رویکرد بازار سرمایه در سال ۹۸/ همسانی بازار سرمایه با تورم و نرخ ارز
در سال ۹۸ انتظار میرود بازار سرمایه خود را با دو مسئله اساسی تورم و نرخ ارز همسان کند و سیاستهای کلان اقتصاد دولت به خصوص فروش بیشتر اوراقها میتواند بر فروش بنگاههای دولتی برای جبران کسری بودجه بر بورس تاثیرگذار باشد و از این رو عرضهها نیز به نسبت افزایش یابد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، در سال گذشته بازار سرمایه با چند مسئله عمده روبرو شد که یکی از مهمترین آنها بحث تحریمها و بازگشت آنها بود، مسئله دوم قیمت ارز و افزایش نرخ آن و موضوع بعدی بحث تورم بود که قیمت کالاهای را بالا برد و بر روی فروش شرکتها نیز تاثیر گذاشت و در همین شرایط هم شاهد بروز مشکلاتی در بخش صادرات و واردات بنگاهها بودیم به همین دلیل شرایط ابتدایی سال ۹۷ رکودی بود.
در این میان با افزایش نرخ ارز و تورم بازار سرمایه هم توام با نرخ ارز رشد کرد، ولی در پایان سال با توجه به رکودی که در بازارهای موازی پیش آمد و کاهش قیمت ارز بازار سهام از نقطه اوج خود که نزدیک به کانال ۲۰۰ هزار واحد بود به کانال ۱۶۰ هزار واحدی بازگشت.
البته مولفههای مهم بازار سرمایه نرخ ارز و نرخ تورم بود و انتظار داریم که سال جاری هم این فاکتورها برای بازار بورس مهم باشد، اما سال ۹۸ یک تفاوتی با سال ۹۷ خواهد داشت و آن هم شرایط اقتصادی است که در این میان چند عامل، چون چالش های واردات و صادرات، و رکود ناشی از افزایش ناشی از نرخ تورم را شاهد خواهیم بود.
همچنین انتظار میرود در سال ۹۸ بازار سرمایه خود را با دو مسئله اساسی تورم و نرخ ارز همسان کند و این موضوع در سال جاری از اهمیت ویژهای در معاملات بازار بورس برخوردار خواهد بود و در همین حال سیاستهای کلان اقتصاد دولت به خصوص فروش بیشتر اوراقها میتواند بر فروش بنگاههای دولتی برای جبران کسری بودجه بر بورس تاثیرگذار باشد و از این رو عرضهها نیز به نسبت افزایش یابد.
در این رابطه همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با ، در خصوص عملکرد بورس در سال ۹۸، بیان کرد:بازار بورس در سال ۹۸، شرایط بهتری نسبت به سایر بازارها خواهد داشت و سرمایه گذاری روی شرکتهایی که سود خوبی می سازند مانند گروه پتروشیمی و فلزات اساسی و ... که سود بالاتری به نسبت سپرده بانکی دارند به نظر مناسب است.
وی در ادامه افزود: سهام بنیادی مانند پتروشیمی، پالایشی، فولادی، معدنی عمده سبد سهام مناسب برای سرمایه گذاری در سال جدید خواهند بود و در وهله بعد سهام شرکتهای غذایی و رایانهای و همچنین خودرویی میتواند سود مناسبی به سرمایه گذاران بدهد.
کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: با توجه به شرایط تورمی در کشور سرمایه گذاری روی اوراق با درآمد ثابت پیشنهاد نمیشود، زیرا باعث عقب افتادن از شرایط بازار خواهد شد اگرچه مزایایی هم خواهد داشت.
براساس این گزارش باید منتظر ماند و دید در سال ۹۸، چه میزان شاهد افزایش عرضه سهام دولتی در بورس خواهیم بود همچنین هدف دولت برای فروش بیشتر اوراق نیز میتواند موجب افزایش نرخ بهره شود که این امر هم کار فعالین اقتصادی را سختتر خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *