به گزارش گروه فضای مجازی ، آذری جهرمی در توئیتر خود نوشت: بر اساس گزارش مدیرکل مخابرات استان لرستان ارائه شده در ستاد مدیریت بحران استان لرستان از ۱۸ سایت تلفن همراه در شهر پل دختر تا این لحظه ۱۲ سایت به شبکه برگشتهاند.
وی افزود: تا ۴۸ ساعت آینده نیز ۸ سایت دیگر وارد شبکه خواهد شد.
او تصریح کرد: از ۲۰ سایت روستایی نیز تا کنون ۱۲ سایت به شبکه برگشته و تا ۴۸ ساعت آینده نیز ۸ سایت دیگر به شبکه باز خواهد گشت.
۶۷ روستا در خوزستان تخلیه شد/ نیاز به کمکهای فوری و اقلام زیستی در «پلدختر»/ قطع مسیر دسترسی به روستاها در «معمولان» /۱۴ قربانی بر اثر وقوع سیل در لرستان
به گزارش گروه جامعه ، از ابتدای ورود به سال جدید سامانه بارشی در کشور فعال شد و باعث بارش شدید باران و وقاع سیل در چندین استان کشور شد که این سامانه همچنان در کشور فعال است و روز گذشته باعث تخلیه چندین شهر و روستا و محاصره چندین شهر و روستا در آب شده است.
در این راستا و به منظور اطلاع از وضعیت جوی و جادهای و همچنین وضعیت استان های گرفتار در سیلاب به بیان وضعیت لحظه به لحظه این وضعیت و امداد رسانی طی امروز چهارشنبه میپردازد.
به گزارش گرو جامعه ،بر اساس اعلام کمیته بحران و فرمانداری خوزستان، کلیه مدارس شوش در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه هفته آینده ۱۷ لغایت ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ تعطیل شد
به گزارش گروه جامعه ، سرهنگ رحمانی رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا اعلام کرد:محورهای هراز و چالوس از شمال به جنوب بازگشایی شدند و یکطرفه هستند.
وی تاکید کرد:ترافیک در محورهای رشت - قزوین و فیروزکوه سنگین است.
رییس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا بیان کرد: مسافران از مسیرهای چالوس و هراز برای بازگشت به تهران استفاده کنند.
رئیس سازمان راهداری استان لرستان اعلام کرد: همه راههای شریانی لرستان تا ۲ روز آینده بازگشایی میشوند .
حسننیا که در لرستان حضور دارد درباره اقدامات انجام شده توسط سازمان راهداری گفت:در حال حاضر مسیر فرعی از سمت آزادراه خرم آباد-پل زال به شهر پلدختر ایجاد شده است و شهر معمولان تا فردا بعداز ظهر از طریق راه ارتباطی دیگری بازگشایی خواهد شد.
تلاش میکنیم تا کلیه راه های شریانی استان را ظرف دو روز آینده برقرار کنیم. راه های روستایی و راههای فرعی ظرف یک هفته آینده با ایجاد یک راه موقت بازگشایی خواهند شد.
به گزارش گروه جامعه ،معاون حفاظت و بهرهبرداری از منطقهای اصفهان اعلام کرد: افزایش رهاسازی سد زایندهرود برای تأمین اب کشاورزی از امروز انجام میشود، حجم آب مخزن سد زایندهرود به ۳۱۵ میلیون متر مکعب رسید.
به گزارش گروه جامعه ، رییس پلیس راهور ناجا اعلام کرد: محور شمال به جنوب هراز از ساعت ۱۸ بازگشایی می شود.
به گزارش گروه اقتصاد ؛ مدیرعامل سد دز از افزایش میزان ورودی آب به بیش از ۳ هزار متر مکعب در ثانیه خبر داد و گفت: میزان خروجی آب نیز به حدود 3 هزار متر مکعب در ثانیه افزایش یافته است.
به گزارش گروه اقتصاد ؛ مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: حجم ذخیره آب سد شهید رجایی ساری ۱۶۲ میلیون مترمکعب است که درحال حاضر به بیش از ۱۲۰ میلیون مترمکعب رسیده احتمال سرریز شدن آن در اردیبهشت ماه وجود دارد.
به گزارش گروه اقتصاد ؛ مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان از سرریز شدن سد قشلاق سنندج خبر داد.
بهنام سعیدی در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه درباره امداد رسانی به مردم سیل زده و انتقادات درباره نرسیدن اقلام غذایی به مردم گفت: بالگردها در حال انتقال اقلام غذایی هستند ولی راهها مسدود هستند و این اقلام هم به وسیله بالگرد هابه دست مردم می رسد.
وی افزود: ۸ تریلر نیز هم اکنون در حال رساندن اجناس به دست مردم لرستان هستند.
وی در ادامه تاکید کرد: مردم اطمینان داشته باشند هلال احمر هیچ فردی را بدون اقلام غذایی نخواهد گذاشت. از نظر میزان اقلام غذایی نیز هلال احمر هیچ مشکلی ندارد و بیشتر از مردم منطقه نیز این اقلام را در اختیار دارد.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران گفت: از راهداری درخواست کرده ایم میزان راه های فرعی برای امداد رسانی به مردم را افزایش دهند و همچنین مدیریت بحران تعداد توزیع کننده ها را بیشتر خواهد کرد.
وی یادآوری کرد: از صبح امروز پنج فروند بالگرد ۲۱۴ و ۲ فروند شینوک عملیات امدادرسانی به مردم لرستان را آغاز کردند.
به گفته وی فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه حضور دارد و کادر پروازی بالگردهای ما را نیروهای هوانیروز، تیپ ۶۵ نوهد و تیپ ۳۵ قرارگاه عملیاتی غرب تشکیل میدهد.
قربانی افزود: بالگردهای شینوک هوانیروز ارتش با توجه به شرایط پیش آمده در استان لرستان در مناطق صعب العبور و درهها فرود آمده و به امدادرسانی و جابجایی مصدومان پرداختند.
وی ادامه داد: صبح امروز بالگرد هوانیروز با حضور در یکی از روستاهای منطقه کودک ۳۵ روزهای را از مرگ حتمی نجات داد و با عبور از منطقه صعب العبور، وی را به فرودگاه خرم آباد و سپس مرکز درمانی رساند.
وی به تعامل با نهادها در امدادرسانی در مناطق سیل زده استان لرستان اشاره کرد و افزود: هماهنگی خوب پروازی بین نهادهای امدادرسان در منطقه وجود دارد و مدیریت خوبی در تقسیم بالگردها و ماموریت آنها صورت گرفته که بسیار موثر و منحصر به فرد است.
انتهای پیام /
کیامرث حاجی زاده در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه درباره آخرین وضعیت امداد رسانی به خوزستان گفت: در حال حاضر تنها شاهد ورود آب به مزارع کشاورزی هستیم.
وی در ادامه گفت: ۹۶ روستا در استان یا کاملا تخلیه شده اند و یا به حالت نیمه تخلیه درآمده اند. شرایط اسکان اضطراری در ۳۵ مکان فراهم شده است. همه عوامل مدیریت بحران، سپاه، ارتش و بسیج پای کار آمدند.
حاجی زاده در ادامه بیان کرد: حدود ۵۰۰ تخته چادر بین مردم توسط مدیریت بحران توزیع شده و همچنین چادرهای بزرگ برای عشایر ارسال شده است.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان اظهار کرد: برای کاهش آب ورودی از کرخه اقدامات خوبی انجام دادیم. هنوز سیلاب به منطقه نرسیده است. ۱۵ فروند بالگرد در استان برای خدمات رسانی مستقر شده اند؛ و ۵ هزار سرویس بهداشتی، ۷ دستگاه کانتر نانوایی تهیه شد.
وی در ادامه افزود: تعطیلی یک هفتهای مدارس اهواز، کارون، دشت آزادگان و روستاهای دزفول و چند شهستان و روستای دیگر و یک هفته تاخیر در شروع دانشگاه در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: ۲۰ هزار نفر در ۳۵ اردوگاه و ۲ هزار چادر اسکان داده شدند.
به گزارش گروه جامعه ، مدیر عامل جمعیت هلال احمر ایلام گفت: تاکنون به ۱ هزار و ۱۲۲ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۵ هزار و ۳۳۴ نفر در مناطق تحت تاثیر سیل و آبگرفتگی امدادرسانی شده و امروز در منطقه ماژین اقلام غذایی و امدادی مورد نیاز توسط ۳ فروند بالگرد هلال احمر توزیع شد.
حسین عارفی اظهار داشت: مناطق روستایی و عشایری شهرستانهای ایلام، دهلران، سیروان، ملکشاهی، ایوان، چرداول، دره شهر، مهران و آبدانان تحت تاثیر باران شدید، سیل و آبگرفتگی قرار گرفته اند.
عارفی افزود: تاکنون در مجموع ۴۵۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته، ۵۰۰ بسته غذایی یک ماهه، ۶۳۶ تخته چادر امدادی، ۱۷۴۵ تخته پتو، ۴۳۹ تخته موکت، ۴۶ عدد کلمن، ۱۸ ثوب شلوار، ۱۹ شعله فانوس، ۲۵ شعله والور، ۲۳۹ کیلو گرم نایلون پوششی و ۳۶۰۰ بسته نان در میان سیل زدگان توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ تیم عملیاتی هلال احمر ایلام با حضور در مناطق آب گرفته شهرستانهای دره شهر، ایوان و بدره در حال کمک و امداد رسانی به آسیب دیدگان هستند، افزود: تخلیه آب بیش از ۱۳۰ منزل مسکونی توسط نیروهای امدادی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: بیش از ۳ هزار نفر از سیل زدگان در کمپهای اسکان اضطراری هلال احمر در سطح استان تا حالا اسکان اضطراری داده شدند.
عملیات امداد رسانی کماکان توسط نیروهای هلال احمر تا عادی شدن شرایط حاکم بر منطقه ادامه دارد.
وی افزود: در این رابطه ۷ استان کشور به عنوان پشتیبان استان گلستان و ۵ استان به عنوان پشتیبان استان مازندران و سه استان به عنوان پشتیبان و حمایت کننده استان خوزستان قرار دادیم. ما بقی استانها با توجه به اطلاعاتی که در خصوص حضور مردم بومی این استانها برای کمکرسانی داشتیم سعی کردیم به نحوهی کمک رسانی در این استانها دست نزنیم البته مانع کمک رسانی به این استانها نیز نشدیم.
رییس سازمان بسیج مستضعفین عنوان کرد: تا به امروز که دو هفته از وقوع سیل در استانهای کشور میگذرد و کمک رسانیها توسط بسیج ادامه دارد و تنها در دو استان گلستان و مازندران حدود هزار و سیصد و چهل و یک گروه جهادی به صورت رسمی فعال هستند.
وی افزود: خدمات مختلفی از سوی بسیج به مردم ارائه شد که در فاز اول آن میتوان به امدادرسانی اشاره کرد در این فاز هدف سازمان بسیج برای کمک به سیل زدگان نجات جان آنها بود.
سردار غیب پرور عنوان کرد: همان طور که میدانید بخش مهمی از خسارات وارد شده مربوط به مزارع کشاورزی و دامها و احشام مختلف است، اما کمک رسانی به مردم برای نجات دامها در فاز دوم اهمیت قرار داشت لذا حفظ جان مردم را در اولویت اول قرار دادیم.
رییس سازمان بسیج مستضعفین افزود: در زمینه کمک رسانی توفیقات بسیاری به دست آمد و گرچه تعدادی از هموطنان عزیز ما جان شیرین خود را از دست دادند که کام همه ما تلخ شد، اما از این مرحله به بعد وارد بخش بازسازی ساختمانها و منازل مسکونی خواهیم شد به عنوان مثال در ساعتی پیش از برگزاری جلسهی مسئولین با مقام معظم رهبری توافقی با جناب آقای فتاح رئیس محترم کمیته امداد امام خمینی و همچنین در زمینه کمک رسانی و بازسازی مناطق سیل زده توافقی با آقای تابش مسئول بنیاد مسکن منعقد شد. بر همین اساس از فردا بازسازی منازل آغاز میشود و اولویت اول با افراد تحت پوشش کمیته حضرت امام افراد تحت پوشش بهزیستی هستند. فعلاً در دو استان گلستان و مازندران حدود سه هزار خانه بازسازی خواهند شد و سعی میشود تا طی دو سه روز آینده این طرح عملیاتی شود، اما در برخی دیگر از استانهای کشور همچون لرستان که شرایط ویژهای دارند طی یک هفته و یا ۱۰ روز آینده اقدامات اولیه را انجام خواهیم داد و مردم عزیز کشور یقین بدانند که مجموعههای سپاه، بسیج و ارتش در کنار آنها هستند و تا زمانی که مطمئن نباشیم صحنه را ترک نخواهیم کرد.
وی با اشاره به آمار جانی سیل اخیر در استانهای کشور تصریح کرد: متاسفانه در کل کشور تاکنون ۴۷ نفر جان شیرین خود را از دست دادند که بیشترین تعداد این افراد از شهر شیراز هستند. علی رغم آنکه سیل در شهر شیراز به گستردگی سیل در سایر شهرهای کشور نبود، اما بیشترین آمار جان باختگان سیل در این شهر به ثبت رسیده است.
سردار غیب پرور با اشاره به جلسه روز گذشتهی مسئولان با امام خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی و نکاتی که معظم له پیرامون خدمت رسانی هرچه بهتر و بیشتر به سیل زدگان ایراد فرمودند؛ گفت: بیشتر سخنان رهبر معظم انقلاب حول دو یا سه نکته اساسی بود. رهبر انقلاب بدون اشاره به دستگاه و ارگان خاصی بر ادامهی تلاشها و استمرار بر خدمت رسانی به مناطق سیل زده تاکید داشتند. همچنین رهبر انقلاب مسئولین را به آینده نگری و عمق بخشی ساخت و سازها و عملیات عمرانی برای پیش گیری از وقوع چنین حوادثی دعوت کردند.
وی افزود:به هرحال روزی سیل تمام میشود، اما ما موظف به آینده نگری و نگاه عمیقتر در ساخت و سازها لایه روبی از مسیلها و ایمن سازی هر چه بهتر برای جلوگیری از خسارتهای بیشتر در لحظه وقوع سیل هستیم.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی فارس، سعید غلامزاده مدیرکل پزشکی قانونی فارس گفت: به دنبال فوت یکی دیگر از مصدومین سیل شیراز در بیمارستان شهید فقیهی، آمار جانباختگان حادثه سیل شیراز به ۲۱ نفر رسید.
وی افزود: جسد روح انگیز موری فرزند لازم، ۶۲ ساله که در ۹۸/۱/۱۳ در بیمارستان شهید فقیهی فوت کرد برای تعیین علت فوت و صدور جواز دفن به تالار تشریح پزشکی قانونی شیراز منتقل شد.
مدیرکل پزشکی قانونی فارس افزود: با فوت روح انگیز موری، تعداد جان باختگان سیل شیراز به ۲۱ نفر رسید.
وی ادامه داد: اگرچه خسارتهای سنگینی به این ۵ روستای محاصره شده در سیل وارد شد، ولی دیگر آن نگرانیهایی که درباره خطرات آبگرفتگی شان داشتیم، برطرف شد.
استاندار کرمالنشاه اضافه کرد: شب گذشته وقتی آب باران، از منطقه اورامانات به قره سو اضافه شد ۱۵۰ خانه در کرمانشاه دچار آبگرفتگی شدند که با اقدامات اجرایی، تا صبح امروز مشکلات شان حل شد و آب هم کم کم در حال نشست است.
بازوند تاکید کرد: هفته آینده موج جدید بارش در استان کرمانشاه آغاز خواهد شد. بررسی خسارات وارده سیل به استان کرمانشاه در دست بررسی است.
وی بیان داشت: آب ۱۵ روستا در منطقه سرفیروزآباد کرمانشاه و نیر اورامانات ثلاث باباجانی قطع است اما آب، برق بقیه مناطق کرمانشاه وصل است.
