تمام مراکز درمانی مکلف به پذیرش مصدومان «چهارشنبه آخر سال» هستند/ پرونده الکترونیک سلامت مغفول مانده است/ سیگار الکترونیکی باعث سکته قلبی و افسردگی میشود
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، تمام مراکز درمانی مکلف به پذیرش مصدومان «چهارشنبه آخر سال» هستند، پرونده الکترونیک سلامت مغفول مانده است، سیگار الکترونیکی باعث سکته قلبی و افسردگی میشود، توسعه گردشگری سلامت از اولویتهای سال ۹۸ وزارت بهداشت است و ... گزیده اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید:
• تمام مراکز درمانی مکلف به پذیرش مصدومان «چهارشنبه آخر سال» هستند
معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه بار اجتماعی و روانی حوادث چهارشنبه آخر سال به مراتب بیشتر از بار مالی آن است، گفت: تمام مراکز درمانی مکلف به پذیرش مصدومان هستند. طیب قدیمی اظهار داشت: سیر درمان سوختگی حدود ۲ سال طول میکشد، اکثر مصدومیتهایی که از ناحیه دست و صورت رخ میدهد در یک فرد تجمیع است و این دو اندام، اندامهای کارکردی برای فرد هستند.
• پرونده الکترونیک سلامت مغفول مانده است
وزیر بهداشت، شفافیت در امور اجرایی از طریق توسعه خدمات الکترونیک را مورد تاکید قرار داد و گفت: پرونده الکترونیک سلامت از پدیدههای مغفول مانده است. سعید نمکی افزود: نمیخواهم زحمات گذشتگان در مسیر تبیین پرونده الکترونیک سلامت را زیر سوال ببرم، اما این پرونده به شدت مغفول مانده است. او ادامه داد: پرونده الکترونیک سلامت، تا حدود زیادی از هزینههای القایی کم خواهد کرد. همچنین، از دوباره کاری و دور ریختن دارو پرهیز خواهد شد.
• سیگار الکترونیکی باعث سکته قلبی و افسردگی میشود
نتایج تحقیقات جدید در آمریکا نشان میدهد که سیگارهای الکترونیکی میتوانند باعث افسردگی و سکته قلبی شوند. دویچه وله صدای آلمان میگوید که مصرف سیگار الکترونیکی خطرناکتر از آن است که پیش از این تصور میرفت. اما سیگارهای سنتی هنوز هم خطرناکتر هستند. به گزارش ایرنا، تارنمای این رسانه مینویسد: کسانی که سیگار الکترونیکی مصرف میکنند به نسبت غیرسیگاریها ۵۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به حمله قلبی هستند. خطر سکته مغزی برای این افراد هم حدود ۳۰ درصد بیش از کسانی است که سیگار نمیکشند. نتایجی که از پژوهش تیم کارشناسان پزشکی پروفسور موهیندر ویندیهال School of Medicine in Wichita' درباره سیگارهای الکترونیکی به دست آمده همچنین نشان میدهد که خطر ابتلا به بیماری عروقی قلبی حدود ۱۰ درصد و بیماریهای گردش خون یا لخته شدن خون در عروق نیز حدود ۴۴ درصد برای مصرفکنندگان سیگارهای برقی بیشتر است.
• توسعه گردشگری سلامت از اولویتهای سال ۹۸ وزارت بهداشت است
معاون اقتصادی و مسئول همکاریهای بین المللی وزارت بهداشت گفت: کمک به توسعه گردشگری سلامت و ساماندهی این حوزه یکی از مهمترین برنامههای حوزه بین الملل وزارت بهداشت در سال ۹۸ است. جلال نائلی درباره گردشگری سلامت افزود: اهمیت گردشگری سلامت به این دلیل است که میتواند منبع مناسبی برای تامین ارز کشور و ارتقای کیفیت خدمات درمانی در داخل کشور باشد. زیرا به وسیله گردشگری سلامت، استانداردهای حوزه سلامت و کیفیت خدمات درمانی ارتقا پیدا میکند.
