واشنگتن اگزمینر: ایران قصد دارد عدم امنیت نیروهای آمریکایی در خاورمیانه را به واشنگتن نشان بدهد/رویترز: معرفی سپاه پاسداران به عنوان گروه تروریستی خارجی پیامدهای مهلکی برای ارتش آمریکا در پی دارد/ایندیپندنت: تصمیم دولت آمریکا به پیچیدهتر شدن دیپلماسی منجر میشود
کارشناسان سیاست بین الملل در واکنش به اقدام اخیر دولت آمریکا مبنی بر تروریستی خواندن سپاه پاسداران و واکنش متقابل و سریع ایران، از پیچیدهتر شدن دیپلماسی در این عرصه خبر میدهند.
به گزارش گروه بین الملل ، شورای عالی امنیت ملی کشورمان در واکنش به اقدام کاخ سفید مبنی بر قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی با پیشنهاد وزیر امور خارجه موافقت و فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه و همه نیروهای وابسته به آن را جزء گروههای تروریستی خواند.
اقدام مغایر قوانین بین المللی آمریکا و واکنش ایران به این حرکت دولت آمریکا بازتاب گستردهای در رسانههای بین المللی داشت.
گزارشهای منتشر شده در این رسانهها عمدتا به بیان نظرات کارشناسان و سیاستمداران پرداختهاند.
«واشنگتن اگزمینر» در گزارشی که به این موضوع اختصاص داد، نوشت: هدف ایران از تروریستی خواندن نیروهای آمریکایی حاضر در خاورمیانه متوقف ساختن فشارهای واشنگتن است و قصد دارد عدم امنیت نیروهای آمریکایی در خاورمیانه را به واشنگتن نشان بدهد.
«رویترز» ضمن توصیف اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به عنوان اقدامی نگران کننده، از احتمال افزایش اقدامات تلافی جویانه علیه نیروهای آمریکایی ابراز نگرانی کرد.
فرماندهان نظامی ارشد آمریکا به دلیل برخوردهای احتمالی با نیروهای آمریکایی در خاورمیانه و نیز مشکلاتی که این تصمیم برای شرکای آمریکا که با ایران روابطی دارند، ایجاد خواهد کرد، ابراز نگرانی و مخالفت کردهاند.
وزارت دفاع آمریکا در مقابل مخالفتها و نگرانی درخصوص حفاظت از نیروهای آمریکایی در مقابل اقدامات تلافی جویانه، از اظهارنظر خوددداری کرد.
مقامات آمریکایی به شرط ناشناس ماندن در گفتوگو با رویترز اعلام کردند که این اقدام آمریکا به معنای آغاز عملیات علیه سپاه پاسداران نیست.
«جیسون بلازاکیس» مدیر پیشین دفتر مالی ضد تروریسم وزارت خارجه آمریکا میگوید: معرفی سپاه پاسداران به عنوان گروه تروریستی خارجی به دلایل صرفا داخلی و نمادین انجام میشود، اما میتواند پیامدهای مهلکی برای ارتش آمریکا در پی داشته باشد.
وی افزود: "من تصور میکنم قاسم سلیمانی فرمانده قدرتمند نیروی قدس سپاه پاسداران توانایی این را دارد که عراق را برای مقابله با نیروهای آمریکایی در مناطقی مانند منطقه سبز بغداد متقاعد کند. "
بلازاکیس در ادامه افزود که تنها "فایده نظری" این اقدام آمریکا، سهولت پیگرد قانونی افرادی است که با سپاه پاسداران در ارتباط هستند.
به گزارش رویترز، منتقدان ترامپ اقدام اخیر دولت آمریکا را تا حد زیادی نمادین میدانند؛ چراکه آمریکا پیشتر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تحریم کرده و مجازاتهای متعددی را برای آنها در نظر گرفته بود.
تروریستی خواندن سپاه پاسداران از جهتی نیز میتواند روابط آمریکا با متحدانش از جمله اتحادیه اروپا را بیش از پیش پیچیده نماید.
مقامات پیشین آمریکا اعلام کردند چنین تصمیمی در سایر دولتهای آمریکا به دلیل افزایش مخاطرات برای نیروهای آمریکایی در خارج از کشور رد شد.
«ایندیپندنت» با اشاره به این که تهران، واشنگتن را تهدیدی جدی برای ثبات و صلح منطقهای و بین المللی خوانده، نوشت: تنش میان دو کشور که از زمان خروج یکجانبه دونالد ترامپ از توافق هستهای ۲۰۱۵ افزایش یافت، شرکتهای اروپایی، آسیایی و تجار بسیاری که با ایران در حال کار هستند، را هدف قرار میدهد.
به نوشته ایندیپندنت این تصمیم دولت آمریکا به پیچیدهتر شدن دیپلماسی منجر خواهد شد. چرا که تماس مقامات دولتی و نظامی آمریکا با مقامات عراقی و لبنانی به دلیل ارتباط آنان با سپاه پاسداران متوقف خواهد شد. این امر منجر به نگرانی وزارت دفاع آمریکا و موسسات اطلاعاتی آمریکا شده است؛ چرا که تروریستی خواندن سپاه پاسداران تاثیر مستقیمی بر عدم امکان برقراری تماس با مقامات خارجی را در پی خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *