دستورالعمل مدیریت مهندسی بهداشت محیط در برنامه راهیان نور ۹۸-۹۷ ابلاغ شد
به گزارش گروه جامعه احمد جنیدی در نامهای دستورالعمل مدیریت مهندسی بهداشت محیط در برنامه راهیان نور ۹۸-۹۷ را برای اجرا به معاونت بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد.
در این ابلاغیه با اشاره به این که حرکت کاروانهای راهیان نور با نزدیک شدن تعطیلات نوروزی تشدید مییابد، افزود: در این خصوص نیاز به مدیریت سلامت به ویژه مدیریت مهندسی بهداشت محیط در راستای کنترل عوامل محیطی است.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه ضمن تاکید بر حضور فعال همکاران بهداشت محیط، اهم فعالیتها در راستای اجرای برنامه فوق را ابلاغ کرد.
وی همچنین تاکید کرد: در صورت هرگونه رخداد بهداشتی و شرایط اضطرار و طغیان بیماریهای مرتبط با عوامل محیطی به ویژه آب و مواد غذایی، ضمن بررسی دقیق موضوع در سریعترین زمان ممکن فرم گزارش فوری تکمیل و ثبت در سامانه جامع مدیریت بازرسی مرکز گزارش شود.
متن ابلاغیه دستورالعمل مدیریت مهندسی بهداشت محیط در برنامه راهیان نور ۹۸-۹۷ به شرح زیر است:
معاون محترم بهداشت دانشگاه/ دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ...
همانطور که مستحضرید حرکت کاروانهای راهیان نور با نزدیک شدن تعطیلات نوروزی تشدید مییابد. با توجه به جابجایی کاروانها از نقاط مختلف کشور به مناطق مقصد نیاز به مدیریت سلامت به ویژه مدیریت مهندسی بهداشت محیط در راستای کنترل عوامل محیطی در این حرکت دارد.
با عنایت به ضرورت اجرای برنامه به منظور آمادگی جهت ارائه خدمات بهداشتی در این برنامه و پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی و اپیدمیهای بیماریهای منتقله از آب و غذا در راستای ارتقای سطح سلامت زایرین، دستورالعمل اجرایی پیوست به منظور اجرای دقیقتر و هدفمندتر برنامه جهت بهره برداری ارسال میگردد. ضمن تاکید بر حضور فعال همکاران بهداشت محیط، اهم فعالیتها در راستای اجرای برنامه فوق بصورت کلی در چهار بند جهت قرار گرفتن در دستور کار آن معاونت، به ویژه دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مقصد کاروانهای راهیان نور (اهواز، آبادان، دزفول، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجانغربی، بوشهر و هرمزگان) ابلاغ میگردد:
الف: هماهنگی و جلب مشارکت
ب: آموزش و اطلاع رسانی
ج: نظارت و بازرسیها
د: گزارش دهی
اهم فعالیتها نیز در این بخشنامه به شرح ذیل جهت تأکید ابلاغ میگردد:
۱. تشکیل کمیتههای استانی و شهرستانی و انجام هماهنگیهای درون بخشی
۲. طرح موضوع در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و شهرستانهای تابعه و هماهنگی برون بخشی بمنظور همکاری و مشارکت در راستای اجرای بهتر برنامه
۳. هماهنگی با مسئولین اعزام کاروانها در خصوص همراهی تیم بهداشت (حداقل یک نفر کارشناس بهداشت محیط و کارشناس مبارزه با بیماریها یا میتوان از بهورز هم استفاده نمود) با کاروانها یا داشتن رابط بهداشت آموزش دیده با حداقل مدرک دیپلم
۴. انجام هماهنگی با سازمانهای مربوطه به منظور کنترل و نظارت بیشتر محلهای اسکان و مراکز طبخ غذای زائرین
۵. انجام هماهنگی با سازمانهای مربوطه در دانشگاههای مقصد کاروان ها، به منظور کنترل و نظارت بهداشت محیطی بیشتر یادمانها
۶. نظارت و بازرسی بهداشت محیطی بر اماکن داخل شهری و بین راهی در مسیر حرکت کاروان ه.
۷. نظارت و بازرسی اتوبوسها و قطارهای انتقال زائرین با تأکید بر عرضه موادغذایی سالم، دقت در حفظ ایمنی موادغذایی، بهداشت افراد مرتبط با تهیه و توزیع موادغذایی، استفاده از آب شرب و یخ مورد تایید ترجیحاً استفاده از آب بسته بندی شده
۸. نظارت و بازرسی از یادمانها و مراکز اسکان زائرین راهیان نور به منظور کنترل عوامل محیطی از جمله آب و غذا (دانشگاههای مقصد)
۹. نظارت و بازرسی بهداشت محیطی بر مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش موادغذایی با اولویت مراکز طبخ موادغذایی برای زائرین راهیان نور و اماکن و مراکز بین راهی
۱۰. نظارت و کنترل بهداشت مواد غذایی با اولویت مواد غذایی حساس
۱۱. نظارت و بازرسی بهداشت محیطی از سامانههای آبرسانی مسیر حرکت کاروانها و محلهای اسکان و مراکز طبخ غذای کاروانها
۱۲. ثبت موارد بازرسیها و کنترلها (اولویت ثبت و ارزیابی عملکرد، ثبت در سامانه جامع مدیریت بازرسی میباشد).
۱۳. ثبت فعالیتها و گزارش مستمر عملکرد بر اساس دستورالعمل پیوست
تذکر:
در صورت هرگونه رخداد بهداشتی و شرایط اضطرار و طغیان بیماریهای مرتبط با عوامل محیطی به ویژه آب و مواد غذایی، ضمن بررسی دقیق موضوع در سریعترین زمان ممکن فرم گزارش فوری تکمیل و ثبت در سامانه جامع مدیریت بازرسی مرکز گزارش گردد.