تمامی بیمارستانهای تامین اجتماعی در نوروز آماده باش هستند/ سازمان نظام پزشکی برای پزشکان امضای الکترونیک ایجاد کند/ دستورالعمل ستاد نوروزی به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، تمامی بیمارستانهای تامین اجتماعی در نوروز آماده باش هستند، سازمان نظام پزشکی برای پزشکان امضای الکترونیک ایجاد کند، دستورالعمل ستاد نوروزی به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد و ... گزیدهای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید.
• تمامی بیمارستانهای تامین اجتماعی در نوروز آماده باش هستند
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: طرح آماده باش نوروزی در تمامی بیمارستانها و مراکز درمانی تأمین اجتماعی برای خدمت رسانی به مراجعه کنندگان اجرا میشود.
• سازمان نظام پزشکی برای پزشکان امضای الکترونیک ایجاد کند
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: دستیابی به امضای الکترونیک پزشکان به همکاری سازمان نظام پزشکی مربوط است، زیرا پزشکان باید برای این کار به سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند و این سازمان باید برای پزشکان کارت الکترونیک صادر کند.
• خدمات رسانی ۱۲۲۶ تیم از سازمان جوانان هلال احمر در نوروز ۹۸
رئیس سازمان جوانان هلال احمر گفت: در طرح نوروزی امسال ۶۷۴ پست ثابت، ۱۶۶ پست سیار و نیز ۳۸۶ فضای دوستدار کودک و خیمه نماز با هدف ارتباط بیشتر جوانان سازمان هلال احمر با مردم فعالیت خواهند کرد. به گزارش میزان، شهاب الدین صابونچی با اشاره به اینکه نوروز ۹۸ بیستمین سال فعالیت سازمان جوانان در ارائه خدمت نوروزی به همطونان است، اظهار داشت: براساس ارزیابی طرحهای گذشته جانمایی پستها در نوروز ۹۸ به سمت محلهای تجمع و پرتردد مسافران نوروزی هدایت شده است. اماکن تاریخی و گردشگری، ترمینالهای مسافربری، فرودگاه، مجتمعهای بین راهی، برخی میادین اصلی شهر و ورودی شهرها همچنان از محلهای برپایی پستها میباشند.
• دستورالعمل ستاد نوروزی به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دستورالعمل ستاد نوروزی را به روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ کرد. سعید نمکی روز دوشنبه در این دستورالعمل بر تنظیم برنامه کاری همه بیمارستانهای وابسته به دانشگاهها اعم از عمومی دولتی و خصوصی به منظور ارائه خدمات درمانی به افراد مراجعه کننده به این مراکز در ایام تعطیلات تاکید کرد. همچنین در این دستورالعمل آمده است که اورژانسهای بیمارستانی با ظرفیت کامل و رسیدگی به موارد اعزام و حوادث غیر مترقبه در اسرع وقت از طریق واحدهای EOC و ستادهای هدایت، چرخه خدمت رسانی را کامل کرده و انجام آن ضروری است.
• کاهش بروز بیماریهای مزمن با مرطوب کردن پوست
بر اساس مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا، مرطوب کردن پوست احتمال بروز برخی بیماریهای مزمن از قبیل: بیماریهای قلبی، دیابت و حتی آلزایمر را کاهش میدهد. پوست بزرگترین اندام بدن است و مهمترین وظیفه آن حفاظت از ارگانهای داخلی در مقابل عفونت و انواع آسیبهاست. احساس گرما و سرما و تنظیم دمای داخلی بدن و احساس لامسه از دیگر وظایف پوست است.
• یک راهحل متفاوت برای کاهش بیماریهای جدی
یک مطالعه در مقیاس کوچک نشان میدهد استفاده از مرطوبکننده پوست میتواند خطر ابتلا به طیفی از بیماریهای مزمن از جمله بیماریهای قلبی، دیابت و حتی آلزایمر را کاهش دهد. به گزارش ایسنا، پوست بزرگترین عضو بدن ما بوده و وظیفه محافظت از بدن را در برابر خطرات خارجی داشته و همچنین وظایفی، چون تشخیص سرما و گرما، تنظیم دمای داخلی و قوه لامسه را بر عهده دارد.
