اقدامات دادگستری آذربایجان شرقی در احیای دوباره شرکتهای ورشکسته/ جلوگیری از تعطیلی ۴ شرکت و بیکار شدن ۹۸۰ کارگر در سال گذشته
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ؛ پس از ابلاغ دستورالعمل پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی پیگیری این سیاست در برنامه کاری روسای دادگستریها و دادستانها قرار گرفت.
در ماده ۱ این دستورالعمل اشاره شده که به منظور استفاده بهینه از ظرفیتهای قوه قضاییه جهت اجرای ابعاد حقوقی، قضایی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در چارچوب مقررات و با لحاظ وظایف و اختیارات و صلاحیتهای قانونی «ستاد مرکزی پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در قوه قضاییه» تشکیل شود.
تشکیل کارگروه در سطح استانی و پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، دادگستریهای سراسر کشور با حمایت حقوقی و قضایی از فعالیتهای اقتصادی مجاز، ساماندهی شعب تخصصی امور اقتصادی، احاله پرونده مراکز تولیدی به داوری مورد تاکید قرار گرفت و دادگستریها در صف مقدم پیگیری این سیاست قرار گرفتند که عملکرد دادگستری استان آذربایجان شرقی در این حوزه مثالزدنی است.
به اختصار به بخشی از اقدامات صورت گرفته در جهت احیاء دوباره شرکتهای ورشکسته بعنوان بخشی از عملکرد دادگستری آذربایجان شرقی اشاره میشود.
*شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران (سهامی عام) تولید کننده انواع لودر که یکی از برندهای معتبر و انحصاری در سطح کشور با تعداد حدود ۳۰۰ نفر کارگر باسابقه و مهارت فنی بالا، در اوایل سال ۱۳۹۴ برابر دادنامه صادره از شعبه ۷ دادگاه عمومی حقوقی تبریز ورشکسته اعلام و در جهت اقدامات تصفیه به این اداره ارجاع شده بود، برای ساماندهی و حل مشکلات مالی کارگران که با وجود اشتغال در شرکت حدود یکسال حقوق دریافت نکرده بودند با دعوت از سهامداران عمده و توافقات حاصله حقوق و مزایای معوقه و عیدی کارگران از آبان ماه ۱۳۹۴ پرداخت و تسویه شد.
با قطعی شدن حکم ورشکستگی و با توجه به فعال بودن شرکت با کارگران، در آگهی مزایده فروش، واگذاری کارخانه مشروط به تعهد به اشتغال و عدم تعدیل نیروهای موجود حداقل به مدت پنج سال شده است که در این زمینه با سرمایه گذاران دارای اهلیت صنعتی، اقتصادی و مالی رایزنیهای لازم و مثبت در قالب رعایت مقررات و قوانین و مصلحت و غبطه طلبکاران صورت گرفته و در شرف واگذاری جهت ادامه فعالیت شرکت و پرداخت طلب طلبکاران میباشد.
*شرکت سراب بافت واقع در شهرستان سراب: تولید کننده انواع مواد اولیه محصولات نساجی علیرغم صدور حکم ورشکستگی با تعداد حدود ۱۰۰ نفر کارگر همچنان به فعالیت خود ادامه داده و با تدابیر صورت گرفته از تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران جلوگیری به عمل آمده است.
جلوگیری از تعطیلی ۴ شرکت و بیکار شدن ۹۸۰ کارگر در استان آذربایجان شرقی
شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی ایران که تولیدکننده انواع لودر و از برندهای معتبر در کشور است در سال ۱۳۹۴ با حدود ۳۰۰ تن کارگر با سابقه و مهارت فنی بالا ورشکست اعلام شد؛ اما با پیگیریهای قضائی در شرف واگذاری مشروط به تعهد به اشتغال نیروهای موجود و عدم تعدیل نیرو به مدت پنج سال شد.
شرکت شیرین بخور تبریز که با حدود ۱۰۰ تن کارگر در اوایل سال ۱۳۹۵ به علت اختلاف با تعدادی از طلبکاران ورشکست اعلام شد که با پیگیریهای دادگستری استان آذربایجان شرقی از تعطیلی آن و بیکاری کارگران جلوگیری شد.