عباس شرفی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره وضعیت راههای استان لرستان پس از سیل اظهار کرد: در پی بارندگیهای شدید و طغیان رودخانه ها، محورهای مواصلاتی بسیاری اعم از اصلی، فرعی و روستایی در استان مسدود شدند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای لرستان افزود: نخستین اقدامی که صورت گرفت اجازه داده نشد محورها و شریانهای اصلی استان مسدود شود و طی اقدامات صورت گرفته عبور و مرور را برقرار کردیم.
وی گفت: محور خرم آباد ـ پلدختر که دو شهر مهم معمولان و پلدختر در این مسیر بودند را در شب بارندگی از طریق آزادراه به پلدختر برقرار کردیم و روز گذشته نیز ارتباط دوم پلدختر از طریق آزادراه پاعلم ـ پلدختر برقرار شد.
شرفی ادامه داد: همچنین در شهرستان نورآباد، الیگودرز و درود راههایی که مسدود شده بود بازگشایی شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای خاطرنشان کرد: رئیس سازمان راهداری و معاون ساخت وزارت راه شهرسازی برای تسریع روند کار در استان حضور دارند و هم اکنون به دنبال تسریع در بازگشایی راه خرم آباد به پلدختر هستیم تا در کمترین زمان این ارتباط برقرار شود.
وی تصریح کرد: ۶۷ محور عمدتا روستایی و سه محور فرعی مسدود شده است که اکنون نیروهای راهداری در حال فعالیت برای بازگشایی آنها هستند.
شرفی درباره تخریب پلها نیز گفت: حدود ۶۰ تا ۷۰ دستگاه پل کوچک و سه دستگاه پل بزرگ بر اثر سیلاب تخریب شدند و تعدادی از پلها نیز آسیبهایی دیدند که باید ترمیم شوند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه حدود ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت به پلها و جادههای اصلی استان وارد شده است، تاکید کرد: تلاش میکنیم طی ۱۵ روز آینده تمام راههای ارتباطی استان را برقرار کنیم.
به گزارش گروه جامعه ، دستیاری، فرماندار پلدختر در توضیح وضعیت این شهرستان در پی سیلاب اخیر، گفت: بخش عمدهای از پلدختر و خانهها زیر آب رفت و تخریب شد و متاسفانه زیرساختها و خطوط ارتباطی تخریب شدهاند.
وی با اشاره به آنچه که "نبود برق و آب و تخریب صد در صدی زیرساختها" خواند، افزود: نیاز به کمکهای فوری و آنی اقلام زیستی نظیر غذا، آب بسته بندی و نان و ... وجود دارد.
وی در ادامه به کمبود لباس، پتو و چادر نیز اشاره کرده و افزود: امکانات وجود دارد، اما متناسب با حجم حادثه نیست و کافی نیست. از کمکهای مردم برای فرستادن اقلام مورد نیاز تشکر میکنیم، اما همچنان نیاز فوری به اقلام زیستی داریم.
دستیاری با بیان اینکه مردم در پلدختر در مضیقه هستند، ضمن تاکید مجدد بر نیاز به کمکهای فوری و آنی در تامین اقلام زیستی سیلزدگان، از نهادهای خبری و مسئولان خواست تا اخبار اوضاع را شفاف ارائه دهند.
شاهین فتحی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه اقدامات صورت گرفته سازمان امداد و نجات در سیل استانهای گلستان، مازندران، لرستان ، خوزستان و ایلام را تشریح کرد.
وی در ادامه درباره اقدامات در استان گلستان از ۲۵ اسفند ۹۷ تا ۱۳ فروردین گفت: در ۱۰ شهرستان، تعداد ۹۸ شهر، روستا و محورهای کوهستانی به بیش از ۵۸ هزار نفر امدادرسانی شده و قریب به ۱۵۸۴۷ نفر اسکان اضطراری و بیش از ۵۶ هزار بسته غذایی بین آسیب دیگان توزیع گردیده است. باتوجه به محاصره برخی از روستاها توسط آب و تخریب راههای ارتباطی، یکی از نکات برجسته عملیات استفاده از ۶ فروند بالگرد امدادی جهت ایجاد راه دسترسی هوایی برای انتقال بیش از ۲۸۸ هزار کیلوگرم اقلام غذایی و زیستی طی ۲۱۸ ساعت پرواز بالگردهای جمعیت، سپاه و ارتش بوده است.
وی افزود: همچنین با ایجاد اردوگاههایی در مناطق مختلف شهرستان آق قلا و گرگان، بخش عمدهای از آسیب دیدگان در این اماکن اسکان اضطراری داده شده و جهت تغذیه نیز با هماهنگی خیرین غذای گرم توزیع میگردد.
روزانه بیش از ۲۴۰ نفر نجاتگر در قالب ۵۰ تیم عملیاتی در حال فعالیت و امدادرسانی بوده و تعداد ۶۰ دستگاه خودروی امدادی و آمبولانس و با همکاری سازمانهای دیگر و مردم محلی روزانه ۳۳ فروند قایق در حال توزیع اقلام غذایی و امدادی بین آسیب دیدگان هستند.
فتحی در ادامه درباره اقدامات صورت پذیرفته در استان مازندران از ۲۵ اسفند تا ۶ فروردین گفت: تغییرات شرایط جوی در ۱۲ شهرستان استان مازندران باعث شد تا در ۸۸ شهر، روستا و محورهای کوهستانی به بیش از ۱۳ هزار نفر امدادرسانی شده و تعداد ۴۲۹ نفر اسکان اضطراری و ۴۴۵ دستگاه خودرو از برف رهاسازی و ۸۸۰ منزل از آب تخلیه شوند که در این استان نیز تعداد ۴۸۲ نفر در قالب ۱۱۷ تیم امدادی با ۱۸ فروند قایق (امدادی و محلی) فعالیت داشته و اقلام ذیل را بین آسیب دیدگان توزیع نمودند و در ۶ فرودین عملیات در استان مازندران به اتمام رسید.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات گفت: در استان خوزستان از ۲۵ اسفند تا ۱۳ فروردین در ۱۸ شهرستان استان خوزستان ۱۱۹ شهر، روستا، مناطق عشایرنشین و محور کوهستانی به تعداد ۳۰۸۳۷ نفر امدادرسانی شده و ۱۵۵۹۳ نفر اسکان اضطراری داده و تعداد ۳۷۶ نفر به مناطق امن انتقال داده شدند و ۳۴ اردوگاه اسکان اضطراری در مدارس و سالنهای ورزشی شهرهای دزفول، اهواز، شوش، شوشتر، شادگان، باوی و سوسنگرد ایجاد شدند.
وی در ادامه تاکید کرد: ۱۷۵ تیم عملیاتی فعال شامل۸۵۰ نفر در حال امداد رسانی هستند.
وی در ادامه بیان کرد: در استان لرستان از ۴ تا ۱۳ فروردین در ۱۰ شهرستان به تعداد ۱۶۴۲۵ نفر امدادرسانی شده و ۱۱۱۸۰ نفر اسکان اضطراری داده و ۳۸۵ واحد مسکونی در ازنا، پلدختر، الشتر، کوهدشت، نورآباد، الیگودرز، خرم آباد، دورود و بروجرد از آب تخلیه شده است.
فتحی افزود: ۶ فروند بالگرد امدادی در منطقه در حال استقرار و فعالیت هستند و تیمهای امدادی از استانهای اصفهان، کردستان، همدان، چهارمحال و بختیاری و مرکزی به منطقه اعزام شدند.
وی بیان کرد: اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستانهای نورآباد، الیگودرز، پلدختر و دورود نیز ایجاد شده است. و هم اکنون تیمهای عملیاتی فعال در منطقه شامل ۱۶۸ تیم شامل ۷۵۸ نفر در حال امداد رسانی هستند.
معاون عملیات سازمان امداد و نجات گفت: در استان ایلام از ۴ تا ۱۳ فروردین در ۱۱ شهرستان (ایلام، آبدانان، ایوان غرب، سیروان، دهلران، ملکشاهی، چرداول، دره شهر، ماژین، بدره و مهران) به تعداد ۵۴۲۲ نفر امدادرسانی شده و ۲۹۲۵ نفر اسکان اضطراری داده و ۱۰۳ واحد مسکونی از آب تخلیه شده است.
وی گفت: ۲ فروند بالگرد امدادی در منطقه در حال استقرار و فعالیت هستند و ۸ اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستانهای ملکشاهی، دره شهر، ماژین و مهران ایجاد شده، ۳۲ تیم عملیاتی فعال شامل ۱۵۰ نفر در حال کمک رسانی هستند.
امدادرسانی در گلستان، خوزستان، لرستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی ادامه دارد.
به گزارش گروه جامعه ، سازمان بهزیستی کشور در اطلاعیه لیست اقلام مورد نیاز در استان لرستان را اعلام کرد.
بنا بر این اطلاعیه هم اکنون هموطنان میتوانند اقلام زیر را برای کمک به سیل زدگان استان لرستان به نهادهای کمک رسان تحویل دهند. پتو، زیر اندار (موکت یا فرش)، البسه گرم در سایزهای مختلف، مواد غذایی شامل، انواع کنسرو و تن ماهی، مواد غذایی خشک (مانند برنج، ماکارونی، روغن، رب، قند، چای، نمک)، نان بسته بندی، انواع حبوبات (مانند عدس و لوبیا چیتی و..)، آب معدنی، شیر خشک، پوشک در سایزهای مختلف، پوشینه (در سایزهای مختلف)، نوار بهداشتی و دستمال کاغذی، وسایل ساده جهت پخت غذا (مانند قابلمه، ماهیتابه، بشقاب، کاسه، قاشق و چنگال و.)، وسایل گرمایشی (بخاری و پخت پز گازی و نفتی)، یخچال، چراغ قوه و انواع وسایل کمک توانبخشی (مانند ویلچری، واکر، عصا و..) در این لیست اعلام شده است.
به گزارش گروه جامعه ، سیدعلیرضا حسینی، معاون فرماندار گمیشان با بیان این که آب در برخی از محلات گمیشان فروکش کرده گفت: به نظر میرسد که تا ۶ روز آینده آبگرفتگی در سطح شهرستان که بالغ بر ۳۰ درصد آن بود، برطرف شود.
در پی انتشار شایعاتی از سوی رسانههای معاند و ضد انقلاب مبنی بر برخورد یگانهای سپاه با مردم و فشار بر آنها برای تخلیه روستاها و منازل مسکونی درمناطق سیل زده بویژه در استان خوزستان، سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه اعلام کرد:
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهادی مردمی که ارتباطی صمیمی و معنوی با آحاد مردم به ویژه عشایر و روستاییان دارد، از قدرت گفتمانی خود برای مجاب کردن آنان برای دور شدن از مناطقی که احتمال خطر جانی برایشان دارد استفاده کرده و به مسئولین مربوطه در بخشهای مختلف برای حل مشکلات مردم ناشی از حوادث طبیعی کمک میکند.
