تا پایان بهار، سیستم پرونده الکترونیک سلامت را مستقر خواهیم کرد

1:00 - 02 فروردين 1398
کد خبر: ۵۰۳۹۱۸
دسته بندی: جامعه ، عمومی
وزیر بهداشت با علام اینکه برای پیشبرد پروژه در سطح ملی، زمان کمتری صرف خواهیم کرد گفت:: تا پایان بهار، سیستم پرونده الکترونیک سلامت را مستقر خواهیم کرد.

سعید نمکی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه اظهار داشت:اجرای نسخه نویسی الکترونیک هم از سوی بیمه سلامت در شهر‌ها آغاز شده است. اما اگر بتوانیم پایلوت‌های موفقی را در این حوزه اجرا و نارسایی‌ها را رفع کنیم، برای پیشبرد پروژه در سطح ملی، زمان کمتری صرف خواهیم کرد. طبق وعده‌ای که دادیم، تا پایان بهار، سیستم پرونده الکترونیک سلامت را مستقر خواهیم کرد. به هر حال، این راه پیمودنی است و فقط به همت، دانش و همبستگی نیاز دارد.

وی با بیان اینکه همزمان با استقرار پرونده الکترونیک سلامت، روی سیستم ارجاع و پزشکی خانواده نیز کار می‌کنیم، خاطرنشان کرد: با این اقدامات، علاوه بر ریل گذاری ساختاری، تقاضا‌های القایی کاهش یافته است و نسخه نویسی‌ها بهبود می‌یابد. در عین حال، هزینه‌هایی که بی جهت بر دوش نظام سلامت است، از بین می‌رود و همپوشانی بیمه‌ای نیز مدیریت می‌شود.
نمکی در ادامه خود درخصوص وضعیت بدهی‌های تامین اجتماعی به وزارت بهداشت، تصریح کرد: مقداری از بدهی‌های وزارت بهداشت، به بستانکاری‌های مان باز می‌گردد. در حال حاضر، رقمی حدود ۷۰۰۰ میلیارد تومان از سازمان تامین اجتماعی طلب داریم. البته مبلغی را از تامین اجتماعی دریافت کرده‌ایم و قرار است این هفته هم پرداختی داشته باشند. با این پرداخت از سوی تامین اجتماعی، اولین اولویت، به روز کردن پرداخت‌ها در رابطه با کارانه‌های پرستاران است و بعد هم پرداخت معوقات بازنشستگان را آغاز می‌کنیم. همچنین قرار است بلافاصله بعد از پرداخت حقوق، معوقات بازنشستگان هم پرداخت شود و معوقاتشان را تا پایان سال بپردازیم.

وزیر بهداشت درخصوص ارتقای وضعیت معیشت دستیاران و پزشکان طرحی، گفت: به دنبال این هستم که معیشت دستیاران و پزشکان طرحی را اصلاح کنیم..

نمکی در ادامه درخصوص تمهیدات در نظر گرفته شده برای نوروز ۹۸، گفت: امیدوارم مردم ما سال را با خوشی، تندرستی و بهروزی آغاز کنند و سالی پر از خیر و برکت و کامیابی برای مردم پیش رو باشد. اولین تقاضا در سفر‌های نوروزی آن است که مردم رعایت موارد ایمنی به خصوص در جاده‌ها را فراموش نکنند. آسیب‌های ناشی از حوادث جاده‌ای هر ساله یکی از مشکلات نظام سلامت محسوب می‌شود.

وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت ۳۰۰۰ اکیپ بهداشتی برای نظارت بر مواد غذایی و اماکن طبخ و توزیع غذا، ادامه داد: بیش از ۶۰۰ اکیپ مستقر و سیار اورژانس نیز در ایام عید خدمات لازم را به مردم ارائه خواهند کرد. همچنین براساس ابلاغیه‌ای که به مراکز درمانی ارسال شده، مراکز درمانی باید تمام تخصص‌ها و اساتید مربوطه را در طول تعطیلات عید در اختیار داشته باشند.
وزیر بهداشت درخصوص صرفه جویی در هزینه‌های نظام سلامت گفت: در این دوره قسمتی از توجه ما به سمت کیفی کردن خدمات می‌رود که خود به خود نوعی صرفه‌جویی در هزینه‌های نظام سلامت محسوب می‌شود. در حوزه کمی هم با استقرار سطح‌بندی و فیلتر‌هایی مانند پرونده الکترونیک سلامت و حذف دفترچه بیمه می‌توانیم در سال ۹۸ بین ۲۵ تا ۳۰ درصد از هزینه‌های نظام سلامت بکاهیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در حوزه بیماری‌های غیر واگیر دو برنامه مهم داریم؛ باید توجه کرد که در حوزه بیماری‌های غیر واگیر آگاهی بخشی عمومی نقش مهمی ایفا می‌کند. بر همین اساس در بهار آینده در حوزه فشار خون، کمپینی را با مشارکت نظام پزشکی، انجمن‌های علمی و رسانه‌ها ایجاد می‌کنیم. معتقدیم آموزش همگانی در این حوزه بسیار موثر است. در عین حال، مشارکت بین بخشی نیز در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر بسیار ضروری است و بدون مشارکت بین بخشی توفیقی در کاهش بیماری‌ها پیدا نمی‌کنیم. البته جامعه محور کردن فعالیت‌ها نیز در این حوزه اهمیت دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *