آمادگی مراکز درمانی و داروخانهها برای خدمت رسانی به بیماران خاص و صعب العلاج
به گزارش گروه جامعه ، مهدی شادنوش درخصوص حمایت از اختلال اوتیسم، اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم در ماههای اخیر، تدوین و ابلاغ شناسنامه خدمتی برای طیف اختلال اوتیسم است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۶۲ مرکز خصوصی توانبخشی با امکان ارائه خدمات به طیف اختلال اوتیسم در سطح کشور شناسایی شده که قرار است، دانشگاههای علوم پزشکی با انعقاد قراردادی با این مراکز، از بیماران اوتیسم حمایت مالی کنند. به این صورت که بیمار خدمات مورد نیاز خود را با تعرفه دولتی در این مراکز دریافت کرده و دانشگاه بخشی از هزینهها را جبران میکنند.
شادنوش با بیان اینکه به منظور حمایت مالی از خدمات توانبخشی بیماران اوتیسم، در معاونت درمان، اعتبار ۴ میلیارد تومانی پیش بینی شده است، افزود: در این راستا، برای هر بیمار یک میلیون تومان یارانه جهت دریافت خدمات توانبخشی در نظر گرفته شده است؛ لذا دانشگاههای علوم پزشکی باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام داده و سریعتر قرارداد با مراکز توانبخشی را آغاز کنند تا بیماران از این حماتها بهرهمند شوند.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از دیگر برنامههای ما، توسعه دیالیز صفاقی است. سالانه تا ۴ هزار بیمار دیالیزی جدید به صورت خالص به بیماران دیالیزی کشور افزوده میشوند. در ۱۰ سال آینده حدود ۴۰ هزار بیمار به ۳۲ هزار بیمار موجود اضافه میشود، هیچ منبع مالی توانایی مدیریت این هزینههای کمرشکن را نخواهد داشت؛ لذا برای این منظور، دو راه پیش رو داریم؛ یکی از این راه ها، توسعه پیوند عضو و دیگری توسعه دیالیز صفاقی است. هر دو این روش ها، جزو برنامههای وزارت بهداشت است و البته مهمترین کار آموزش مردم و پیشگیری است.
وی در ادامه سخنان خود درخصوص آماده باش نوروزی برای درمان، دیالیز و تامین داروهای بیماران خاص و صعب العلاج، عنوان کرد: تمام دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور باید در حالت آماده باش کامل بوده و از داروهای موجود در داروخانهها و آمادگی بیمارستانها برای پذیرش بیماران خاص و صعب العلاج در ایام تعطیل عید نوروز اطمینان حاصل کنند. همچنین باید به بیماران خاص و صعب العلاج نیز اطلاع رسانی کنند که در ایام تعطیل برای تهیه دارو به کدام مرکز و داروخانه مراجعه کنند.
شادنوش بیان کرد: بیماران جدید دیالیزی باید با دیالیز صفاقی آشنا شوند، بنابراین مشاورههای آشنایی با دیالیز صفاقی برای این بیماران ضرورت دارد. بسیاری از بیمارانی که دیالیز میشوند، از نحوه دیالیز صفاقی اطلاعی نداشته و نمیدانند این دیالیز در افزایش کیفیت زندگی آنها تاثیر بیشتری دارد.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریها وزارت بهداشت درخصوص آماده باش مراکز درمانی برای ارائه خدمات دیالیز به بیماران، تصریح کرد: در حوزه دیالیز، خدماتی که به بیماران دیالیزی به عنوان گروهی از بیماران خاص ارائه میشود، خدماتی مستمر بوده که تعطیل بردار نیست. به همین دلیل چه در ایام عادی سال و چه در تعطیلات نوروزی برنامه دیالیز بیماران مزمن برنامه عادی سالیانه خود را دارد.
شادنوش با بیان اینکه بیماران دیالیزی سه بار در هفته خدمات مورد نیازشان را دریافت میکنند، گفت: در تعطیلات عید نوروز، برخی بیماران قصد مسافرت به شهرهای دیگر را دارند، لذا طی بخشنامه ای، به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ کردیم تا در شهرهای گردشگر پذیر آمادگی بیشتری برای پذیرش و ارائه خدمات به بیماران دیالیزی وجود داشته باشد و شرایط به گونهای فراهم شود که بتوانند در شیفتهای مازاد این خدمات را ارائه دهند.