پروندههای جنجالی پلیس راهور
به گزارش خبرنگار گروه جامعه در سال گذشته مأموران پلیس راهنمایی و رانندگی درگیر ماجراهایی شدند که در این گزارش به موارد پرحاشیه آن پرداخته ایم.
راننده لندکروز از عربده کشی تا معذرت خواهی
شهریورماه سال گذشته بود که کلیپی از درگیری شدید یک مرد با مأمور پلیس راه در فضای مجازی منتشر شد. در این فیلم لحظه به لحظه حمله مرد قوی هیکل به افسر پلیس راهور به تصویر کشیده شده بود، فیلمی که انتشار آن مثل ترکیدن بمب سر و صدا کرد. درمحور شیراز ـ. کازرون (حوزه دشت ارژن)، سرنشینان یک دستگاه خودروی ۲۰۶ به دلیل نقص فنی، از انتقال خودرو به کنار جاده باز مانده و از گشت پلیس راهور درخواست کمک کردند و در همین حین، راننده خودروی لندکروز با سرعت غیرمجاز به محل میرسد از آنجایی که راننده توانایی در کنترل خودرو را نداشت، به شانه خاکی جاده منحرف و دچار سانحه شد. دقایقی پس از این حادثه، وقتی مأمور پلیس راهور برای ثبت اطلاعات خودروی لندکروز به محل حادثه میرود ناگهان یکی از سرنشینان خودروی لند کروز با حمله به سرنشین خودروی ۲۰۶ و پلیس وظیفه شناس راهور، اقدام به ضرب و شتم و فحاشی میکند.
کلیپ این صحنه از درگیری در فضای مجازی منتشر شد و بازتاب گستردهای در سطح جامعه داشت و حرف و حدیثهای زیادی به دنبالش بود تا اینکه سرانجام مأموران پلیس در عملیاتی غافلگیرانه موفق شدند فرد ضارب و سه فرد دیگر در این رابطه دستگیر کنند.
با دستگیری فرد ضارب فرد ضارب پس از درگیری ابراز پشیمانی کرد و حتی برای گرفتن رضایت به پای مأمور پلیس راهور افتاد. سرهنگ محمد ترحمی رئیس اداره حقوقی پلیس راهور در این باره در گفتگو با میزان گفت: در خصوص این پرونده حکم اولیه صادر شده است که جزئیات این حکم را در لینک زیر میتوانید بخوانید.
سرانجام آقای نماینده از مأمور راهور عذرخواهی کرد
مردادماه سال ۹۶ که ماجرای درگیری یکی از نمایندههای مجلس با افسر راهنمایی و رانندگی در فرودگاه مهرآباد خبرساز شد. ماجرا از این قرار بود که صبح روز نهم مردادماه یک دستگاه خودروی سواری که یکی از نمایندگان مجلس سرنشین آن بود قصد داشت بدون مجوز از گیت مخصوص فرودگاه عبور کند که پلیس آن خودرو را متوقف کرد. این آغاز درگیری بود و ماجرا حتی به داخل سالن فرودگاه هم کشیده شد و نماینده مجلس، به صورت مامور راهور سیلی زد.
با شکایت مأمور راهور و تشکیل پرونده قضایی رسیدگی به این موضوع آغاز شد و سرهنگ محمد ترحمی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به این پرونده به میزان گفت: روند رسیدگی به این پرونده کمی زمان بر شده است، اما طبق آخرین اطلاعات نماینده مذکور احضار شده، اما هنوز مراجعهای نداشته است. علت این عدم حضور این است که بر اساس قانون هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان اگر مشخص شود که رفتار نماینده جزو وظایف نمایندگی وی نبوده است باید در مراجع قضایی حاضر شود.
اما پایان ماجرا به اینجا رسید که چندی پیش جمالی نوبندگانی سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس اعلام کرد با توجه به عذرخواهی نماینده بیجار، مأمور راهور نیز از شکایت خود صرف نظر کرد، اما هیأت نظارت تذکرات لازم را به این نماینده داد.