شرکت تبریز کف که یکی از تولیدکنندگان برتر و با سابقه در میان مصرف کنندگان مصالح ساختمانی و عمرانی است که در چند سال اخیر به دلیل مشکلات مالی، اقتصادی حاکم بر کشور، رکود بازار ساخت و ساز مسکن وسوء مدیریت دچار مشکل شد و در نهایت با ۲۸۰ تن کارگر در اسفندماه سال ۱۳۹۵ ورشکست اعلام شد؛ اما با پیگیریهای انجام شده این شرکت به زودی به عرصه تولید بازخواهد گشت.
شرکت رخش خودرو دیزل که از سال ۱۳۸۲ با همکاری شرکت کاماز روسیه (بزرگترین کارخانه تولید کامیون در کشور روسیه) اقدام به تولید انواع کامیون و کامیونت میکرد. این شرکت با ۴۳ نمایندگی در سطح کشور و با سطح اشتغال مستقیم ۳۰۰ نفر فعالیت میکردکه در سال ۱۳۸۹ تعطیل شد، اما با پیگیریهای دادگستری استان آذربایجان شرقی این شرکت مجدد در چرخه تولید قرار گرفته است.
در جلسه اقتصاد مقاومتی ۲۳ مهرماه سال گذشته بررسی موضوع درخواست مالکین شرکت فراز فوم نوین ممقان در خصوص مشکلات ناشی از عدم امکان انتقال شرکت به غیر و تعطیلی شرکت، بررسی موضوع درخواست جمعی از کارگران کارخانه آکیاخودرو در خصوص عدم پرداخت حقوق کارگران، گزارش معاون برنامه ریزی دادگستری استان در خصوص شرکت رخش خودرو دیزل و شرکت کاغذ نرمه آذربایجان، گزارش رئیس دادگاههای عمومی و انقلاب تبریز در خصوص شرکت صنعت سازان فتح، گزارش دبیر شورای هماهنگی بانکهای استان در خصوص شرکت فولاد نصر آذربایجان و گزارش اجمالی در خصوص مسائل مربوط به مجموعه فن آوری مارکتینگ صنعت و ساختمان از روند اجرای مصوبه کمیته اقتصاد مقاومتی از جمله مسائل مطرح در این جلسه بود که تصمیمات لازم اتخاذ شد.
در جلسه اقتصاد مقاومتی آذر ماه سال گذشته بررسی وضعیت شهرک صنعتی قراملک در جهت رسیدگی به مسائل و مشکلات مربوط به کارخانجات موجود در آن شهرک، بررسی مشکلات مربوط به شرکت صنایع خاک چینی ایران مستقر در شهرستان مرند موضوع نامه رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران مبنی بر ممانعت اهالی از اجرای طرح توسعه شرکت یادشده، بررسی موضوع درخواست شرکت آذراتصال تبریز در خصوص مسائل و مشکلات بانکی شرکت مذکور با بانک صادرات ایران و بررسی مشکلات بانکی مربوط به شرکت آذرگل لبن با بانکهای شهر، کشاورزی و صادرات از جمله مسائل مطرح در این جلسه بود که تصمیمات لازم اتخاذ شد.
حجت الاسلام والمسلمین مظفری شانزدهم دی ماه سال گذشته در این بازدید که رئیس دادگستری سراب و دادستان عمومی و انقلاب سراب و نیز فرماندار شهرستان سراب وی را همراهی میکردند بر تلاش و همکاری تشکیلات قضایی برای حل مشکلات کارخانجات و کارگاههای تولیدی تأکید کرد.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: حمایت از تولید داخلی و اشتغال کارگر ایرانی از مهمترین وظایف مسئولین و مردم است.
بررسی مشکلات واحد تولیدی شهد باب پارس (سهامی خاص) تولید کننده قند مایع خرما و کنسانتره میوه جات
در آخرین جلسه اقتصاد مقاومتی دادگستری آذربایجان شرقی که در ۲۷ اسفند ماه سال گذشته برگزار شد مشکلات مربوط به شرکت آردسازی زهره بناب با بانک ها، موضوع نامه سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی در خصوص مشکلات واحد تولیدی شهد باب پارس (سهامی خاص) تولید کننده قند مایع خرما و کنسانتره میوه جات بررسی شد و امن الهی معاون قضایی دادگستری استان در خصوص مشکلات شرکت بلبرینگ سازی ایران گزارشی ارائه داد.