هرمز؛ تنگهای از تنگهها/ هراس آمریکا از مانور قدرت ایران اسلامی در راهبردیترین آبراهه جهان
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، دشمنان جمهوری اسلامی ایران به درستی میدانند که عملی کردن تهدیدات گزافشان، ناممکن است چرا که طیف وسیع و کثیری از قابلیتهای بازدارندگی در ید قدرت ایران اسلامی است؛ هم به لحاظ ظرفیت ژئوپلیتکی و عمق راهبردی و هم به جهت بنیه نظامی و هم از حیث استعداد نیروی انسانی.
به صفر رسیدن صادرت نفت ایران؟!
«میخواهیم صادرت نفت ایران را به صفر برسانیم»؛ این شاه بیت سخنان مقامات آمریکایی از ۱۸ اردیبهشت به این سو است. سردمداران واشنگتن برای اینکه ایران را با سختترین تحریمهای تاریخ مواجه سازند مطابق با نسخه تجویز شده در کتاب «هنر تحریمها» نوشته «ریچارد نفیو» به نقطهگذاری عملیاتی هم روی آوردهاند و مورد به مورد به سراغ کشورها و شرکتها و پالایشگاههای نفتی در سراسر دنیا میروند از ژاپن تا هند و ترکیه؛ هدفشان نیز منصرف کردن خریداران نفت ایران است.
معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود...
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز دوشنبه یازدهم تیرماه در جمع ایرانیان مقیم سوئیس، گفت که «آمریکاییها مدعی شدهاند که میخواهند به طور کامل جلوی صادرات نفت ایران را بگیرند. آنها معنی این حرف را نمیفهمند، چرا که این اصلا معنی ندارد که نفت ایران صادر نشود و آن وقت نفت منطقه صادر شود. اگر شما توانستید این کار را بکنید تا نتیجهاش را ببینید».
این سخنان مقتدرانه رئیسجمهور در قلب اروپا، بیانگر راهبرد کلان نظام است؛ نشان به آن نشان که سخنان مزبور مورد تایید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفت و معظمله روز شنبه ۳۰ تیر در دیدار سفیران، کارداران و مسئولان وزارت امور خارجه فرمودند که «سخنان رئیسجمهور در سفر اخیر به اروپا مبنی بر اینکه اگر نفت ایران صادر نشود، نفت هیچ کشوری در منطقه صادر نخواهد شد، سخنانی مهم و حاکی از سیاست و رویکرد نظام است و وظیفه وزارت امور خارجه پیگیری جدی اینگونه مواضع رئیسجمهور است».
اعلام آمادگی سردار ظفرمند سپاه اسلام برای عملیاتی کردن سیاست جدید
اما پس از اظهارات مقتدرانه رئیسجمهور ایران اسلامی در قلب اروپا، نیروهای سیاسی و نظامی کشور نیز به تحسین وی پرداختند از جمله آنکه سرلشکر سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، طی نامهای خطاب به حجتالاسلام والمسلمین روحانی نوشت که «آنچه از فرمایشات حضرتعالی در رسانهها منعکس شد، مبنی بر اینکه اگر نفت جمهوری اسلامی ایران صادر نشود، تضمینی برای صدور نفت کل منطقه نمیباشد و بیانات بسیار ارزشمندی که در موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی فرمودید، مایه مباهات و افتخار است. دست شما برای ایراد این سخنان به موقع، حکیمانه و صحیح میبوسم و برای هر سیاستی که مصلحت نظام اسلامی باشد در خدمت هستیم».
تنگه هرمز؛ شاهراه انرژی؛ نفت ؛ امنیت اروپا و ...
سخنان رئیسجمهور در سوئیس مبنی بر امکان ناپذیر بودن جلوگیری از صادرات نفت ایران، اذهان جهانیان را معطوف به تنگه هرمز و تسلط قوای نظامی ایران اسلامی بر این آبراه راهبردی جهانی کرد. آبراهی که یک سوم نفت تولید شده در جهان از آن میگذرد و نبض انرژی نیمی از کره زمین وابسته به آن است.
سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه چند روز پس از سخنان مهم رئیسجمهور در سوییس در همایش پیشکسوتان جهاد و شهادت استان تهران تصریح کرد که «یقینا، در شرایط محتمل میتوان به دشمنان فهماند که استفاده از تنگه هرمز برای همه و یا برای هیچکس چه معنا و مفهومی میتواند داشته باشد».
انسداد تنگه هرمز؛ سادهترین راه ممکن
خودِ رئیسجمهور روز یکشنبه - ۳۱ تیر- در همایش سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی در خارج از کشور، بستن تنگه هرمز را سادهترین راه برای مقابله به مثل با شرارتهای آمریکا دانست و گفت که «میگویند نمیگذاریم نفت ایران صادر شود و خیال میکنند وقتی ما میگوییم هنگامی که نفت ایران صادر نشود، هیچ کس نمیتواند نفت صادر کند به دنبال بستن تنگه هرمز هستیم در صورتی که راههای فراوانی وجود دارد و بستن تنگه هرمز روش ساده آن است، اما بسیاری تنگههای دیگر برای این کار در اختیار داریم».
حجتالاسلام والمسلمین روحانی در همان همایش این نکته را نیز به آمریکاییها متذکر شد که «ما مرد شرف و ضامن امنیت آبراه منطقه در طول تاریخ هستیم؛ با دم شیر بازی نکنید، پشیمان کننده است».
رئیس شورای عالی امنیت ملی این نکته را هم گوشزد کرد که «تنگههای زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آنهاست».