پرونده دو مأمور پلیس راهور مازندران در دست پیگیری است
یکی دیگر از پروندههایی که با انشار فیلمی از آن بسیار جنجالی شد و سروصدا کرد ماجرای زیرگرفتن دو مأمور پلیس راه مازندارن بود که سه ماه پیش رخ داد. دوم مردادماه امسال بود که مأموران پلیس راهنمایی و رانندگی در جاده هراز محدوده سه راهی بلده خوردوی نیسانی را متوقف و جریمه کردند. اما از آنجایی که این جریمه به مزاج راننده نیسان خوش نیامده بود پس از اینکه دوباره پشت فرمان خودرواش نشست با سرعت به طرف دو مأمور راهور حرکت کرده و آنها را زیر گرفت.
بلافاصله پلیس در این ماجرا وارد عمل و راننده نیسان را دستگیر کردند. سرهنگ محمد ترحمی رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در این زمینه به میزان توضیح داد: این پرونده درحال رسیدگی در مراجع قضایی است و خوشبختانه دستگاه قضائی هماهنگی و همراهی خوبی با پلیس داشت.
فرهاد مجیدی و پخش فیلم درگیری اش با مأمور راهور
ماجرای این فوتبالسیت مشهور و فیلمی که در زمان اعمال قانون از مأمور پلیس راهور گرفته بودو آن را در فضای مجازی پخش کرد یکی دیگر از ماجراهای جنجالی بود که در آخرین رزوهای سال ۹۷ اتفاق افتاد. اما این ماجرا هم با عذرخواهی آقای فوتبالیست ختم به خیر شد. سردار ایوب سلیمانی جانشین فرمانده ناجا درباره برخورد فوتبالیست سابق با یکی از نیروهای راهور، عنوان کرد: این فرد ضمن اعلام عذرخواهی، عنوان داشته که حاضر است، جبران کند و از مامور راهور عذرخواهی کند.
این مقام عالی انتظامی کشور در پاسخ به این سوال که آیا از فرد مذکور شکایت میکنید یا خیر، مطرح کرد: در این خصوص تاکنون به جمع بندی نرسیده ایم، اما قطعاً به دنبال طرحهایی هستیم که از شأن و آبروی پلیس صیانت شود.
وی تاکید کرد: متاسفانه با پدیدههای نو و آسیبهای نو پدیدی، چون تصویربرداری و انتشار موضوعات در فضای مجازی مواجه هستیم، اما در هر حال باید بگویم از هر مامور وظیفه شناس و متعهد، صیانت و حمایت میکنیم. اجازه نمیدهیم کسی شأن و حیثیت پلیس را هدف بگیرد و بارها وبارها نیز اعلام کرده ایم " اگر نیروی ما خطاکار باشد ویا در انجام وظیفه کوتاهی کند، مردم مراتب را میتوانند به سامانه ۱۹۷ گزارش کنند"، حتما با تخلفات نیروهای پلیس برخورد میکنیم.
جانشین فرمانده ناجا گفت: انتظار این است که اگر مردم تخلفی از پلیس میبینند، آن را به مرجع اصلی یعنی پلیس گزارش دهند نه اینکه این تخلف را در جاهای مختلف جار بزنند و حیثیت پلیس و هزاران نیرو که با جان و دل برای امنیت و آرامش مردم ایفای نقش میکنند را هدف بگیرند.
این مقام عالی انتظامی کشور تاکید کرد: اگر فردی از تخلف پلیس صورت یا فیلم دارد باید آن را به مراجعی که "اهلیت دارند"، گزارش کند.
سردار سلیمانی ادامه داد: متاسفانه شاهد هستیم برخی با رفتارهایی به دنبال این هستند فضا و محیط انجام وظیفه پلیس را دچار مشکل و خلل کنند که هرگز به چنین افرادی اجازه جولان نمیدهیم.