بررسی وضعیت استانهای درگیر سیل در جلسه ویدئو کنفرانس/ جدال سرسختانه امدادگران با سیل و آبگرفتگی از پایتخت تا سواحل شمال و جنوب
به گزارش خبرنگار گروه جامعه مرتضی سلیمی در این جلسه با قدردانی از فعالیت مستمر و شبانه روزی تیمهای عملیاتی جمعیت هلال احمر در استانهای درگیر حوادث جوی خاطر نشان کرد: در ۳ روز گذشته، امدادگران هلال احمر خدمات شبانه روزی خود را به هموطنان در ١٩١ شهر، روستا، مناطق عشایرنشین و محورهای کوهستانی ٣٠ استان کشور ارائه کردهاند.
وی با تاکید بر اینکه در برخی استانها هشدارها و اقدامات در خصوص بروز سیل و آبگرفتگی در روزهای آینده اعلام شده است افزود: از هموطنان عزیز خواهشمندیم تا پایدار شدن شرایط جوی از سفر اجتناب کنند و به توصیههای ایمنی توجه داشته باشند.
در این ویدئو کنفرانس که با استانهای لرستان، کرمانشاه، تهران، بوشهر، خوزستان، فارس، قم و گلستان صورت گرفت، گزارش وضعیت و نحوه امدادرسانی اعلام شد.
در استان لرستان تمامی تیمهای عملیاتی در آماده باش بسر میبرند. شهرستانها و روستاهای جنوب استان لرستان بیشترین آسیب را از سیل داشته اند بطوری که برخی مناطق امکان دسترسی زمینی وجود نداشته و با توجه به شرایط جوی امکان پرواز بالگرد نیز فراهم نیست. با توجه به اینکه دیواره سد در پل دختر فروریخته است شرایط سختی برای امدادرسانی ایجاد کرده است، اما امدادرسانی با قوت ادامه دارد.
در استان تهران با توجه به اعلام سازمان هواشناسی و جلسات اضطراری برگزار شده مبنی بر اینکه تا روز چهارشنبه شرایط جوی ناآرامی در استان تهران پابرجاست تمامی شعب جمعیت هلال احمر به حال آماده باش درآمده است. سامانه بارشی در شرق استان تهران از جمله پردیس، فیروزکوه، پاکدشت و ورامین بیشتر خواهد بودبه همین دلیل ایجاد مسیرهای انحرافی برای هدایت سیلهای احتمالی در دستور کار قرار گرفته است. آماده باش تمامی تیمهای عملیاتی، تیمهای جست و جو و نجات در سیلاب، تقویت سامانه ۱۱۲ برای بهبود پاسخگویی انجام شد. سازمان هواشناسی سه شنبهای ناآرام را برای تهران پیش بینی کرده است.
در استان خوزستان، امدادگران در ۱۱ شهرستان متاثر از سیل و آبگرفتگی مشغول امدادرسانی اند. در برخی شهرستانها روستاها تخلیه و خانوارها اسکان اضطراری شده و امدادرسانیها ادامه دارد. متاسفانه تاکنون دو کودک بدلیل سقوط در نهر آب جان خود را از دست داده اند. همچنین برخی مسیرهای مواصلاتی استان از جمله اندیمشک به خرم آباد، ایذه به چهارمحال مسدود است.
در استان بوشهر با توجه به وقوع طوفان و رعد و برق در سواحل و مسافر پذیر بودن این سواحل شب گذشته بیش از ۴ هزار و ۱۰۰ مسافر نوروزی با همت امدادگران جمعیت هلالاحمر در ۵ شهرستان اسکان اضطراری داده شدند. در بوشهر از شدت ابرها کاسته شده و بارش باران کمتر شده، اما با توجه به هشدارهای هواشناسی، آمادگی برای امدادرسانی کامل تدارک دیده شده است.
در استان فارس با توجه به وقوع ناگهانی سیل در شیراز ۲۰ تیمهای عملیاتی جمعیت هلال احمر با تجهیزات و به امدادرسانی به حادثه دیدگان شتافتند. ۱۲ نقطه از شهرستان برای برپایی چادر و اسکان اضطراری سیل زدگان در نظر گرفته و بیش از ۲ هزار نفر اسکان اضطراری گرفتند و اقلام امدادی بین سیل زدگان توزیع شد. ادر سیل روز گذشته شهر شیراز ۶۰۰ نفر حادثه دیدند و به ۱۵۰ خودرو خسارت وارد شد. همچنین آخرین تعداد فوتی این سیل ۱۹ نفر و تعداد مصدومان ۹۴ نفر گزارش شده است.
در استان قم با توجه به هشدارهای هواشناسی در خصوص وقوع سیل در این استان ها، کف روخانه که اغلب جهت پارک ماشینها استفاده میشد بسته شد. همچین در مناطقی که احتمال وقوع سیل در آنها وجود داشت دستور تخلیه منطقه صادر شده است. تیمهای عملیاتی در مناطقی که دچار آبگرفتگی بودند با تجهیزاتها و پمپ لجن کش عملیات تخلیه آب از ۲۶ منزل مسکونی و رها سازی ۲۶ خودرو را انجام دادند. امکان اسکان اضطرای متاثران از حوادث در مساجد و مکانهای عمومی فراهم شده است.
در استان کرمانشاه دو سوله ورزشی برای اسکان اضطراری سیل زدگان سرپل ذهاب فراهم شده است. با توجه به شدت بارشها و با وجود بسته شده برخی مسیرهای مواصلاتی و کندی حرکت امدادرسانیها با قوت در مناطق سیل زده ادامه دارد.
در استان گلستان با توجه به پیش بینیها در خصوص حرکت سیلاب به سمت گمیشان تمهیدات لازم برای مقابله سیل انجام شد. ۴ نقطه امن جهت اسکان اضطراری مردم در نظر گرفته شده است. همچنین امدادرسانی به مناطق سیل زده گنبد کاووس و آق قلا همچنان ادامه دارد در محل اسکان اضطراری سیل زدگان تیمهای بهداشت و درمان اضطراری مستقر و خدمات لازم را ارائه میدهند.
انتهای پیام /