مشکل دسترسی به دارو در برخی مناطق سیل زده لرستان/ نظارت مستمر بر آب مصرفی مناطق سیلزده/ اسکان اردوگاههای امداد و نجات خوزستان/ پفک و زمینه بروز آلرژی و بیماری قلبی
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، مشکل دسترسی به دارو در برخی مناطق سیل زده لرستان، نظارت مستمر بر آب مصرفی مناطق سیلزده، اسکان ۳۰ هزار نفر در اردوگاههای امداد و نجات خوزستان، پفک زمینه آلرژی و بیماری قلبی را در بزرگسالی فراهم میکند، کاهش ریسک ابتلا به آسم با مصرف ماهی و ... گزیدهای از اخباردرج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید:
• مشکل دسترسی به دارو در برخی مناطق سیل زده لرستان
رئیس سازمان غذا و دارو، دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی در برخی از مناطق سیل زده استان لرستان را سخت دانست. مهدی پیرصالحی که برای بررسی وضعیت داروهای مورد نیاز در مناطق سیل زده، به استان لرستان رفته بود، گفت: خوشبختانه دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای استان تأمین شده است.
• نظارت مستمر بر آب مصرفی مناطق سیلزده
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کنترلهای بهداشتی درباره آب مصرفی مناطق سیل زده روبه افزایش است، گفت: تاکنون مواردی از بیماری انتقال یافته به وسیله آب در هیچ منطقهای مشاهده نشده است. محسن فرهادی در خصوص نظارت وزارت بهداشت بر وضعیت آب آشامیدنی مناطق سیلزده توضیح داد: همکاران ما که در قالب تیمهای طرح سلامت نوروزی در این شهرها در حال فعالیت بودند پس از وقوع سیل به موضوع امداد و نظارت بر مسائل بهداشت محیط مناطق سیلزده پرداختند و بر اساس پروتکلهایی مشخص، نظارت بر آب شرب مصرفی چه درون شبکه و چه تانکرهای آبرسان را آغاز کردند.
• اسکان ۳۰ هزار نفر در اردوگاههای امداد و نجات خوزستان
رئیس سازمان امداد با بیان اینکه ۴۰ اردوگاه در مناطق سیلزده خوزستان توسط این سازمان ایجاد شده است، از آمادگی برای اسکان ۱۰۰ هزار نفر در این مناطق خبر داد. مرتضی سلیمی با اشاره به اقدامات این سازمان در مناطق سیلزده خوزستان، اظهار داشت: سازمان امداد و نجات ۴۰ اردوگاه در خوزستان ایجاد کرده است. به گزارش فارس، وی ادامه داد: بالغ بر ۳۰ هزار نفر از مردم مناطق سیلزده در خوزستان را اسکان دادهایم و آمادگی برای اسکان ۱۰۰ هزار نفر را داریم.
• پفک زمینه آلرژی و بیماری قلبی را در بزرگسالی فراهم میکند
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پفک به علت شوری زمینه ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی را در بزرگسالی فراهم میکند، علاوه بر آن مصرف آن موجب سوء تغذیه و کمبود آهن و ویتامین آ. میشود و زمینه بروز آلرژی را فراهم میکند. زهرا عبداللهی اضافه کرد: پفک در تغذیه کودکان جایگاهی ندارد و ذائقه کودک را به غذاهای شور عادت میدهد و تمایل به خوردن غذاهای شور زمینه را برای ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی در بزرگسالی فراهم میکند.
• کاهش ریسک ابتلا به آسم با مصرف ماهی
نتایج مطالعات نشان میدهد مصرف روغن ماهی که سرشار از اسیدهای چرب اُمگا۳ است میتواند ریسک ابتلا به آسم را تا ۷۰ درصد کاهش دهد. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب پلی اشباع نشده و حاوی اسیدهای چرب اُمگا ۳ و ۶ است که نقش مهمی در رشد و عملکرد عادی مغز و سیستم عصبی مرکزی دارد. «آندراس لوپاتا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه جیمز کوک استرالیا، در این باره میگوید: «برخی انواع اسیدهای چرب پلی اشباع نشده از روغنهای دریایی با کاهش قابل توجه ریسک ابتلاء به آسم یا علائم شبه آسم تا ۶۲ درصد مرتبط هستند، درحالی که مصرف زیاد این اسیدهای حاصل از روغنهای گیاهی با افزایش ریسک ابتلاء به آسم تا ۶۷ درصد مرتبط است.»
