مدیریت نارسا چالش موجود در حوزه تولید/تسهیلات به تنهایی در رونق تولید کارگشا نیست
کارشناس اقتصادی گفت: مدیریت نارسا یکی از ضعفهای موجود در حوزه تولید است که اگر بتوانیم در سال جاری از نیروی جوان و با انگیزه و متخصص استفاده کنیم احتمال برون رفت از این مسئله افزایش مییابد.
میرمحمد حشمتی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص رونق تولید و تحقق شعار سال گفت: در ابتدا باید به این نکته توجه کنیم که چرا سال جاری به نام رونق تولید نامگذاری شده که این نکته اشاره به چالشهای موجود در حوزه تولید طی سال پیش رو داشته که با توجه به فرمودههای مقام معظم رهبری مسئله اقتصاد یکی از مسائل فوری و جدی کشور به حساب می آید.
وی افزود: با توجه به این نامگذاری در شرایط فعلی باید واقع بینانه به مسائل اقتصادی نگاه کنیم که اولویت نخست ما تولید به شمار میرود.
حشمتی در ادامه به دلایل اینکه چرا تولید در شرایط مناسبی قرار ندارد اشاره و بیان کرد: در این زمینه مشاهده میشود که تفکر دولتی در بخش صنعت وجود دارد که این موضوع باید برطرف و بخش خصوصی به صورت جدی وارد سیاست گذاری تولید شود که اگر این اتفاق بیفتد میتوانیم بگوییم مشکل تولید به صورت نسبی بهبود یافته است.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در این زمینه دولت باید مسیر ورود بخش خصوصی را به سیاستگذاریهای کلان هموار سازد ، در غیر این صورت تولید ما توان رقابت با کالاهای مشابه خود در بازارهای جهانی را نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه نامگذاری سال جاری به عنوان سال رونق تولید یک فرصت برای صنعت کشور به حساب میآید، گفت: در سالهای گذشته سرمایه گذاریهای مناسبی در حوزههای مختلف صنعتی صورت گرفته تا جایی که در برخی موارد مازاد ظرفیت تولید مشاهده میشود که درسال جاری میتوانیم از این ظرفیت مازاد استفاده کنیم، نکته قابل توجه این است که نیاز به سرمایهگذاریهای جدید نیست بلکه فقط نیاز به مدیریت و استفاده بهینه از منابع داریم.
حشمتی بیان داشت: مدیریت نارسا یکی دیگر از ضعفهای موجود در حوزه تولید است که اگر بتوانیم در سال جاری از نیروی جوان و با انگیزه و متخصص استفاده کنیم احتمال برون رفت از این مسئله افزایش مییابد که در این زمینه نیز باید دولت مسیر را برای حضور جوانان باز بگذارد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه به بخش صادرات اشاره و تصریح کرد: ظرفیتهای ایجاد شده در حوزههای مختلف صادرات و با تاثیر از رویدادهای ارزی در سال گذشته به نظر میرسید که صنعت از بحث صادرات عقبنشینی کرده که در این زمینه دولت باید حمایتهایی را انجام داده تا شرکتهای دغدغهای از برگشت ارز صادراتی خود نداشته باشند.
وی گفت: با توجه به کاهش میزان تولید برخی شرکتهای به دلایل مختلف از جمله افزایش قیمت مواد اولیه و یا چالشهایی در تامین مواد اولیه دولت میتواند حمایتهای ویژهای از این شرکتها داشته باشد و از ظرفیتهای آنها در بخش صادارت استفاده کند.
حشمتی عنوان کرد: تسهیلات به تنهایی نمیتواند کارگشا باشد و باید به این نکته توجه داشته باشیم که رونق تولید تنها در بخش کالا نیست و این رونق میتواند در بخش خدمات هم صورت گیرد که اگر بخواهیم در بخش تولید سرمایهگذاری انجام دهیم این سرمایهگذاری در شرکتهای دانش بنیان و بخش خدمات صورت گیرد تا شاهد صادرات خدمات باشیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *