لازمه کاهش نرخ ارز در گرو هماهنگی دستگاههای اقتصادی/بازار متشکل ارزی تا پایان فروردین عملیاتی می شود
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، عبدالناصر همتی در دیدار نوروزی با اصحاب رسانه اظهار کرد: عدهای در نوروز امسال قصد داشتند بازار ارز را متلاطم کنند، اما خوشبختانه اجازه دخالت دلالان در بازار ارز را نداده و این درحالی است که قیمت ارز اکنون در بازار واقعی نیست.
وی به یکی از دستورات نخستین جلسه شورای پول و اعتبار که بحث بازار متشکل ارزی است، اشاره کرد و افزود: روز گذشته اعضای هیأت مدیره بازار متشکل ارزی مشخص شد و به دلیل زمان بر بودن کارهای نرمافزاری و سختافزاری آن، امیدواریم تا پایان ماه جاری این اقدام عملیاتی شود.
رئیس کل بانک مرکزی دستور دیگر این جلسه را موضوع سیاستهای باز پولی دانست و خاطرنشان کرد: سیاست باز پولی امسال اجرایی خواهد شد و بر اساس آن نرخ سود را در کانالی تعیین و بانکها نیز باید در آن محدوده نرخ سود را تعیین کنند و در خصوص اضافه برداشتها مقررات جدی وضع خواهد شد.
همتی در خصوص عدم اطلاعرسانی در خصوص بسیاری از موضوعات به ویژه مسائل مربوط به ارز، گفت: اگر بخواهیم در زمینههای مختلف اطلاعات رسانی کنیم در این بین دشمن نیز از اطلاعات سواستفاده میکند چرا که تمرکز مخالفان کشور بر این است که در بازار پول و ارز اختلال ایجاد کنند.
وی لازمه کاهش نرخ ارز را در گرو هماهنگی سایر دستگاههای اقتصادی با بانک مرکزی اعلام کرد و افزود: ارز باید در خدمت تجارت باشد، اما این در شرایطی است که کشور در شرایط عادی به سر ببرد، ولی در زمانی که دشمن در حال حمله به بازار ارز است نمیتوانیم بگوییم که ارز باید در خدمت تجارت باشد، بلکه اولویت با ارز است، چراکه به طور مستقیم با ارزش پول ملی و فشارهای سیاسی وارد شده بر کشور ارتباط دارد.
رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه نرخهای فعلی ارز واقعی نیست اظهار کرد: به خودم اجازه نمیدهم که بگویم چه نرخی واقعی است و عمده هدف ما ایجاد ثبات در بازار ارز است و معتقدیم که ثبات مهمتر از نرخ است، از طرفی فعالان اقتصادی باید در شرایط ثبات بتوانند برنامهریزی کنند و اقتصاد نباید هر روز در نوسان باشد، بنابراین به دلیل حفظ ثبات اینها را میپذیریم و مدیریت میکنیم اما مطمئن باشید که این نرخها ماندگار نخواهد بود.
همتی در رابطه با بازار پول و ادغام بانک ها گفت: باید اطلاع رسانی کامل انجام شود بانک های ناتراز زیاد هستند که برای همه آنها برنامه داریم و در زمان خود اعلام خواهیم کرد، سعی میکنیم بر اساس تجارب گذشته با احتیاط و مدیریت شده مسائل را پیش ببریم.
وی در خصوص نقدینگی در کشور گفت: نقدینگی سرگردان در کشور وجود ندارد٬ نقدینگی در ایران بیشتر سود سپردهها و تسهیلات است، زمانی که سالی ۱۸ تا ۲۰ درصد سود به سپرده ها می دهیم حدود ۲۰ درصد نقدینگی زیاد میشود در نتیجه عمده نقدینگی ناشی از سود سپرده هاست.