فعالیت ۴ کارگاه اشتغالزایی ویژه افراد بی سرپناه و معتاد
به گزارش گروه جامعه ، سیدعلی مفاخریان با اشاره به اینکه ساختمان فوریتهای خدمات اجتماعی تهران، مجموعه مددسرای امید و مرکز کارآفرینی سه ساختمانی هستند که درکنار یکدیگر به فعالیتهای مرتبط با آسیب اجتماعی میپردازند، بیان کرد: مرکز بهاران در سال گذشته به مرکز فوریتهای خدمات اجتماعی شهر تهران تبدیل شد؛ این مرکز شامل ترکیب حدود ۱۴ سازمان اعم از فرمانداری، استانداری، ثبت احوال، بهزیستی، نیروی انتظامی، مددکار اجتماعی و ... است که در حوزه متکدیان، افراد بی سرپناه و آسیب دیدگان اجتماعی فعالیت میکنند.
وی افزود: مشکلات هریک از افراد دارای آسیب ابتدا شناسایی شده و بعد از تشکیل پرونده آزمایشات اولیه صورت میگیرد، اگر لازم به ارجاع فرد به مراکز دیگر باشد این اقدام سریعاً صورت خواهد گرفت.
شهردار منطقه ۹ تهران در مورد اقدامات مربوط به اشتغالزایی این مرکز برای افراد معتاد و بی سرپناه گفت: ۴ کارگاه در مرکز فوریتهای خدمات اجتماعی شهر تهران فعال است که در هر یک از کارگاهها حدود هفتاد نفر مشغول به اشتغال هستند. این افراد بی سرپناه یا معتاد هستند که بعد از ترک اعتیاد در کارگاهها فعالیت میکنند. فعالیت این دسته از افراد منوط به آموزش یک حرفه و اشتغالزایی است. ممکن است فرد در آینده وارد بازار کار شود یا به صورت کارگری در کارگاه ادامه دهد.
مفاخریان با بیان اینکه نگهداری افراد بی سرپناه و معتاد منطقه ۹ در مرکزی به نام مددسرای امید انجام میگیرد، ادامه داد: در مرکز مددسرای امید نگهداری از افراد بی سرپناه به صورت موقت انجام میشود. افراد بی سرپناهی که ساماندهی میشوند از سراسر منطقه ۹ به مرکز مددسرای امید انتقال داده میشوند. این مددسرا حدود صد نفر شب ظرفیت دارد و در شبهای سرد ظرفیت بیش از این خواهد بود، اما در ایام دیگر هرشب این رقم متغیر است.
وی با تأکید بر اینکه شهرداری موظف است از خوابیدن افراد معتاد و بی سرپناه در منظر عمومی شهر جلوگیری کند، گفت: این دسته از افراد نباید به مرکزی برای ترک اجباری ارجاع داده شوند. اگر فرد تمایل به ترک اعتیاد داشته باشد، با انتخاب خود به مرکز فوریتهای خدمات اجتماعی شهر تهران ارجاع داده یا در مراکز درمانی تا زمان ترک اعیتاد نگهداری میشوند. گرمخانه امید نیز در دو نوبت شب و صبح از افراد بی سرپناه پذیرایی میکند.