سردار شریف باتاکید بر اینکه اولویت و تمرکز سپاه بر مدیریت و اجرای اقدامات امدادی، خدماتی و کمک رسانی به مردم است، گفت:همچنین مسئولیت اجرای مصوبات شورای تامین استانها در شرایط خاص به عهده نهادهای انتظامی و قضایی است.
بهگزارش گروه اقتصاد ، رضا اردکانیان با بیان اینکه برای فراهم کردن ۵ میلیارد مترمکعب آب شیرین، نیازمند شیرینسازی آب دریا با صرف ۲.۵ میلیارد دلار هزینه بودیم، افزود: اکنون این نعمت در اختیار ما قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه این حجم آب به مصارف عمدهای خواهد رسید، ادامه داد: از این طریق مصارف شرب شهرهای مهم کشور از جمله مشهد از سد دوستی، زاهدان و زابل از چاه نیمهها، اصفهان و یزد از زایندهرود، مرودشت و شیراز از سد درودزن و شهرهای زیادی در استانهای هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و خوزستان از سد کوثر تامین خواهد شد.
وزیر نیرو اضافه کرد: تالابهای کشور نیز پس از سالیان سال از این سیلاب بهرهمند شده و ۴۰ تالاب بزرگ کشور سیراب شده است، علاوه بر آن دریاچه ارومیه نیز افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
اردکانیان یکی از راههای کاهش خسارات سیل را تخلیه منازل در معرض خطر عنوان کرد و افزود: هنگامی که مردم به هشدارها توجه کرده و از مستحدثات کرانه رودخانهها فاصله میگیرند، شاهد حوادث جانی نخواهیم بود و انشاءالله پس از چند روز پس از بهبود شرایط به خانه و کاشانه خود باز خواهند گشت.
وزیر نیرو در خصوص وضعیت سیلاب در استان خوزستان با اشاره به شرایط نسبتا حساس ساعات اولیه امروز ادامه داد: به دلیل رواناب ناشی از تحولات استان لرستان و بارشهای شدید، سیلابی به بزرگی بیش از ۸۰۰۰ متر مکعب در ثانیه وارد کرخه شد که خوشبختانه در حال حاضر رو به کاهش است.
وی تصریح کرد: طبق اطلاعات ارائه شده، از ساعت ۱۸ روز سهشنبه، ورودی کرخه حدود ۳۵۰۰ متر مکعب در ثانیه و ورودی دز نیز به ۳۰۰۰ مترمکعب در ثانیه رسیده و خروجی از این دو سد بهگونهای محاسبه میشود که میزان ذخیره هیچکدام از سدها از حد مجاز خارج نشود.
اردکانیان در پاسخ به این سئوال که سرریز امروز سد کرخه خارج از کنترل بوده است یا خیر، گفت: بهرهبردار از سد، طبق دستورالعملهای دریافتی بخشی از آب ذخیره شده را از طریق سرریز سد رها میکند که در سد کرخه وضعیت این گونه بوده؛ وضعیت کاملا تحت کنترل است و جای هیچگونه نگرانی نیست.
حمیدرضا نظیفی مدیرکل پزشکی قانونی استان لرستان در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، اظهار داشت: از ابتدای بارش سیل آسای باران در استان تاکنون ۱۴ جسد به دلیل خفگی ناشی از سیل یا در ارتباط با آن، به پزشکی قانونی استان ارجاع شدهاند.
وی گفت: ۳ نفر مربوط الیگودرز، ۱ نفر مربوط به شهرستان دورود، ۳ نفر مربوط به خرم آباد، ۲ نفر مربوط به کوهدشت، ۲ نفر مربوط به معمولان، ۲ نفر مربوط به دورهی چگنی و ۱ نفر مربوط به نورآباد بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان لرستان بیان داشت: پزشکی قانونی استان در طول مدت حادثه در کنار مردم حضور داشت وبا معاینه اجساد و صدور سریع جواز دفن، مانع از افزایش درد و آلام مردم گردید.
نظیفی در پایان اظهار کرد: تا پایان مشکلات ناشی از این بحران، پزشکی قانونی در هر لحظه از شبانه روز آماده معاینه اجساد و صدور جواز دفن است.
به گزارش گروه جامعه ، کیامرث حاجی زاده با اشاره به روستاهای در معرض خطر سیلاب در استان خوزستان اظهار کرد: تا این لحظه در شهرستانهای شوش ۱۱ روستا، دزفول ۹ روستا، شوشتر ۲۷ روستا، شادگان یک روستا، دشت آزادگان یک روستا، اهواز ۱۳ روستا و منطقه سید خلف و شهرستان کارون چهار روستا تخلیه شدهاست.
وی افزود: این آمار کماکان در حال افزایش است و هر لحظه در حال هشدار به روستاها و شهرهای در معرض خطر هستیم تا آنها نیز تخلیه کنند.
مدیر کل مدیریت بحران خوزستان با اشاره به وضعیت تفکیکی حوضههای آبریز استان خوزستان بیان کرد: در حوضه کرخه چهار شهر شامل کوت سید نعیم، سوسنگرد، بستان، رفیع و ۷۴ روستا در شهرهای اهواز، شوش، حمیدیه، دشت آزادگان، هویزه در معرض خطر قرار دارند و هشداهای لازم به آنها داده شده است.
