وفاق و اجماع داخلی و عصبانیت دشمنان خارجی؛ نشانه آشکار شایستگی انتصاب آیتالله دکتر رئیسی بر سمت ریاست دستگاه قضا
گروه سیاسی ؛ مقام معظم رهبری روز پنجشنبه ۱۶ اسفند، طی حکمی، آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی را به سمت ریاست قوه قضائیه منصوب کردند.
بیشتر بخوانید:
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه منصوب شد
رهبر انقلاب اسلامی در این حکم با تأکید بر لزوم تحول در قوه قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدیدی که زیبنده گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجتالاسلام و المسلمین رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه قضائیه و آشنایی کامل با همه زوایای آن، به عنوان دلایل این انتخاب یاد، و در ادامه هشت توصیه مهم خطاب به رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.
بیشتر بخوانید:
نگاهی به زندگینامه، سوابق قضایی، اجرایی و علمی آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی
انتصاب آیتالله رئیسی به سمت ریاست قوه قضائیه با عنایت به سوابق ارزنده قضایی و همچنین حسشهرت وی در عدالتمحوری و مبارزه با فساد، با استقبال فعالان سیاسی و اجتماعی از جریانها و طیفهای مختلف مواجه شده است.
جمعی از این فعالان در گفتوگوی اختصاصی با گروه سیاسی ، درباره انتصاب آیتالله دکتر رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه و وفاق داخلی ایجاد شده در پی این انتصاب و همچنین هجمهپراکنی توأم با خشم دشمنان و عناصر ضدانقلاب بواسطه این انتصاب، سخن گفتهاند.
این فعالان شناخته شده سیاسی معتقدند وفاق داخلی ایجاد شده در پی انتصاب آیتالله دکتر رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه و همچنین عصبانیت دشمنانِ نشاندار مردم ایران و عناصر ضدانقلاب از این انتصاب، گواهی بر شایسته و صحیح بودن این انتصاب است.
آیتالله مقتدایی: اکثریت جریانهای سیاسی کشور بر شایستگی آیتالله رئیسی برای حضور در مسند ریاست دستگاه قضا اتفاقنظر دارند
آیتالله «مرتضی مقتدایی» نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه شاهد انتصاب بسیار مناسب و مبارکی از سوی مقام معظم رهبری برای ریاست دستگاه قضا بودیم، اظهار کرد: آیتالله رئیسی هم از نظر اِشراف بر امور قضایی، هم از نظر اطلاعات علمی و هم از نظر شناخت دستگاه قضایی، انسانی منحصر به فرد است.
وی با بیان اینکه آیتالله رئیسی سالهای سال در دستگاه قضایی کشور بوده و از مرحله اول کار قضایی جمهوری اسلامی ایران، به عنوان «دادیار» کار خود را آغاز کرده و مرحله به مرحله بالا آمده است، افزود: شناخت آیتالله رئیسی از دستگاه قضایی و قوانین و کیفیت کار، تنها منحصر به خود ایشان است.
نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه آیتالله رئیسی شخصی مورد اعتماد، متدین و دارای تقواست، گفت: امیدواریم انشاالله با انتصاب آیتالله رئیسی به عنوان ریاست دستگاه قضا، تحول عظیمی در این دستگاه ایجاد شود.
آیتالله مقتدایی همچنین با بیان اینکه اکثریت جناحها و جریانهای سیاسی کشور بر شایستگی آیتالله رئیسی برای حضور در مسند ریاست دستگاه قضا اتفاق نظر دارند، تصریح کرد: دشمنان با هر مطلبی که به تقویت نظام اسلامی ما مربوط شود مخالفت میکنند و از همین رو، ابراز مخالفت آنها با انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست دستگاه قضا، یک امر طبیعی است.
فاضل میبدی: با انتصاب آیتالله رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه و وفاق ایجاد شده پیرامون این انتصاب، امید مردم برای مبارزه با فساد بیشتر شده است
محمد تقی فاضل میبدی، عضو مجمع محققین حوزه علمیه قم در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به انتصاب آیتالله سید ابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضاییه، اظهار کرد: دستگاه قضایی، کانون مرکزی یک نظام سیاسی است و پیشبرد مقوله عدالت در همه ابعاد و مبارزه با فساد از طریق این دستگاه، نقش بسزایی در تعالی یک نظام سیاسی و یک جامعه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: با انتصاب رئیس جدید قوه قضاییه، این امید وجود دارد که در اجرای عدالت، مبارزه گستردهتر با فساد محقق شود.
این فعال سیاسی و حوزوی، وفاق ایجاد شده میان جریانات و گروههای سیاسی پیرامون انتصاب آیتالله رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه را امری مبارک و نشان دهنده صحیح بودن این انتصاب دانست.
آیتالله کعبی: روحیه انقلابی آیتالله رئیسی دلیل اصلی ناراحتی دشمنان از انتصاب وی به ریاست دستگاه قضاست
آیتالله «عباس کعبی» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، اظهار کرد: حُسن اعتماد رهبر معظم انقلاب اسلامی به آیتالله رئیسی را ابتدا به ایشان و سپس به مجموعه قوه قضاییه و نظام اسلامی تبریک عرض میکنم.
