سال ۹۸ به توفیق الهی سال فرصتها، امکانات و گشایش است/ با بی حالی و کم انگیزگی مسئله اقتصادی کشور حل نخواهد شد/اروپاییها مثل گذشته به ما خنجر زدهاند و از آنها نمیشود توقع داشت
گروه سیاسی ، همزمان با نخستین روز سال ۱۳۹۸، مراسم سخنرانی حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در مشهد مقدس برگزار شد.
بخشهایی از بیانات معظمله در این مراسم به شرح زیر است.
* میلاد مبارک پیشوای عدالت و امیر همیشه مومنان در طول تاریخ حضرت امیرالمومنین علی ابن ابیطالب را که نوروز حقیقی است تبریک عرض می کنم. همچنین حلول سال نو و عید نوروز را که سلیقه زیبای ایرانی این روز را آغاز سال قرار داده است را تبریک عرض می کنم. ایام اعتکاف را به دلهای نورانی معتکفین تهیت و تهنیت عرض میکنم امیدوارم رافت و تفضل الهی به اجابت پروردگار عالم به الفاظ ذکیه معتکفین ما شامل همه ملت ایران و همه آحاد بخصوص جوانان ما بشود.
* انسان میبیند که بعضی از گویندگان، نویسندگان و یا صاحب نظران و اظهارنظرکنندگان درباره سال ۹۸ اظهار نظر کردند که این سال، سال تهدیدات است. بنده مطلقا این را قبول ندارم. معتقدم سال ۹۸ به توفیق الهی سال فرصت ها، امکانات و گشایش است. البته کسانی که اظهارنظر دیگری میکنند و تهدید به رخ این و آن میکشند دانسته یا ندانسته تحت تاثیر رجزخوانیهای دشمنان این ملت هستند.
* دشمنان این ملت علاوه بر آنچه در واقعیت انجام میدهند جنگ روانی و رجزخوانی دارند. این رجزخوانیها باید همانطور که هست دانسته شود. اینها درباره سال ۹۷ هم از این رجزخوانیها داشتند و سعی میکردند توی دل بعضیها را خالی کنند. یکی از این احمقهای درجه یک در اواسط سال ۹۷ یا در اوایل سال ۹۷ گفت: اگر ما از برجام خارج شویم در خیابانهای ایران شورش اتفاق میافتد و مردم نان هم دیگر نمیتوانند بخرند. یکی دیگر از همین احمقها اظهار نظر کرد که کریسمس آمریکاییها در تهران خواهند گرفت؛ یعنی واقعا دو نظر وجود دارد. یعنی گفتن این حرفها حماقت است یا قصد جنگ روانی دارند و خباثت میکنند؛ این برای من روشن نیست؛ ممکن است هر دو باشد.
* گفتیم سال ۹۸ سال فرصت هاست. مشکل عمده کشور ما مشکل اقتصادی و معیشت قشرهای ضعیف است. بخشی از این مشکل مربوط به تحریم قدرتهای غربی یعنی آمریکا و اروپاست. بخشی هم مربوط به نقایص درونی خود ما و ضعفهای مدیریتی خود ماست. هم تحریم میتواند فرصت باشد و هم مشاهده این ضعفها و نقصها برای ما میتواند تجربههای گرانبهایی برای آینده و مدیریت کشور بوجود آورد.
* مطالعات وسیعی انجام شده که چگونه بتوانیم کشور را با درآمدهای غیرنفتی اداره کنیم؛ این خیلی چیز خوبی است. شبیه این را به طور محسوس و عینی در باب امکانات دفاعی امتحان کردیم. امروز وضعیت ما به لطف الهی از لحاظ امکانات دفاعی تقریبا از همه کشورهای منطقه بهتر و بالاتر است. دشمنان ما روی این تکیه میکنند و اعتراف میکنند. به کوری چشم آنها تقویت بنیه دفاعی را ادامه خواهیم داد.
* آن روز در دوران دفاع مقدس اگر به ما سلاح میفروختند، تانک و موشک میدادند به فکر نمیافتادیم که تولید کنیم، چون داشتیم، وابستگی باقی میماند و احتیاج به دیگران از بین نمیرفت. نیاز برای ما حرکت و انگیزه ایجاد میکند.
* وقتی دستمان به طور کامل از درآمد نفتی کوتاه شد به دنبال راههای جایگزین خواهیم بود و بعدها ثمره آن را خواهیم چشید. از تحریم نباید بنالیم. از تحریم کنندهها یعنی آمریکا و اروپا نباید توقع زیادی داشته باشیم. باید طرحهای مقابله با تحریم را بررسی کنیم و به طور جدی آنها را دنبال کنیم. راههای زیادی برای مقابله با تحریم و خنثی کردن تحریمهای ظالمانه وجود دارد. مسئولین دولتی به ما گزارش دادند که دارند راههای مقابله با تحریم را تدوین میکنند. باید عملیتر وارد شوند.