• چرا دولت نمیخواهد شکست "طرح تحول سلامت" را بپذیرد
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: آقای روحانی به دلایلی نمیخواستند شکست طرح تحول سلامت را بپذیرند چرا که حیثیت دولت به این طرح گره خورده و این طرح بارها مورد سوءاستفاده سیاسی دولت واقع شده است. حسینعلی شهریاری درباره دلایل شکست "طرح تحول سلامت" اظهار کرد: مطمئنا هر طرح بزرگی در اجرا دارای اشکالاتی است؛ قطعا طرح تحول سلامت میتوانست بهتر از شرایط اخیر و کنونی اجرا شود، با این حال، طرح تحول به عنوان مهمترین دستاورد دولت آقای روحانی به مردم معرفی شد تا جایی که بیشترین بهرهبرداری در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم از این طرح شد.
• خطر گسترش «بیماری سالک» در مناطق سیلزده
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: در بعضی از مناطق سیلزده استانهای گلستان، لرستان و خوزستان نگران گسترش بیماری سالک «هستیم. به گزارش تسنیم، محمد مهدی گویا درباره انجام اقدامات و تمهیدات بهداشتی در مناطق سیلزده کشور اظهار کرد: ظرف ۲۰ روز گذشته تاکنون، طغیانی از بیماریهای واگیر در هیچ نقطهای از مناطق سیل زده رخ نداده است و این موضوع حاصل تلاش صدها نفر از همکاران بهداشتی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.
• پوکی استخوان یک بیماری خاموش در بدن
یک متخصص تغذیه گفت: پوکی استخوان در بدن هیچ علائمی ندارد، بنابراین باید مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم را در سبد غذایی خانوار رعایت کرده تا از ابتلا به آن جلوگیری شود. زهرا صادقیان درباره پوکی استخوان افزود: پوکی استخوان از جمله بیماریهایی است که بسیاری از افراد جامعه از سن ۴۰ سال به بالا به آن مبتلا هستند. در این بیماری به دنبال کاهش تراکم استخوان، قدرت و استحکام استخوان کم شده و احتمال ایجاد شکستگی افزایش مییابد. این در حالی است که پوکی استخوان هیچ علامتی نداشته و تا زمان ایجاد صدمه و بروز شکستگی، در افراد قابلیت تشخیص ندارد. وی افزود: پوکی استخوان میتواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود، ولی احتمال بروز آن در ستون مهره، لگن، مچ دست و دندهها بیش از نقاط دیگر بدن است.
• هشدار وزارت بهداشت درباره مصرف "چغاله بادام"
مدیر اداره نظارت بر مواد خوراکی معاونت غذا و دارو درباره خوردن نوبرانههای بهاری مانند چغالهبادام هشدار داد. جعفری اظهار کرد: چغاله بادام، گوجه سبز، زردآلو و توت فرنگی همگی میوههای مغذی هستند، اما پوست آنها ممکن است به سموم کشاورزی و برخی حاوی میکروبهای آلوده باشد. به گزارش تسنیم، وی تصریح کرد: از آنجایی که میوههای بهاری، برخلاف میوههای زمستانی، معمولا با پوست مصرف میشوند، باید قبل از مصرف شسته و با محلول گندزدا به خوبی ضدعفونی شوند.
• پوشش کامل بهداشتی مناطق سیلزده اولویت نخست وزارت بهداشت است
دومین نشست کمیته مدیریت بحران سیل با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت برگزار شد. علیرضا رییسی با تشریح ابعاد سیل اخیر اظهار داشت: پوشش کامل بهداشتی مناطق سیل زده اولویت نخست این حوزه است. وی ضمن اشاره به همکاری مستقیم معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی گلستان، مازندران، لرستان، ایلام، خوزستان، فارس و کرمانشاه در سیل اخیر افزود: معاونت بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی استانهای مجاور به عنوان دانشگاههای معین در حال پشتیبانی و ارائه کمکهای فنی به مناطق سیل زده هستند. به گزارش ایلنا، رییسی گفت: بحث بهداشت محیط، مبارزه با بیماریها و سلامت روان به عنوان اولویتهای اصلی در این مناطق در حال پیگیری است.
• اطلاعیه وزارت بهداشت در مورد مصرف قارچ
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت طی اطلاعیهای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچهای سمی، در زمینه مصرف قارچهای خود رو در طبیعت هشدار مجدد داد. مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت طی اطلاعیهای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچهای سمی، در زمینه مصرف قارچهای خود رو در طبیعت هشدار مجدد داد.
• یک افزودنی غذایی که علائم آنفلوآنزا را تشدید میکند
رژیم غذایی سرخ کردنی فست فود غذای آماده تغذیه سوسیس همبرگر بررسیها نشان میدهد نوعی ماده افزودنی موجود در بسیاری از خوراکیها موجب تشدید علائم آنفلوآنزا میشود. کارشناسان سلامت و تغذیه معتقدند این ماده افزودنی که در بسیاری از مواد غذایی از قبیل: گوشت منجمد، کره و غذاهای سرخ شده وجود دارد میتواند واکنش ایمنی بدن را در برابر عفونت دچار مشکل کند. به گفته محققان آمریکایی این افزودنی موسوم به TBHQ که به E۳۱۹ هم شناخته شده است نه تنها علائم آنفلوآنزا را تشدید میکند بلکه موجب میشود اثربخشی واکسن این بیماری نیز کاهش پیدا کند.
• خانههای بهداشت آسیب دیده در سیل با کانکس جایگزین میشوند
رئیس مرکز مدیریت و توسعه شبکه وزارت بهداشت گفت: خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت در مناطق سیل زده که آسیب جدی دیده و قابل استفاده نیستند با کانکس جایگزین میشوند و امروز اولین سری کانکسها برای جایگزینی از اصفهان به سمت لرستان ارسال میشود. به گزارش ایرنا، محمد شریعتی درباره وضعیت خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت آسیب دیده در مناطق سیل زده افزود: وضعیت خانههای بهداشت و مراکز جامع خدمات سلامت هم به صورت آنلاین رصد شده و هم گزارشها از وضعیت خانههای بهداشت و مراکز جامع سلامت از دانشگاههای علوم پزشکی دریافت میشود.
• نیمی از مبتلایان سرطان کلیه بیش از ۶۵ سال سن دارند
یک فوق تخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: میانگین سن تشخیص سرطان کلیه ۶۴ سال است و نیمی از بیماران مبتلا به سرطان کلیه بیش از ۶۵ سال سن دارند که انجام عمل جراحی را پر خطرتر میسازد. احمد کازرونی افزود: افرادی که سرطان کلیه در آنها زود تشخیص داده شده، نامزدهای خوبی برای برداشتن تومور هستند، از سوی دیگر، اگر فردی به بیماری قلبی یا ریوی مبتلا باشد، انجام عمل جراحی ممکن است بسیار خطرناک باشد.
• خودکفایی ایران در تجهیزات مقابله با عفونت بیمارستان
عضو هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، با اشاره به اینکه عفونت بیمارستانی در کمین بیماران است، گفت: ایران در تجهیزات مقابله با عفونت بیمارستانی به خودکفایی رسیده است. مهدی شاهمرادی مقدم اظهار کرد: یکی از مهمترین عواملی که پس از جراحی، سلامت بیمار را تهدید میکند موضوع عفونتهای بیمارستانی است.وی افزود: هرچند که اقدامات مؤثری در این زمینه انجام گرفته، ولی هنوز آمار این عفونتها در کشور بالا است و گرفتاریهایی را گاهی برای بیماران ایجاد میکند.