وی با بیان اینکه سلامت نفس، امانتداری، کاردانی و تجربه از ویژگیهای بارز آیتالله رئیسی است، عنوان کرد: ایشان تنها رئیس قوه قضاییه در ۴۰ سال گذشته است که از دل قوه قضاییه برخاسته است و همه مناصب قضایی از دادیاری و پایینترین جزء تا عالیترین مقامات را در بخشهای گوناگون قوه قضاییه گذرانده است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: علاوه بر تجارب قضایی، آیتالله رئیسی یک تجربه بسیار موفق و ارزشمند معنوی در تولیت آستان قدس رضوی به دست آورد که توشه راه معنوی ایشان است.
آیتالله کعبی با بیان اینکه نکات ۸ گانه ارزشمند رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکم آیتالله رئیسی، بدون استثنا همگی حائز اهمیت هستند، گفت: الحمدلله طی روزهای پس از انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست دستگاه قضا، موجی از امید، اعتماد و خوشحالی در سطح کشور و میان جریانهای گوناگون ایجاد شده و همه امیدوار هستند که در قوه قضاییه قدمهای بزرگی به سمت تحول، عدالتگرایی و مبارزه با فساد برداشته شود.
وی با بیان اینکه تحقق عدالت قضایی، مبارزه با فساد، احیای حقوق عامه، گسترش عدل و خدمت قضایی سالم، قطعا باعث عصبانیت دشمن میشود، گفت: دشمن تلاش دارد با هر موضوعی که باعث عزت و قدرت ملت ایران شود مقابله کند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت: روحیه انقلابی آیتالله رئیسی که یادآور شهید بهشتی است، دلیل اصلی ناراحتی دشمن انقلاب اسلامی از انتصاب وی به عنوان ریاست دستگاه قضاست.
حجتالاسلام دعایی: صلاحیت، شخصیت، سابقه و خدمات آیتالله رئیسی باعث امیدواری طیفهای مختلف از این انتصاب شده است
حجتالاسلام «سیدمحمود دعایی» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، پیرو انتصاب آیتالله دکتر رئیسی به ریاست دستگاه قضا، گفت: این بهترین انتصابی بود که میتوانست انجام شود، صلاحیت، شخصیت، گذشته و خدمات ایشان باعث امیدواری طیفهای مختلف کشور در خصوص این انتصاب شده است.
وی افزود: طبیعی است که دشمنان ما نسبت به آنچه که به نفع انقلاب و جامعه باشد مخالفت میکنند و مخالفت آنها با انتصاب رئیس جدید قوه قضائیه به همین دلیل است.
کوهکن: معاندین نظام، انتصابی که از دل و بطن نظام بیرون میآید را نمی پسندند
محسن کوهکن در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به انتصاب آیتالله دکتر رئیسی به ریاست قوه قضاییه و ویژگیهای وی گفت: آیت الله رئیسی سالیان سال است که در بخشهای مختلفی از قوه قضاییه فعالیت میکند.
وی با اشاره به فعالیت آیتالله رئیسی در سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: این مسئله یک امتیاز بزرگی است و میتواند رئیس قوه قضاییه را بر امور مسلطتر کند.
این نماینده مجلس بیان داشت: آیتالله رئیسی از یک حُسن اخلاق برخوردار هستند که امیدواریم بتوانند به بالا بردن کارآمدیهای و کیفیت امور در قوه قضاییه بیانجامد.
کوهکن در ادامه با اشاره به وفاق جریانات سیاسی در زمینه انتصاب آیتالله رئیسی در قوه قضاییه بیان داشت: اینکه یک حرکت معنادار پس از انتصاب آیتالله رئیسی به سمت و سوی وفاق شکل گرفته، بیانگر این است که ما با توجه به دهه پنجم انقلاب بیشتر به نقطه اوج بلوغ سیاسی و اوج بلوغ مدیریتی برای حل مشکلات رسیدهایم که این امر مثبت ارزیابی میشود.
کوهکن تصریح کرد: همچنین این امر طبیعی است که معاندین نظام، انتصابی که از دل و بطن نظام بیرون میآید را نپسندند و از آن دلخور و عصبانی باشند.
محمد هاشمی: انتظار نداریم دشمنان بهخاطر انتصاب آیتالله رئیسی از نظام ما تقدیر و تجلیل کنند
«محمد هاشمی» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، پیرو انتصاب آیتالله دکتر رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: ایشان علاوه بر اینکه دارای تحصیلات حوزوی و حقوقی هستند، تجربیات بسیار زیادی در قوه قضاییه طی ۴۰ سال گذشته داشتهاند که این تجربیات میتواند به ایشان در مسیر ریاست دستگاه قضا کمک شایانی کند.
