۱۰ نشانه هشدار دهنده که زنگ خطر افسردگی را به صدا در می‌آورند!

11:10 - 14 فروردين 1398
کد خبر: ۵۰۶۶۹۰
افسردگی هم مانند هر بیماری دیگر نشانه‌هایی دارد که شاید از آن‌ها بی‌اطلاع باشید.

۱۰ نشانه هشدار دهنده که زنگ خطر افسردگی را به صدا در می‌آورند!به گزارش گروه فضای مجازی ، افسردگی که «فاجعه قرن ۲۱» هم به آن لقب داده‌اند یک بیماری و همانند دیگر بیماری‌ها قابل درمان است. اولین روش برای رهایی از این مشکل روحی این است که بدانید افسردگی دارید! یعنی نشانه‌های افسردگی را به درستی تشخیص دهید و مطمئن شوید حالات روحی شما به مسایل دیگر مربوط نیست.

از آنجا که افسردگی در بین همه مردم عمومیت دارد، بنابراین شیوع افکار و باور‌های غلط در رابطه با این اختلال بسیار خطرناک خواهد بود. به طور مثال، اگر یک فرد افسرده درک نادرستی در مورد روش‌های درمانی داشته باشد و فقط به مشاوره اکتفا کند، چه بسا از درمان‌های اصلی غافل شده و نتواند به راحتی از مشکلی که گریبانش را گرفته، خلاص شود.

درک درست از افسردگی می‌تواند به فرد و اطرافیان او کمک کند تا درک درستی از شرایط کنونی خود داشته باشند.

در زیر ۱۰ نشانه که می‌گویند شما افسردگی دارید حتی اگر خود از آن بی‌اطلاع باشید را برایتان نوشته‌ایم.

خسته و بی‌حوصله هستید

خستگی در انتهای یک روز پرمشغله کاملا عادی و نرمال است. منظور ما از خسته و بی‌حوصله بودن این است که هر روز از همان ابتدای صبح و به محض این که از خواب بیدار می‌شوید، این احساسات را داشته باشید. اگر این طور است، احتمالا به افسردگی مبتلا شده‌اید.

احساس بی‌ارزش بودن دارید و فکر می‌کنیم لایق زندگی نیستید

ناامیدی، فکر به خودکشی، حس پوچی و بی‌ارزش بودن همگی از نشانه‌های افسردگی هستند. کسانی که از مرگ هراسی ندارند و حتی بدنبال مرگ خودخواسته هستند باید هر چه سریع‌تر به روان‌پزشک یا مشاور مراجعه کنند تا ریشه این افکارشان کشف و بیماری‌شان درمان شود.

باید بدانید که افسرده‌ها ممکن است در ظاهر کاملا معمولی و نرمال زندگی کنند و ظاهر مرتبی هم داشته باشند. اما در درون خود، امید به زندگی را به طور کامل از دست داده اند، از هیچ مساله‌ای خوشحال نمی‌شوند و عموما هم حوصله و انگیزه کافی برای انجام کار‌های خود را ندارد. از آنجا که همه این اتفاقات درونی است، ممکن است اطرافیان متوجه آن نشوند.

قدرت تمرکز و حافظه شما دچار اختلال شده است

اگر اخیرا متوجه شده‌اید که نمی‌توانید به درستی روی کار‌های خود تمرکز کنید، یا حافظه‌تان ضعیف شده و به سختی برخی از مسایل را به خاطر می‌آورید، ممکن است به افسردگی دچار شده باشید. در چنین مواقعی گوش سپردن به حرف‌های اطرافیان و درک همه صحبت‌هایشان برایتان دشوار خواهد شد.

مشکل خواب پیدا کرده‌اید

اگر بیش از حد می‌خوابید یا شب‌ها نمی‌توانید بخوابید این می‌تواند نشانه افسردگی باشد. برای درمان این بیماریِ عصر جدید حتما نزد پزشک متخصص بروید تا بتوانید زیبایی‌های زندگی را دیده و از آن‌ها لذت ببرید.

