شهر بــــــادگیرها/ امامزادگان «عین و غین» / آیین سنتی خانهتکانی خانوادههای «اسفیدانی»
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، شهر بــــــادگیرها، امامزادگان «عین و غین»، آیین سنتی خانهتکانی خانوادههای «اسفیدانی» و ... گزیدهای از تصاویر منتشر شده در خبرگزاریهای امروز است که در ادامه میخوانید:
• شهر بــــــادگیرها
بادگیر از مظاهر و سمبلهای تمدن ایرانی است که البته دقیقا معلوم نیست اولین بادگیر در کدام شهر ایران ساخته شدهاست. استفاده از بادگیر از سالهای بسیار قدیم در ایران متداول بوده است. بادگیرها با اشکال مختلف در شهرهای مرکزی و جنوب ایران ساخته شده که هر کدام بر حسب ارتفاع و جهت باد مطلوب طراحی و اجرا شدهاند. بادگیر معمولاً چهارگوش است و در دیوارهای چهارگانه آن چند سوراخ تعبیه شده است. درون بادگیر با تیغهها و جدارهایی که از خشت یا چوب و خشت ساخته شدهاست، به چند بخش تقسیم میشود. معماران محلی برای ساختن بادگیر از پشت بام خانه و از جایی که مشرف به اتاق کوچکی است که برای بادگیر اختصاص دادهاند با خشت یا آجر، تنوره بادگیر را با مقطع مستطیل میچینند تا به ارتفاع معینی برسد. سپس بالای این تنورهها چهار دیواره را دو چوب به شکل ضربدر «×» میگذارند. به گونهای که دو سمت هر چوب در دو زاویه مقطع قرار بگیرد و سپس دیوارهای سمت شرق و غرب و جنوب بادگیر را دو تا پنج و دو دهم متر بالا میآوردند. سپس در قسمت شمال که رو به باد «اصفهانی» است با نیم خشت یا آجر نیمه به عرض شش سانتیمتر، روی تنور را تا ارتفاع معینی میچینند. ارتفاع این تیغهها ۴۰ سانتیمتر بلندتر از سایر دیوارهاست. /فارس
• امامزادگان «عین و غین»
امامزادگان «عین و غین» در فاصله ۱۱۰ کیلومتری شمال همدان و نیز ۴۰ کیلومتری شهرستان فامنین، در روستای «ازناو» از دهستان پیشخور در فاصله ۳۰۰ متری جنوب روستا بر روی تپهای محصور در کوهستان و مشرف به روستا و در فاصلهی ۲۰ متری از یکدیگر واقع شدهاند. بنا ساختمان امام زاده «عین» از آثار سده ششم و هفتم هجری و در سال ۱۳۶۷ سازمان میراث فرهنگی این استان آن را شناسایی کرده است. بنای امامزاده «عین» که از زیباترین بناهای تاریخی استان همدان به شمار میآید، در تاریخ ۲۱/ ۲/ ۱۳۷۶ و به شماره ۱۸۶۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. بنای امام زاده «عین» دارای نقشه مربعی شکل با اضلاع ۱۰ متر و ارتفاعی در حدود ۱۳ متر است که هشت متر آن را ساختمان و بقیه را گنبد بنا تشکیل میدهد؛ اما بنای ساختمان امامزاده «غین» نیز به سبک مغولی از سنگ لاشه و ملات نیز ساخته شده که این بنا در قسمتهایی دچار ریزش و فرسودگی شده است. در اطراف بنای امامزادگان «عین و غین» بر فراز تپه، گورستان کهنی وجود دارد که سنگ قبرهای آن نشان از دفن مردگان بیش از ۲۰۰ سال هم در آن دیده میشود. / ایسنا
• ۲۰ اسفند؛ روز راهیان نور
روز ۲۰ اسفند بهمناسبت نخستین حضور مقام معظم رهبری در جمع راهیان نور و بزرگداشت یاد شهدای دفاع مقدس در تقویم جمهوری اسلامی ایران بهعنوان «روز ملی راهیان نور» نامگذاری شده است. بیشتر کاروانها همزمان با تعطیلات نوروزی و یا تعطیلات تابستانی برای مناطق جنوب و غرب کشور فعال میشوند. مناطق عملیاتی شرهانی، فکه، طلائیه، هویزه، شلمچه، دهلاویه، اروندکنار، فتح المبین و پادگان دوکوهه از جمله مناطق مورد بازدید کاروانهای راهیان نور هستند.
• رونق قالیشویی در آستانه نوروز - کرمانشاه
هر سال با نزدیک شدن به ایام نوروز و رونق فرهنگ خانه تکانی در میان خانوادهها برخی مشاغل نیز رونق مییابند که کارگاههای قالیشویی از نمونههای بارز آن هستند.
• آیین سنتی خانهتکانی خانوادههای «اسفیدانی»
در آستانه نوروز خانهتکانی ازجمله آئینهای سنتی خانوادههای ایرانی در آستانه نوروز است. مردم و خانوادههای روستای «کهن اسفیدان بجنورد» در خراسان شمالی نیز همراه با این سنت دیرینه مشغول به خانهتکانی منازل خود هستند.
• جشنواره تخم مرغ رنگی در قزوین/ ایلنا
- نمایشگاه فروش بهاره
نمایشگاه فروش بهاره از ۱۳ اسفند در مجموعه چهلسرای مصلای امام خمینی (ره) آغاز شده و تا ۲۸ اسفند، در روزهای عادی از ساعت ۱۰ تا ۲۱ و روزهای آخر هفته (پنج شنبه و جمعه) تا ساعت ۲۲، میزبان علاقهمندان است.
- دور نهایی تورهای سه ستاره ساحلی کشور در بندر درگهان قشم
دور نهایی تورهای سه ستاره ساحلی کشور در بندر درگهان قشم در استان هرمزگان از ۱۹ اسفند ماه آغاز شده و تا ۲۱اسفندماه ادامه دارد.