• مراکز «پیوند عضو» در تعطیلات نوروز باز هستند
مسئول گروه فراهمآوری و پیوند وزارت بهداشت نحوه فعالیت واحدهای فراهمآوری اعضا برای اهدا و پیوند عضو در تعطیلات نوروزی ۱۳۹۸ را تشریح کرد. به گزارش ایسنا، ساناز دهقانی با اشاره به فعالیت واحدهای فراهمآوری اهدای عضو در تعطیلات نوروزی ۱۳۹۸ افزود: در روزهای تعطیلات نوروزی واحدهای فراهمآوری اعضا به صورت کامل باز و فعال هستند. باید توجه کرد که به دلیل افزایش تصادفات در ایام نوروز، ممکن است، تعداد افراد مرگ مغزی در این ایام بیشتر از موارد معمول در سال باشد، در نتیجه واحدهای فرآهمآوری و شناسایی وزارت بهداشت، به طور کامل کارشان را انجام میدهند.
• استقرار اورژانس در ۱۷۰ نقطه از تهران
معاون فنی و عملیات اورژانس تهران از استقرار عوامل اورژانس در ۱۷۰ نقطه از تهران در روزهای پایانی سال خبرداد. به گزارش ایسنا، سید رضا معتمدی درباره مستقر شدن نیروهای اورژانس در معابر شهر تهران در روزهای پایانی سال گفت: در روزهای پایانی سال تردد در شهر و به دنبال آن ترافیک در معابر افزایش مییابد و به همین دلیل ممکن است، مدت زمان رسیدن امدادگران به بالین بیماران و مصدومان نیز افزایش پیدا کند که در همین راستا و برای جلوگیری از افزایش این مدت زمان و امدادرسانی به موقع به مصدومان، موتورلانسها و آمبولانسهای اورژانس در ١٧٠ نقطه مستقر شدهاند.
• مدیریت نشدن منابع، بیمارستانها را دچار مشکلات جدی میکند
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: کمیسیون بهداشت و درمان مدافع اجرای قانون است و باید توجه کنیم که راه دیگری نداریم و اگر منابع را مدیریت نکنیم، بیمارستانهای دولتی دچار مشکلات جدی میشوند. حسین علی شهریاری افزود: در قوانین برنامه پنجم و ششم، نسخه نویسی الکترونیکی و خدمات الکترونیکی تعریف شده بود و اگر از ابتدای برنامه اجرا میشد، وضعیت بهتری وجود داشت.
• حوزه سلامت نیازمند انضباط مالی است
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، انضباط مالی در حوزه سلامت را مورد تاکید قرار داد و گفت: با توجه به محدودیت منابع مالی، نیازمند ایجاد انضباط مالی در حوزه سلامت هستیم. محمدرضا ظفرقندی افزود: باید از سیاستهای تشویقی برای پیشبرد برنامهها و اهداف نظام سلامت استفاده کنیم. او با انتقاد از مصوبه مجلس که به ازای هر نسخه، عددی از پزشک کسر شود، گفت: این سیاست خوبی نیست و ما باید از سیاستهای تشویقی استفاده کنیم. او از دولت خواست که زمان مطالبات معوق جامعه پزشکی از بیمهها را کاهش دهد.
• بیشترین آسیب دیدگان چهارشنبه سوری گذشته ۶ تا ۱۸ ساله بودند
رئیس اورژانس کشور گفت: ۴۱ آسیب دیدگان شب چهارشنبه آخر سال گذشته در سنین بین ۶ تا ۱۸ بودند و بیشترین آسیبها از ناحیه دست و چشم بوده است. پیرحسین کولیوند افزود: سال گذشته بیشترین آسیبها از ناحیه دست با هزار و ۴۴۷ مورد و چشم با هزار و ۱۱۳ مورد بوده است. او ادامه داد: بیشترین استانهایی که آسیب دیده اند، استانهای تهران، کرج، اردبیل و زنجان بوده به نوعی که سال گذشته چهار نفر در مجموع این استانها فوت کردند.
• هوای تهران در شرایط ناسالم برای گروههای حساس
شاخص آلودگی هوای تهران هم اکنون ۱۰۶ و هوا در شرایط ناسالم برای گروههای حساس جامعه قرار گرفت. شاخص میزان ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون هم اکنون بر روی ۱۰۶ قرار دارد، این در حالی است که حد استاندارد آن ۱۰۰ است. شاخص آلودگی هوای تهران روز گذشته ۳۸ بود و هوا در شرایط پاک قرار داشت. بر اساس این گزارش، از ابتدای سال تاکنون ۲۸ روز هوای پاک، ۲۶۷ روز هوای سالم و ۵۹ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس جامعه داشته ایم و شاخص آلودگی وارد مرحله اضطرار نشد.