاون درمان وزارت بهداشت از توزیع داروی ضدمارگزیدگی در مناطق سیلزده خبر داد. قاسم جانبابایی درباره اقدامات وزارت بهداشت در مناطق سیلزده گفت: وزارت بهداشت در مناطق سیل زده مشغول خدمات رسانی، تامین دارو و ملزومات است. در این مناطق به اندازه کافی ملزومات به خصوص داروی بیماران خاص توزیع شده و کمبودی در بحث دارو و ملزومات وجود ندارد.
• مراجعه ۶۵۰ هزار نفر به مراکز درمانی بر اثر وقوع سیل
رئیس سازمان اورژانس کشور از مراجعه ۶۵۰ هزار نفر بر اثر وقوع سیل در مناطق مختلف کشور به مراکز درمانی و اورژانس خبر داد. پیرحسین کولیوند درباره آخرین آمار مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و اورژانس در مناطق سیلزده گفت: از ابتدای سال تاکنون ۶۵۰ هزار نفر در مناطق سیلزده به مراکز اورژانس و درمانی مراجعه کردهاند.
• ارسال نخستین محموله زیستی و بهداشتی هلال احمر برای سیلزدگان
علی فرجی، مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلالاحمر از ارسال اولین محموله اقلام زیستی و بهداشتی این سازمان به ارزش ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال با ۱۰ دستگاه کامیون به منظور کمک به آسیب دیدگان سیل و آبگرفتگی در استانهای خوزستان و لرستان خبر داد.
• ارائه خدمات بهداشتی، درمانی سرپایی به بیش از ۳۷ هزار «سیل زده»
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان از ارائه خدمات بهداشتی، درمانی سرپایی به بیش از ۳۷ هزار نفر از هموطنان سیل زده این استان در محلهای اسکان آنان خبر داد. سراج الدین عارف نیا از ارائه خدمات بهداشتی، درمانی سرپایی به بیش از ۳۷ هزار نفر از هموطنان سیل زده این استان در محلهای اسکان آنان خبر داد. وی گفت: حوزه بهداشت از ابتدای بارشهای سیل آسا در استان گلستان تا تاریخ ۱۶ فروردین تمام توان خود را برای ارائه خدمات سلامت به مردم به کار گرفته و تا آخر بحران پای کار است.
• لزوم تقویت حوزه سلامت در برابر تهدیدات و حوادث پرتوی
رییس دبیرخانه ستاد پدافند غیر عامل وزارت بهداشت با تاکید بر آشنایی بیشتر نظام سلامت با مباحث پرتوی و هستهای، گفت: در راستای عملیاتی شدن برنامهها و ایجاد نظام هماهنگ پاسخ به تهدیدات و حوادث پرتوی و هستهای در کشور، حمایت سازمان پدافند غیر عامل، سازمان انرژی اتمی و مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی بسیار ضروری است. نفیسه میرکتولی افزود: اغلب بر این باور هستند که مسائل پرتوی و هستهای به حوزه سلامت مرتبط نیست و ارگانهای دیگر باید پاسخگو باشند، اما با توجه به اینکه اولین ارگان پاسخگو در حوادث، نظام سلامت و بخشهای درمانی و بهداشتی بوده، بنابراین آشنایی حوزه سلامت با موارد پرتوی و هستهای از اهمیت بسیاری برخوردار است.
• ۶۶۴۶ سیل زده در گلستان و لرستان تحت مراقبت بهداشتی قرار گرفتند
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر از ارائه ۶ هزار و ۶۴۶ مورد خدمات درمانی و مراقبت بهداشتی از سوی تیمهای بهداشت و درمان هلال احمر مستقر در استان گلستان و لرستان به سیل زدگان این استانها خبر داد. حسن صفاریه اظهار داشت: پس از وقوع سیل در استان گلستان سریعا ۴ تیم مراقبتهای پایه بهداشتی (BHC) از همین استان برای ارائه خدمات پایه بهداشت و درمان اضطراری اعزام و در محل اردوگاههای اسکان جمعیت هلال احمر به خدمت رسانی پرداختند.