عیدی یا هدیه در نوروز باستان/ شکر عیدی ایرانیان باستان

10:01 - 02 فروردين 1398
کد خبر: ۵۰۰۰۶۶
در نوروز و مهرگان رسم بود که نمایندگان و بزرگان و فرمانروایان ایالات و اشراف و عامه‌ی مردم هر یک به توانایی و استطاعت، هدایایی را به دربار اهدا می‌کردند.

عید///// عیدی یا هدیه در نوروز باستان/ شکر عیدی ایرانیان باستانبه گزارش گروه فضای مجازی ، در نوروز و مهرگان رسم بود که نمایندگان و بزرگان و فرمانروایان ایالات و اشراف و عامه‌ی مردم هر یک به توانایی و استطاعت، هدایایی را به دربار اهدا می‌کردند. 

در نوروز مردم به یکدیگر شیرینی هدیه می‌دادند و این رسم در دوران ساسانی همگانی بوده‌است. در نوروز بزرگ، پیش از لب به سخن گشودن، شکر می‌خورند و بر خود روغن می‌مالند تا از انواع بلایا در طول سال، در امان باشند.

همانطور که گفته شد در گذشته های دور، ایرانیان در نوروز به یکدیگر شکر هدیه می‌دادند و برای هم آرزوی شادکامی همیشگی می‌کردند در حالی که این رسم در طول زمان رفته رفته تغییر شکل داد و به شکل و رسوم امروزی مبدل شده است.

رسم سکه عیدی دادن در زمان هرمز دوم - شاه ساسانی آغاز شد و بر اساس کتب تاریخی ایران باستان داریوش دوم به مناسبت نوروز، سکه زرین ویژه‌ای ضرب کرد که یک طرف آن شکل سربازی را در حال تیراندازی با کمان نشان می‌دهد که این رسوم به دلیل افزایش مشکلات اقتصادی مردم آرام آرام جای خود را به هدایای سنتی و کشاورزی داد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *