جلوگیری از توسعه حاشیه نشینی با ورود مدعی العموم/ حمایت از سرمایه گذاران را در دستور کار داریم/ رفع تصرف از اراضی ۸۰ هکتاری و تبدیل شدن آن به فضای سبز
سعید رازانی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی به مهمترین اقدامات دادسرای مرکز استان لرستان در راستای حقوق عامه اشاره کرد و گفت: در بحث حقوق عامه تنها استانی هستیم که معاونت حقوق عامه نداریم. دلیل این کار هم این است که شخصا امورات حقوق عامه را پیگیری میکنم که خوشبختانه این امر موجب شده است در بحث احیای حقوق عامه از دیگر استانهای کشور جلوتر باشیم.
دادستان مرکز استان لرستان در ادامه بیان کرد: در بحث صیانت و احیای حقوق عامه در چند سال اخیر اقدامات خوبی انجام شده است. در زمینه بهداشت، آب، برق، شهرداریها، منابع طبیعی، محیط زیست و... نیز کارهای زیادی صورت گرفته و میگیرد.
وی اظهار کرد: به عنوان نمونه در ایام عید همچون سالهای گذشته شخصا تمام رستورانها را از یک ماه قبل از عید مورد کنترل قرار داده ایم.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: با نیروی انتظامی، شهرداری، مدیرکل جهاد کشاورزی، رئیس جهاد کشاورزی خرمآباد، مدیر امور ارضی، بنیاد مسکن، مدیرکل ثبت اسناد و املاک، مدیرکل بازرسی، مدیرکل منابع طبیعی در راستای پیشگیری از تجاوز به اراضی زراعی و جلوگیری از تغییر کاربری جلسات متعددی داشته ایم و پیگیر مصوبات ان بوده ایم.
وی درخصوص اموال متعلق به شهرداریها و دولت نیز اذعان کرد: در این خصوص هم مرتبا پیگیریها انجام میشود تا حقی از دولت و شهرداریها تضییع نشود.
رازانی در خصوص ایجاد فضای سبز جدید در راستای صیانت از حقوق عامه گفت: محلی به نام پشته در لرستان وجود دارد که متاسفانه مورد تعدی و تجاوز سودجویان قرار گرفته بود، اما پس از بررسی مدارک و انجام اقدامات قضایی این اراضی ملی به بیت المال بازگشت و اکنون این اراضی که حدود ۸۰ هکتار وسعت دارد به فضای سبز بسیار زیبایی تبدیل شده و مورد استفاده همشهریان عزیز است.
رازانی در خصوص معضل حاشیه نشینی نیز دراین استان بیان کرد: در رابطه با مناطق حاشیهای شهرستان خرم آباد عوامل مختلف ایجاد این مناطق را بررسی کردیم و متوجه شدیم که این قبیل مناطق، مکانهای آسیب زا هستند؛ لذا به صورت جدی ساماندهی مناطق حاشیه نشین را در دستور کار قرار دادیم سامان دادیم.
وی توضیح داد: در این راستا در ابتدا کارهای عمرانی انجام دادیم و از توسعه این مناطق جلوگیری کردیم. برای مثال منطقه اسدآبادی وجود دارد که درگیر معضل حاشیه نشینی شده بود با پیگیریهای انجام شده همراه با استانداری بیش از یک میلیارد برای آن تامین هزینه و اعتبار شد و اکنون به پارک تبدیل شده است.
این مقام قضایی در خصوص حمایت از سرمایهگذاران اذعان کرد: ما به جد از سرمایه گذارانی که در اینجا فعالیت داشته باشند حمایت میکنیم.
وی با بیان اینکه استان لرستان از استانهای امن کشور است افزود: ما جزو استانهای امن کشور هستیم؛ لذا عدم حضور سرمایه گذار در استان امنیت نداشتن نیست بلکه علت اینکه سرمایهگذار به این استان نمیآید این است که زیرساختهای لازم بوجود نیامده است و این باعث ایجاد محرومیت میشود.
رازانی ادامه داد: دومین علت عدم حضور سرمایه گذار در استان لرستان عدم وجود پروازهای منظم برای تمامی شهرها است.
دادستان مرکز استان لرستان با بیان اینکه بسیاری از اشکالات استان ما به خاطر عدم زیرساخت درست است گفت: از نظر امنیتی ما امنیت لازم را برای کلیه سرمایه گذاران فراهم میکنیم و مشکلاتی که داشته باشند چه از نظر مسائل حقوقی و چه غیر حقوقی برای آنها پیگیری خواهیم کرد.
وی درخصوص اشتغال زندانیان نیز اظهار داشت: ما اکنون در این زمینه دو نوع اشتغال داریم؛ یکی زندانیانی که بیرون از زندان هستند در اختیار بنیاد تعاون هستند و بخشی که داخل زندان هستند و در صنایع مختلف مکانیکی، بقالی، قالیبافی، نقاشی و مکانیک ماشین و... مشغول هستند؛ در آن قسمت هم به زندانیان وام اشتغال، گواهینامه و گواهی اشتغال میدهند.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان لرستان درباره مبارزه با قاچاق کالا گفت: ما چند اقدام در این خصوص انجام دادیم، در استان لرستان قاچاق سازمان یافته و باندهای سازمان یافته در این زمینه معمولا وجود ندارد؛ اما معمولا در چند مورد با اداره مبارزه با قاچاق کالای نیروی انتظامی و تعزیرات و همچنین اداره اطلاعات همکاری میکنیم. یکی در ایست بازرسیها در مبادی که امکان و احتمال تردد کالای قاچاق وجود دارد است، در این خصوص به همه دادستانها نامه نوشتم و گفتم که با آنها همکاری کنند و به آنها اجازه دهند تا ایست بازرسی بزنند.
وی افزود: همچنین اجازه بازرسی منازل، مغازهها و انبارهایی که امکان وجود کالای قاچاق در آن وجود دارد و بازرسی کانتینرهایی که از جنوب میآیند صادر کردیم.
این مقام قضایی درباره معضل کم آبی در این استان هم گفت: در خصوص کم آبی در استان کارهای زیادی در حال انجام است، اولین کاری که انجام داده ایم بحث مسدود کردن چاهها است، دومین کار هم جمع آوری منصوبات غیرمجازی است که روی رودخانه و سایر منابع آبی سطحی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: یک کاری که اکنون در حال انجام است بحث تعیین الگوی کشت است؛ و اکنون در حال پیگیری آن در سطح استان هستیم؛ اگر بتوانیم کشاورزان را به این مسیر سوق بدهیم که محصولات آب دوست مثل زعفران و کلزا را کشت کنند موفق عمل کرده ایم.
رازانی در ادامه خاطرنشان کرد: در زمینه به کارگیری کنتورهای هوشمند و نصب آنها اقدامات زیادی انجام شده است؛ زیرا زمانی که کنتورهای هوشمند روی چاهها نصب میشوند این امر باعث میشود که دیگر از چاههایی که دارای پروانه هستند نتوان بیش از مقدار ثبت شده در مجوزشان استفاده کنند.