«حاج عمران» قصه درگیری با ضدانقلابیها و بازپسگیری اروند از عراقیهاست/ این کتاب جزو کمنظیرهای جنگ است
سید، ولی هاشمی از نویسندگان ادبیات پایداری است. وی در کارنامه فعالیت ادبی خود آثار شاخصی را به نگارش در آورده که یکی از آنها «حاج عمران» است. هاشمی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی به معرفی این اثر پرداخته است.
میزان-کتاب «حاج عمران» چه کتابی است؟
«حاج عمران» خارج از هر توصیفی، کتاب خاطره است. در این کتاب هرکجا که راوی ادعایی کرده بلافاصله هم اسنادیی را ارائه شده که بر جذابیت افزوده و مستند بودنش را بیشتر اثبات کرده است.
«حاج عمران» کتاب بسیار خوب و تاریخی به شمار میرود که در نوع خود جزو کمنظیرهای جنگ است.
میزان-اتفاقات این کتاب از زبان چه کسی مطرح میشود؟
راوی این کتاب عبدالعلی عمرانی اولین فرمانده لشکر ویژه ۲۵ کربلا مازندران است.
میزان-این شخص چه نقشی در جنگ داشته؟
عبدالعلی عمرانی به عنوان رزمنده ساده وارد جبهه میشود و با توجه به رشادتهایی که از خود نشان میدهد به فرماندهی لشگر منصوب میشود.
میزان-این کتاب شامل چه برههای از خاطرات عمرانی است؟
«حاج عمران» روایت این شخص از درگیری با ضد انقلابیها در شهر گنبد تا پایان جنگ و گرفتن اروند رود از عراقیها است.
آیا میتوان «حاج عمران» را کتابی برگرفته از واقعیت دانست؟
بله، «حاج عمران» در قالب ۹۰۰ صفحه یک مستند روایی به شمار میرود. این کتاب مبتنی بر مستندات کافی که کاملا منطبق بر واقعیتهای دفاع مقدس است نوشته شده و به چاپ رسید.
میزان-چقدر زمان صرف نگارش کتاب شد؟
شش سال نگارش این اثر طول کشید.
میزان-عنوان کتاب چطور انتخاب شد؟
راوی این اثر که در جنگ حضور داشته و در مناطق مختلف جبهه با چند نام توسط رزمندگان لشکر شناخته میشده است، که حاج عبدل، حاج عبدالله، حاج عبدالعلی عمرانی، حاج عبدالله و حاج عمران از جمله آن است. از آن جا که وی در بیسیمها به عمران و بعد از برگشتن از سفر بیت الله الحرام به «حاج عمران» معروف شد لذا نام این اثر «حاج عمران» گذاشتم.
میزان-جالبترین خاطرهای که از عبدالعلی عمرانی شنیدید چه بود؟
این کتاب سراسر خاطره است، اما در جایی راوی میگوید در عملیات کربلای ۴ دستور عقبنشینی صادر شد و ما به نزدیک رود اروند آمدیم، اما چون عراقیها در حال نزدیک شدن به ما و تیراندازی به سمت قایقها بودند، قایقها به سمت ما نمیآمدند. در یک صحنه بچههای رزمنده کنار ساحل ایستاده بودند و با رسیدن چند قایق، رزمندهها بیشتر از گنجایش قایقها سوار شدند، با بمباندازی هلیکوپتر و اصابت موشک به دو قایق، هر قایق با ۳۳ سرنشینانش به زیر آب رفتند و بعد از دقایقی حبابهای تنفس شهدا روی آب آمد. آنچه در در پشت جلد این کتاب آمده هم در اشاره به این بخش است.
میزان-آیا از نگارش کتاب راضی هستید؟
این کتاب با استقبال بسیار خوبی از سوی مخاطبان مواجه شده و من از این بابت خرسندم.
میزان-از اتفاقات خوبی که برای این کتاب روی داد چه بود؟
این کتاب در دانشگاه دفاع ملی هم در دست تدریس است.