* میگفتیم دشمن در حال جنگ با ماست؛ این را برخی باور نمیکردند، امروز همه آن را باور میکنند. در این جنگ باید دشمن را شکست دهیم و به توفیق الهی دشمن را شکست خواهیم داد. مطالبه من از مجموع فعالان گوناگون کشور چه در بخش مسئولین دولتی و چه در بخشهای دانشگاهی مردمی و عمومی چیز دیگری است؛ باید علاوه بر شکست دشمن بازدارندگی ایجاد کنیم. گاهی شما دشمن را شکست میدهید، اما دشمن منتظر فرصت میماند و بعدا ضربه دیگری وارد میکند، این فایدهای ندارد. باید خود را به نقطهای برسانیم که بازدارنده باشد، یعنی دشمن احساس کند نمیتواند از رخنه و معبر مسائل اقتصادی به کشور ما ضربه وارد کند.
* امروز دشمنان ما در منطقه یا آنهایی که در منطقه نیرو دارند میدانند که جمهوری اسلامی با موشکهای نقطه زن، فعال و دقیق خود در این منطقه با هر دشمنی میتواند مقابله و مواجهه کند و آنرا بکوبد، این را فهمیده اند. این بازدارندگی است. معنایش این است که دشمنانی که گاهی هوس تهاجم نظامی در سر دارند ملاحظه کنند.
* چشم مان به غربیها نباشد. برای اینکه در خود قدرت بازدارندگی اقتصادی را ایجاد کنیم نباید منتظر آنها باشیم. غربیها نشان دادند که نمیتوان از آنها انتظار کمک داشت، اما انتظار توطئه، خیانت و خنجر از پشت زدن میتوان داشت. اگر جایی کمکی هم بکنند کمک به خودشان است و کفه خود را سنگین میکنند. این گونه نیست که بگوییم غربیها با جمهوری اسلامی به این شکل هستند؛ با همه کشورهایی که زورشان به آنها برسد به همین شکل هستند.
* نمیتوانیم به غربیها هیچ امیدی داشته باشیم. در قضیه برجام وظیفه اروپاییها چه بود/ یک قرارداد هفت جانبهای بسته شده بود؛ یک طرف که آمریکاست خارج شد. وظیفه اروپاییها این بود که در مقابل آمریکا میایستادند و میگفتند ما به تعهدات خود پایبندیم؛ به بهانههای مختلف نایستادند. کانال مالی که اخیرا گفته میشود درست کردهاند به شوخی شبیهتر است؛ البته شوخی تلخی است. باز اروپاییها مثل گذشته به ما خنجر زدهاند و از آنها نمیشود توقع داشت.
* سیاست و قدرت در دولتهای غربی، هم ظالم و زورگو و هم بی منطق است. در باطن سیاستمداران غربی آدمهایی به معنای واقعی وحشی هستند. در قضیه اخیر نیوزلند و کشتار مسلمانان، اروپاییها نه سیاستمداران و نه مطبوعاتشان حاضر نشدند روی آن اسم حرکت تروریستی بگذارند؛ پس تروریسم چیست؟!
* کشوری در این منطقه و شاید در همه جای دنیا به بدی دولت سعودی سراغ ندارم. دولت سعودی هم مستبد، هم ظالم، هم وابسته و هم فاسد است. این دولت اینطوری را برایش امکانات هستهای فراهم میکنند. اعلام کردند که مراکز تولید موشک برایش درست میکنند؛ آنجا، چون وابسته و متعلق به آنهاست مشکلی ندارد. اگر بسازند هم بنده شخصا ناراحت نمیشوم، چون بدست مجاهدان اسلامی خواهد افتاد.
*حرف هایی که می زنم به معنای قطع رابطه با کشورهای غربی نیست/در دولتهای مختلف همیشه به ایجاد رابطه با همسایگان و کشورهای اروپایی تشویق کردم/ارتباط اشکالی ندارد، می گویم اعتماد نکنید/امروز خوشبختانه مسئولان دولتی ما به این نتیجه رسیده اند که با غربیها نمی شود درست دریک مسیر حرکت کرد/ شاید در آینده رفتارها و برخوردها بر اثر فهم جدیدی که پیدا شده تغییر کند
*دو گرایش متضاد در برابر غرب هست که هر دو غلط است/ غربیها در دانش و فناوری حرکت خوبی کردند؛ اینها را نباید رد کرد/ حرفی نداریم شاگردی کنیم منتها باید سعی مان این باشد که همیشه شاگرد نمانیم/ تحجر و تعصب بیجا در مورد غرب را قبول نداریم/ غرب زدگی خطر بزرگی است
*برای شکوفایی اقتصاد کشور احتیاج داریم به کاری که هم مجاهدانه و هم عالمانه باشد/ با بی حالی و کم انگیزگی مسئله اقتصادی کشور حل نخواهد شد/باید مدیریتهای جهادی بر مسائل اقتصادی کشور احاطه داشته باشد/ بنشینند با موازین علمی و شیوه دقیق عالمانه راههای صحیحی را پیدا کنند/ اقتصاد کشور قطعا شکوفایی پیدا خواهد کرد