تغییرات وزنی بزرگ پیدا کرده‌اید

اگر در ماه‌های اخیر وزن زیادی از دست داده‌اید یا وزن زیادی کسب کرده‌اید یعنی رژیم غذایی شما تغییرات اساسی پیدا کرده است. یکی از نشانه‌های افسردگی افزایش یا کاهش ناگهانی اشتهاست.

هیچ اتفاقی موجب خوشحالی شما نمی‌شود

هر کاری که می‌کنید، در هر جمعی که هستید، حتی جشن و مهمانی و حضور در میان دوستان عزیزتان هم نمی‌تواند به شما خوشحالی بدهد. این یک نشانه خطر است. حتما نزد پزشک بروید تا مطمئن شوید که به افسردگی مبتلا نشده‌اید.

کم حوصله و عصبی هستید

اگر در بیشتر مواقع عصبی، بی‌حوصله، کم حوصله، پرتنش و حساس هستید احتمالا افسردگی دارید و خودتان هم از آن بی اطلاع هستید.

مشکلات سلامتی پیدا کرده‌اید

اگر به طور ناگهانی درد‌هایی در ناحیه مفاصل و کمر پیدا کرده‌اید یا با مشکلات گوارشی مواجه هستید، احتمال دارد به افسردگی مبتلا شده باشید.

علت‌های افسردگی چیست؟

افسردگی ممکن است در نتیجه برخی رویداد‌های زندگی پدیدار شود. به طور مثال، سختی‌های دوران کودکی مانند از دست دادن نزدیکان، غفلت و فروگذاری در نگه‌داری و تربیت، سوء استفاده جنسی و جسمی و تبعیض رفتاری والدین با فرزندان به بروز افسردگی در بزرگسالی کمک می‌کند.

حتی گاهی اوقات اتفاق بسیار خوب زندگی باعث شوک شدیدی می‌شود که باعث افسردگی در فرد می‌شود.

سوء استفاده‌های جسمی و جنسی در دوران کودکی نقش ویژه و قابل توجهی در احتمال بروز افسردگی در مراحل مختلف زندگی دارد.

زایمان، یائسگی، مشکلات مالی، بیکاری، استرس کاری، تشخیص‌های پزشکی (سرطان، ایدز و غیره)، از دست دادن یک دوست، بلایای طبیعی، انزوای اجتماعی، تجاوز، مشکلات رابطه‌ای یا زناشویی، حسادت، جدایی و آسیب‌های جبران ناپذیر از جمله تغییر و تحولات زندگی هستند که ممکن است باعث افزایش بروز افسردگی شوند.

صفات شخصیتی خاصی مانند اعتماد به نفس پایین و وابستگی شدید، بدبینی و حساسیت در برابر استرس‌ها می‌تواند فرد را مستعد افسردگی کند. شخصیتی وسواسی، منظم و جدی، کمال‌گرا، یا شدیدا وابسته نیز احتمال ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهند.

افراد افسرده معمولا درون‌گراتر از سایر افراد هستند. همچنین بد نیست بدانید که افسردگی در زنان بیشتر از مردان است؛ و در همین حال زنان به میزان بیشتری دارای نشانه‌های جسمانی مانند کم‌اشتهایی، اختلال خواب و خستگی همراه با درد و اضطراب نسبت به مردان هستند. این در حالیست که موارد خودکشی در مردان نسبت به زنان بیشتر است.

تحقیقات نشان داده‌است، زنان تمایل بیشتری برای بحث در مورد افسردگی خود دارند در حالی که مردان سعی می‌کنند آن را از دیگران مخفی کنند.

منبع: تسنیم

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.۱۰ نشانه هشدار دهنده که زنگ خطر افسردگی را به صدا در می‌آورند!



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *