چطور از سبزه عید تا سیزده بدر مراقبت کنیم؟
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، ایرانیان هر ساله برای بخشیدن روح زندگی تکهای از طبیعت را داخل سفره هفت سین عید میگذارند.
معمولا برای داشتن یک سبزه مناسب از حدود پانزده روز مانده به عید باید سبزه را آماده کنیم.
اما برای تهیه آن به تعداد جمعیت خانواده مشت مشت گندم یا عدس یا هر دانه سبز کردنی دیگر را برداشته و در ظرفی سفالی بریزید، این کار باید طوری با دقت انجام شود که دانهای به زمین نیفتد.
از گذشته برای برای سبز انداختن سبزه با هر مشت دانه برای سلامتی، خوشی، سعادت و گشایش بخت و مال آن شخص دعا میکردند، سپس روی دانهها را با آب نیم گرم پوشانده و در جایی نه گرم و نه سرد قرار میدادند و هر روز آب تازه بر ریش میریختند تا جوانه بزنند که این کار در حال حاضر هم انجام میشود.
این دانههای جوانه زده را در دستمال مرطوبی نگه میداشتند تا برگهای آن نیش بزند و بالا بیاید، سپس سبزه را در یک سینی یا بشقاب زیبا قرارداده، و هر روز آب میدادند تا سبز شده و برای هفت سین آماده شود، سپس آنرا با روبانی قرمز و گلهای پارچهای تزیین کرده و سر سفره میگذاشتند.
خانمهای باسلیقه با شاهی سبزه سبز میکردند، و با دانههای شاهی که پس از خیس شدن لعاب پیدا میکند، روی پارچهای جملاتی، چون سال نو مبارک یا "یا مقلب الالقلوب و الابصار" را مینوشتند و سبزه خود را به این شکل سبز میکردند.
برای آماده کردن سبزه عید از بذر انواع سبزیجات مانند عدس، ماش، گندم میتوانید کمک بگیرید.
از نکاتی که برای نگهداری و رشد بهتر سبزه میتوان به آن اشاره کرد عدم استفاده از ظرفهای فلزی برای سبز کردن سبزه، تناسب اندازه ظرف و مقدار بذر است. همچنین بهتر است برای آب دادن به سبزه از آب پاشهایی که آب را اسپری میکند استفاده کنید.
بهتر است از ظروف سفالی برای سبزه استفاده کنید.
لازم به ذکر است آبیاری بیش از حد و استفاده از ظروف پلاستیکی باعث بد بو شدن سبزه میشود.