روحانی: احساس ما در عراق احساس بودن در وطن خودمان است/ علاقهمندیم روابط تهران – بغداد را مستحکمتر سازیم
گروه سیاسی ؛ حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی امروز دوشنبه در پایان مذاکرات با «برهم صالح» همتای عراقی خود در کاخ ریاست جمهوری عراق، این مذاکرات را بسیار سازنده خواند و اظهارداشت: در جریان مذاکرات با رئیس جمهور عراق هیچ نقطه اختلافی را ندیدم، رابطه دو کشور به نفع دو ملت و دو دولت است و همه تلاش خود را برای تقویت این روابط بکار می گیریم.
رئیس جمهور ظرفیت همکاری های ایران و عراق را بسیار گسترده دانست و افزود: دو کشور در طول سالهای گذشته با تروریسم در حال مبارزه بوده اند و خوشحالیم که در روزهای سخت مبارزه با تروریسم ، در کنار ملت و ارتش عراق بودیم.
روحانی عراق را یک کشور مهم عربی و اسلامی منطقه دانست و اظهارداشت: عراق میتواند نقش بسیار مهمی در امنیت منطقه و ایجاد روابط نزدیکتر میان کشورهای منطقه ایفا کند.
رئیس جمهور تصریح کرد: ما می خواهیم با عراق متحد و نزدیک باشیم نه علیه دیگری، بلکه میخواهیم دیگر کشورهای منطقه را نیز در کنار خود داشته باشیم.
روحانی اظهارداشت: برای ما ثبات، امنیت و دمکراسی عراق بسیار اهمیت دارد و عراق امن و باثبات موجب ثبات و امنیت کل منطقه خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: برای این سفر اهمیت زیادی قائلیم و امیدواریم شاهد توسعه روابط دو ملت برادر و دوست باشیم.
روحانی همچنین از مردم عراق به دلیل میهمان نوازی بویژه در ایام اربعین نسبت به ملت ایران تشکر کرد.
رئیس جمهور عراق نیز در این نشست خبری مشترک، با اشاره به روابط خوب تهران - بغداد گفت: دو کشور برای رفع مشکلات و موانع در مناسبات از جمله در تجارت، گردشگری و زیارت تلاش میکنند.
برهم صالح خاطر نشان کرد: این سفر مهم فرصت بسیار خوبی است که از میهمان عزیز و گرامی خودمان (دکتر روحانی) بابت نقش و کمک ایران در پیروزی بزرگ عراق بر داعش تشکر کنیم.
رئیس جمهور عراق با بیان اینکه چارچوبهای جدید همکاری میان دو کشور مورد توافق قرار گرفته است و امروز اعلام خواهد شد، گفت: امنیت مشترک از عناصری است که مستلزم افزایش همکاریها میان تهران و بغداد و همچنین همکاری همه کشورهای منطقه با هدف افزایش ثبات و امنیت و تامین منافع مشترک در مبارزه با افکار و گروههای منحرف تروریستی است.
صالح با اشاره به مذاکرات و تفاهمهای انجام شده میان دو هیأت ایرانی و عراقی در طول روزهای گذشته، تاکید کرد: باید از جزییات کوچک در روابط فیمابین عبور کرد و به فضای بزرگتر و وسیع همکاریها و روابط اندیشید چرا که این امر در راستای منافع هر دو ملت خواهد بود.