این فعال سیاسی در پاسخ به سوالی درباره هجمه پراکنی توأم با خشم دشمنان و ضدانقلاب از انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست قوه قضاییه گفت: از دشمن انتظاری جز دشمنی نمیرود، آنها در برابر هر اقدامی که جمهوری اسلامی انجام دهد یک واکنش منفی نشان میدهند و از ابتدا هم قرار نبود که دشمنان بیایند و به خاطر انتصاب رئیس جدید دستگاه قضا از نظام ما تقدیر و تجلیل کنند.
امام جمعه اهواز: انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست قوه قضاییه، گام عملی اجرای بیانیه گام دوم انقلاب بود
آیتالله «محسن حیدری» در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با بیان اینکه انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست قوه قضاییه، گام عملی اجرای بیانیه گام دوم انقلاب بود، اظهار کرد: همه شرایط و ویزگیهایی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر روی آن تاکید کردند، منطبق با ویژگیها و خصوصیات آیتالله رئیسی است.
وی ادامه داد: پر کار بودن، حضور مستمر در دستگاه قضایی طی ۴۰ سال گذشته، مدیریت موفق در زمینههای قضایی، اجتماعی و فرهنگی، حضور و اظهارنظرهای دقیق و سنجیده در مجلس خبرگان و همچنین محبوبیت مردمی، از جمله ویژگیهایی است که آیتالله رئیسی را انسانی برجسته کرده است.
امام جمعه اهواز با بیان اینکه در زمان مسئولیت آیتالله رئیسی در آستان قدس رضوی، پیشرفتهای درخشانی حاصل شد، گفت: توجه ویژه آیتالله رئیسی به محرومان و مستضعفان خراسان، یکی از خصوصیات بارز کاری ایشان در مسولیت آستان قدس رضوی بود.
آیتالله حیدری در پایان با بیان اینکه دلیل دشمنیهای بیرونی با انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست قوه قضاییه، سوابق باصلابت و محکم ۴۰ ساله ایشان است، گفت: «التزام به آرمانهای انقلاب و راهکارهای انقلابی مقام معظم رهبری»، از جمله دلایل ابراز ناراحتی دشمنان با انتصاب آیتالله رئیسی به ریاست دستگاه قضاست.
امینزاده: عصبانیت دشمنان و عناصر ضدانقلاب از انتصاب آیتالله رئیسی نشانهای دال بر درستی انتصاب است
معاون حقوقی پیشین رئیسجمهور، گفت: عصبانیت دشمنان و عناصر ضدانقلاب از انتصاب آیتالله رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه، طبیعی به نظر میرسد و نشانهای دال بر درستی این انتصاب است؛ چرا که دشمنان و ضدانقلاب از هر حرکت رو به جلو و تحولی که در عرصه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی صورت میگیرد، ناخرسند میشوند.
الهام امینزاده حقوقدان و معاون حقوقی پیشین رئیسجمهور در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی با اشاره به ویژگیهای آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی، ریاست جدید قوه قضاییه و تحولاتی که با حضور وی در این قوه مهم و اثرگذار محقق میشود، اظهار کرد: در حکم مقام معظم رهبری برای تصدی مقام ریاست قوه قضاییه خطاب به آیتالله رئیسی محورهای مهمی مورد تاکید قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: مباحثی همچون مبارزه با فساد، کاهش زمان رسیدگی به پروندههای قضایی، احقاق حقوق عامه، رعایت اصل بیطرفی و سایر مباحث مرتبط، عمده محورها و دغدغههایی است که مد نظر مقام معظم رهبری بودند و امید است که با حضور آیت الله رئیسی در رأس قوه قضاییه، شاهد تحقق بیش از پیش از این امور باشیم.
امینزاده با اشاره به ایجاد وفاق داخلی در میان جریانها و شخصیتهای سیاسی و اجتماعی حول محور ریاست آیتالله رئیسی بر قوه قضاییه و همچنین هجمه پراکنی توأم با خشم مسئولان آمریکایی و عناصر ضدانقلاب از این انتصاب، گفت: انتصاب آیتالله رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه از آن جهت که دارای سابقه ارزنده قضایی است و مطالعات و تحصیلات ایشان نیز در همین رابطه میباشد، با استقبال گروههای مختلف سیاسی مواجه شده است و در بدنه جامعه نیز امیدواری زیادی در رابطه با حضور آیتالله رئیسی بر سمت ریاست قوه قضاییه، وجود دارد.
وی افزود: عصبانیت دشمنان و عناصر ضدانقلاب از انتصاب آیتالله رئیسی به سمت ریاست قوه قضاییه، طبیعی به نظر میرسد و نشانهای دال بر درستی این انتصاب است؛ چرا که دشمنان و ضدانقلاب از هر حرکت رو به جلو و تحولی که در عرصه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی صورت میگیرد، ناخرسند میشوند.
معاون حقوقی اسبق رئیسجمهور تصریح کرد: قوه قضاییه از مهمترین ارکان حکومتی است که در ایجاد سرمایه اجتماعی نقش مهم و غیرقابل انکاری دارد؛ وقتی مراجع و محاکم قضایی مورد وثوق کامل، بدنه جامعه قرار گیرند، میزان اعتماد به ساختار حکومت در بین مردم، افزایش چشمگیری مییابد.