آیا ایران تنگه هرمز را خواهد بست؟
در این رابطه که ایران اسلامی قادر به بستن تنگه هرمز است تردیدی در میان استراتژیستهای نظامی آمریکایی وجود ندارد و همانطور که رئیسجمهور ما گفته است، بستن تنگه هرمز سادهترین کار برای قوای ایران اسلامی است.
بر اساس کنوانسیون ۱۹۸۲ دریاها، ایران اسلامی به لحاظ حقوق بینالملل مجاز به انسداد تنگه هرمز با ادله عبور ضرردار آب پیماها در آبهای سرزمینیاش است.
ابتداییترین روش برای مسدودسازی تنگه هرمز کدام است؟
به لحاظ نظامی نیز خود استراتژیستهای نظامی آمریکایی بهتر از هر کس دیگری میدانند که مسدودسازی تنگه هرمز چه مقدار برای قوای نظامی ایران اسلامی سهل است؛ سهلتر از آب خوردن؛ ابتداییترین روش آن، مینگذاری دریایی است؛ آمریکاییها اواسط دهه ۶۰ و جنگ نفتکشها و ضربههای وارده شده به خود به واسطه مینهای دریایی را خوب به یاد دارند؛ البته این را هم میدانند که قدرت نظامی ایران در زمره قدرت خفیه و ناشناخته است و لزوما تکنیک دهه ۶۰ مورد استفاده قوای نظامی ایران در دهه ۹۰ نخواهد بود؛ هر چند که آمریکاییها هنوز از همان تکنیک دهه ۶۰ قوای نظامی ایران اسلامی هراس دارند و برایش تکنولوژی خنثی کنندهای ندارند.
مطرح شدن بحث انسداد تنگه هرمز در پاییز ۱۳۹۰
البته مطرح شدن بحث انسداد تنگه هرمز، دارای سبقه نیز است؛ در پاییز ۱۳۹۰ پس از تشدید تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ملت ایران بواسطه برنامه صلح آمیز هستهای کشورمان، بحث استفاده ایران از اهرمی به نام مسدود کردن تنگه هرمز مطرح شد؛ در همان زمان، یگانهای نیروی دریایی ارتش با برگزاری مانوری در تنگه هرمز، مسدود کردن این آبراه استراتژیک را تمرین کردند.
خط قرمز پوشالی آمریکاییها!
در همان مقطع آمریکاییها که مسدود شدن تنگه هرمز را به معنای به خطر افتادن بخش اعظمی از منافعشان در منطقه غرب آسیا قلمداد میکردند، به تکاپو افتادند و نسبت به تهدید ایران مبنی بر بستن تنگه هرمز واکنش نشان دادند و این تنگه را خط قرمز خود نامیدند!
پس از آنکه تهدیدات آمریکاییها با بی توجهی مقامات عالی رتبه کشورمان همراه شد؛ اوباما رئیسجمهور وقت آمریکا دست به قلم شد و با نامه نگاری از مقامات کشورمان درخواست مذاکره کرد.
سلاحهای ضدکشتی و تجهیزات ساحل به دریای ایران
آمریکاییها که قابلیت ایران در مسدود کردن تنگه هرمز را باور داشتند و آگاه بودند که ایران مدرنترین و متنوعترین سلاحهای ضدکشتی و تجهیزات ساحل به دریا را در اختیار دارد؛ پس از تهدید ایران دست به کار شدند و مقر تفنگداران دریایی خود در خلیج فارس را به گروه ضربت و هواپیماهای «ام وی ۲۲» و «کی سی ۱۳۰ هرکولس» مجهز کردند تا شعاع عملیاتی خود را در زمان بحران افزایش دهند.
برگزاری رزمایش پیامبر اعظم (ص) در منطقه تنگه هرمز و خلیج فارس
در اوایل اسفندماه ۹۳، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران رزمایش پیامبر اعظم (ص) را در منطقه تنگه هرمز و خلیج فارس برگزار کردند؛ در جریان این رزمایش حدود ۳۰ فروند شناور نیروی دریایی سپاه اقدام به انجام عملیات مینریزی در محدوده تنگه هرمز کردند؛ اصابت صدها راکت و دهها فروند موشک به ماکت ناو هواپیمابر دشمن از دیگر برنامههای این رزمایش موفقیتآمیز بود.
آمریکاییها که از رزمایش موفقیت آمیز ایران در خلیج فارس و مانور قدرت نیروهای ایرانی در استراتژیکترین آبراهه جهان به هراس افتاده بودند، چند هفته پس از رزمایش پیامبر اعظم (ص) ایران، رزمایش مشترکی را با متحدان و جیره خواران منطقهای خود در آبهای کویت ترتیب دادند و نام آن را «قاطعیت عقابها» نامیدند!
اذعان آمریکاییها به توانمندی ایران در بستن تنگه هرمز
در مارس ۲۰۱۵، نیروی دریایی آمریکا در گزارش راهبرد مشارکتی خود در قرن ۲۱ با اشاره به توان نظامی ایران در خلیجفارس از قدرت جمهوری اسلامی برای بستن تنگه هرمز در مواقع ضروری اظهار نگرانی کرد. در این گزارش ۳۷ صفحهای تصریح شده بود که «افزایش چشمگیر تقاضا برای انرژی و منابع، بر اهمیت جریان آزاد تجارت از طریق چهار راه استراتژیک دریایی از جمله تنگه هرمز تاکید دارد وعرضه بدون وقفه نفت و گاز میتواند به واسطه بروز بیثباتی سیاسی و درگیریهای منطقهای در معرض خطر قرار گیرد».