وی ادامه داد: در حوضه آبریز دز نیز روستای زاویههای دزفول، آهودشت شوش، شعیبیه شوشتر و بخش مرکزی اهواز (بامدژ) در معرض خطر قرار دارند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد مهران قربانی درباره آخرین وضعیت راههای کشور، اظهار کرد: سازمان راهداری با مرکز مدیریت راهی که در اختیار دارد و سامانههایی که در رابطه با راههای کشور ایجاد شده دسترسی به اطلاعاتقابل اطمینانی را در اختیار داریم.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری افزود: از ۲۷۰۰ قطعه راهی که داریم علی رغم بارشهای بی سابقه فقط ۱۷ محور شریانی تحت تاثیر قرار گرفته و مشکلاتی دارند و از بین محورهای غیر شریانی نیز نزدیک ۳۰ محور مشکل دارند که اغلب آنها راههای جایگزین دارند.
وی درباره تراکم خودروها در جادههای کشور با توجه به روزهای آخر تعطیلات گفت: طی سه روز آینده نیازمند مدیریت سفر از سوی هموطنان است.
قربانی با اشاره به محورهای مهم منتهی به استان تهران تصریح کرد: محور قزوین به رشت بازگشایی شده و خودرو به صورت پرحجم تردد دارد، در محور فیروزکوه نیز مشکلی وجود ندارد.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری ادامه داد: تردد در محور هراز از سمت شمال طی ساعت آینده آغاز خواهد شود.
وی درباره جاده چالوس گفت: ریزش جریان آب در بین تونل دو و سه وجود داشت که مشکل برطرف شده و مشکل آب شستگی به طول ۱۵ متر وجود داشت که با تلاشهای صورت گرفته این قسمت ترمیم شده و با تایید پلیس طی چند ساعت آینده بازگشایی خواهد شد.
قربانی خاطرنشان کرد: محور فیروزکوه روزانه ۳۶ هزار خودرو، هراز ۳۱ هزار خودرو و چالوس ۲۴ هزار خودرو را میتوانند عبور دهند که با توجه به حجم بازگشتها در مجموع سه روز پر فشار را در جادهها خواهیم داشت.
وی گفت: از نظر همکاران ما جاده هراز و چالوس از نظر مهندسی مشکلی ندارد، اما باید پلیس آغاز تردد در این جادهها را تایید کند.
هادى هاشمیان، رئیس دادگستری گلستان در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقى و قضایى خبرگزارى میزان، از کشف جسد ششمین امدادگر حادثه واژگونى قایق در گمیشان خبر داد و بیان کرد: پس از هشت روز جستجو جسد سلیم صوفیانی ششمین امدادگر حادثه واژگونی قایق در گمیشان کنار ساحل دریای خزر پیدا شد.
هاشمیان افزود: پیکر با حضور نماینده پزشکی قانونی احراز هویت و به خانواده متوفی تحویل شد.
به گفته وى یک بازپرس ویژه در دادسرای شهرستان گمیشان مامور رسیدگی و تحقیقات در این باره شده است.
به گزارش میزان، ششم فروردین امسال قایق حامل ۲۳ نفر امدادگر مردمی که برای کمک به سیل زدگان به گمیشان رفته بودند، در این منطقه واژگون شد، در این حادثه دلخراش ۶ نفر جان باختند که پیکر ۵ نفر تا روز پس از حادثه کشف شد.
انتهاى پیام/
به گزارش گروه جامعه ، سعید متانی با تشریح آخرین گزارش اطلاعات تجمعی اقلام و تجهیزات ارسالی به حادثه سیل استان گلستان از زمان وقوع سیل تا ساعت ۱۵ روز گذشته اظهار داشت: در شرایط اضطراری و به هنگام وقوع حوادث و سوانح، دو راهکار اصلی «توزیع عمومی غذا» و «توزیع بستههای غذایی آماده» برای مدیریت وضعیت تغذیهای افراد در دستورکار نیروهای امدادرسان قرار دارد.
وی ادامه داد: هدف از توزیع بستهها و سبدهای غذایی آماده و بسته بندی شده از سوی امدادگران و نجاتگران هلال احمر مستقر در مناطق سیل زده، کاهش یا پیشگیری از سوءتغذیه و همچنین توانبخشی افرادی است که دچار سو تغذیه متوسط هستند.
معاون لجستیک و آمادگی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر توضیح داد: از زمان وقوع سیل در استان گلستان به جز ارسال بیش از ۶۲ هزار بسته غذایی تا کنون ۲۰ هزار کیسه برنج، ۷۹ هزار و ۹۳۸ قرص نان، ۱۲۶ هزار بطری آب معدنی، هزار و ۶۲۵ بسته بیسکویت و ۸۹۳ بسته ست بهداشتی به مناطق سیلزده استان گلستان ارسال شده است.
متانی گفت: همچنین ۲۲ هزار و ۳۵۴ دستگاه چادر کامل امدادی تیپ ۲، ۲۰۰ دستگاه چادر کامل امدادی تیپ ۳ و ۶ هزار و ۵۹۸ دستگاه چادر مسافری برای تقویت انبارهای پشتیبانی عملیات امداد و نجات در سطح استان گلستان به این استان ارسال شده است.