• چاقی و دخانیات از علل مهم بروز سکتههای قلبی
دبیر فرهنگستان علوم پزشکی ایران در توضیح علل کاهش سن سکتههای قلبی، از دخانیات، چاقی، دیابت و سبک زندگی نادرست به عنوان مهمترین این عوامل نام برد. محمدرضا کلانتری معتمد افزود: به رغم تمام تلاشهای فرهگستان علوم پزشکی و برخی اقدامات فرهنگی برای کاهش مصرف سیگار به ویژه در جوانان، باز هم شاهد افزایش مصرف دخانیات هستیم. استعمال دخانیات و همچنین اعتیاد به ویژه اعتیاد به تریاک از عوامل مهم موثر در تنگی عروق کرنر و سکته قلبی است.
• توسعه بسترهای مجازی برای ارتباط مستمر دانشگاههای کلان مناطق آمایشی
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به لزوم ارتباط دانشگاههای مناطق و کمک به توسعه یکدیگر گفت: میتوانید برای این امر از بسترهای مجازی بهره برداری مناسبی داشته باشید. به گزارش ایلنا، باقر لاریجانی با اشاره به نقش این منطقه در تدوین سند برآورد نیروی انسانی نظام سلامت، افزود: این اولین بار است در نظام سلامت چنین محاسبهای انجام و مشخص میشود که در هر رشته به چه تعداد نیروی انسانی نیاز داریم. وی با اشاره به اینکه پیش از این، مطالعاتی در وزارت بهداشت انجام شده بود، اظهار داشت: امیدواریم با همکاری مناطق آمایشی این سند در سطح ملی و منطقهای پیاده شود.
• ارتباط فواصل کوتاه زایمان و ریسک بالای مرگ نوزادان
طبق نتایج یک مطالعه جدید، فواصل کوتاه بین زایمان میتواند خطر مرگ نوزادان را افزایش دهد. «سوسی لی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه نیویورک، درباره این مطالعه میگوید: «مطالعه بر روی میمونها نشان داد خطر فاصله کوتاه بین زایمانها مرتبط با احتمال زنده ماندن خواهر و برادرهای بزرگتر یا کوچکتر است.» فواصل کوتاه زایمان دارای پیامدهای منفی برای انسانها هم است. در این مطالعه، حدود ۹۰۰۰ گزارش زایمان از حدود ۱۴۰۰ میمون مادر بررسی شد. تحقیقات نشان میدهد که فاصله زیاد یا کم میان زایمانها، موجب بروز خطراتی هم برای مادر و هم برای فرزندان میشود، بنابر این فاصله گذاری بین حاملگیها، گام مهمی در راه تأمین سلامت مادر و کودک است.
• داروی ضدپشه به کاهش ابتلا به مالاریا در کودکان کمک میکند
نتایج یک مطالعه نشان میدهد داروی نابودکننده پشه میتواند احتمال ابتلا به مالاریا را در کودکان تا ۲۰ درصد کاهش دهد. آزمایشات نشان داد مصرف داروی Ivermectin هر سه هفته یکبار در طول فصل انتقال مالاریا میتواند موجب کاهش خطر ابتلاء به این بیماری در کودکان ۵ سال و کمتر تا ۲۰ درصد شود. داروی Ivermectin معمولاً برای درمان عفونتهای انگلی ناشی از اب نظیر نابینایی و کچلی استفاده میشود.
• چای سبز به مقابله با چاقی و التهاب کمک میکند
به گفته محققان، نوشیدن چای سبز برای مقابله با چاقی و کاهش التهاب در روده تاثیرگذار است. یافتهها نشان میدهد موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب همراه با چای سبز در مقایسه با موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی چرب بدون چای، حدود ۲۰ درصد کمتر دچار اضافه وزن شدند و میزان مقاومت انسولین شان کمتر بود. همچنین مشخص شد موشهای تغذیه شده با رژیم غذایی همراه با ۲ درصد عصاره چای سبز، دارای سلامت روده بهتری بودند، یعنی میکروبهای سودمند بیشتری در روده شأن داشتند و نفوذپذیری دیواره روده شأن کمتر بود.