وی اظهار داشت: همچنین هزار و ۸۷۰ شعله چراغ والور و ۵۶ شعله چراغ فانوس نیز برای تقویت انبارهای پشتیبانی عملیات امداد و نجات به استان گلستان ارسال شده است.
وی همچنین از ارسال ۶۰۰ بسته ست ظروف، ۴۱ عدد کلمن، هفت هزار و ۹۸۵ کیلوگرم نایلون پوششی، هزار کیلوگرم نایلون بسته بندی، ۲۴ هزار ۹۰۰ کیلوگرم کارتن خالی بسته بندی ۷۲ ساعته، پنج هزار کیلوگرم کارتن خالی بسته بندی ماهانه، ۱۰ هزار و ۵۰۰ جفت چکمه لاستیکی و ۷۵۰ بسته انواع البسه امدادی به مناطق سیلزده استان گلستان خبر داد و گفت: عملیات امدادرسانی و توزیع اقلام یادشده در استان گلستان از سوی امدادگران هلال احمر در حال انجام است و ادامه دارد.
مرتضی سلیمی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه درباره آخرین وضعیت امداد رسانی به معمولان و پل دختر گفت: دیروز و امروز از طریق بالگرد به این مناطق امداد رسانی داشتیم و این امداد رسانی فقط از طریق هوایی است و مسیر زمینی نداریم.
وی در ادامه بیان کرد: در جریان این امداد رسانی ۲۰۰ تخته چادر ۵۰۰ بسته مواد غذایی یک ماهه و آب معدنی ۷ هزار بطری در اختیار مردم قرار داده شده است.
سلیمی اظهار کرد: نیروهای امدادی نیز با بالگرد به معمولان منتقل میشوند.
وی افزود: اقلام غذایی کاملا مطالعه شده و منطبق با نیازهای افراد تهیه شده است.
سلیمی در ادامه بیان کرد: اقلام دارویی هم به این منطقه منتقل شده است.
وی بیان کرد: در پل دختر اقدامات به این گونه بود که ۳:۵ دقیقه صبح امروز خودروهای امدادی به پل دختر اعزام شد. ۲۲۰ نیروی امدادی هم اکنون در محل مشغول کمک رسانی هستند. چندین اردوگاه هم برای اسکان افراد ایجاد شده است.
سلیمی در واکنش به فوت چندین نفر در روز گذشته در پل دختر گفت: روز گذشته در پل دختر فوتی نداشتیم و این امر را تکذیب میکنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در پل دختر ۹ هزار ۸۰۰ خانوار آمار داشته ایم گفت: با این وجود اقلام زیستی بین ۱۵ هزار خانوار توزیع شده است و در توزیع اقلام زیستی و غذایی هیچ مشکلی نداریم.
وی در ادامه بیان کرد: در خرم آباد وضعیت حادی داریم، ولی با این وجود پوشش کامل دادهایم و شرایط شهر پایدار است.
به گزارش گروه جامعه ، جمعیت هلال احمر در اطلاعیهای از مردم، معتمدین محلی و نیروهای نظامی و انتظامی خواست تا با ایجاد نظم و آرامش در شهر پلدختر، به تسریع در روند امدادرسانی مطلوب کمک کنند.
در این اطلاعیه آمده است: امدادرسانی به اغلب شهرهای درگیر سیل در استان لرستان از صبحگاه روز سهشنبه، ۱۳ فروردین ماه با شش بالگرد و تمامی امکانات، تجهیزات و نیروهای امدادی آغاز شد و خوشبختانه در اغلب شهرها با سرعت و گستردگی به نتیجه مطلوب رسید.
در این میان امدادرسانی در شهر پلدختر به دلیل برخی تنشها و رفتارهای هیجانی و عدم نظم و آرامش لازم برای انجام فعالیت امدادگران، متأسفانه به رغم دهها سورتی پرواز روند مطلوبی را طی نکرده است. همانگونه که همه میدانیم و در پروتکلهای امدادی نیز بدان تأکید و در زلزله کرمانشاه نیز در روزهای اولیه تجربه شد، لازمه امدادرسانی سریع و مطلوب برقراری نظم و امنیت کافی برای کار امدادگران و نیروهای امدادی است که متأسفانه در روز نخست بحران در شهر پلدختر برقرار نبود.
جمعیت هلال احمر از تمامی مردم خونگرم شهر پلدختر، معتمدین محلی و علیالخصوص نیروهای نظامی و انتظامی درخواست دارد تا برای رسیدن به نتیجه مطلوب برای مردم آسیب دیده این شهر در این زمینه همکاری و مساعدت لازم را به عمل آورند.
اقلام زیستی و امدادی به حد کافی در منطقه وجود دارد و بدون تردید پس از برقراری نظم و آرامش در منطقه امکان توزیع مطلوب آن وجود خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، حبیب الله موسوی، بخشدار معمولان در گفت و گوی تلوزیونی درباره آخرین وضعیت سیلاب در معمولان گفت: بارندگی در معمولان که باعث تخریب ۵۰۰ خانه شد. ۲۰۰ خانه روستایی زیر آب رفتند ۷ پل کلا تخریب شد که مسیر دسترسی به روستاها بوده و اکنون هیچ راه دسترسی وجود ندارد.
وی در ادامه بیان کرد: آب و گاز قطع است و دسترسی به دارو نداریم.
وی افزود: فقط یک نانوایی در شهر فعال است که به صورت شبانه روزی نان پخت میکند و در آختیار مردم قرار میدهد. در تامین غذا برای مردم نیز مشکل داریم.