پارلمان جهانی سیک مذهبان: در نبرد علیه "پاکستان" شرکت نمیکنیم
به گزارش گروه بین الملل به نقل از ای.آر.وای نیوز، پارلمان جهانی سیک مذهبان با تشکیل جلسه در انگلیس بیانیه پایانی خود را در مورد تنشهای اخیر هند و پاکستان اعلام کرد.
در این بیانیه آمده است: آزاد شدن خلبان هندی توسط نخست وزیر پاکستان اقدامی شایسته بود، و سربازان سیک مذهب ارتش هند نباید در نبرد علیه پاکستان شرکت کنند.
سیک مذهبان تاکید کردند: فضای ضد پاکستانی موجود در هند، تلاش دولت این کشور برای پیروزی در انتخابات است ولی به آشوب کشیدن منطقه جنوب آسیا فایدهای در برندارد.
پارلمان جهانی سیک مذهبان در بیانیه خود تاکید کرد: به نظامیان هندی اجازه استفاده از زمین سیک مذهبان در جنگ با پاکستان را نخواهیم داد.
سیک مذهبان از جامعه جهانی خواستند به مسئله کشمیر توجه کرده و مانع ادامه ظلم و کشتار مردم بی گناه این منطقه توسط نظامیان هندی شوند.
گفتنی است سیک مذهبان که روزگاری قدرت را در شبه قاره به دست داشتند ابتدا با دولت انگلیس همراه شده و اولین موج جریان ضد انگلیسی را در قرن هجدهم میلادی با شکست مواجه کردند.
پیروان این مذهب پس از سرکوب شدن توسط دولت هند در دهه هشتاد میلادی تلاش می کنند تا روابط خوبی با دولت پاکستان برقرار کنند.
پاکستان از لحاظ مذهبی برای سیک مذهبان اهمیت بسیار زیادی دارد و آرامگاه بسیاری از بزرگان این مذهب در خاک پاکستان واقع شده است.
اخیرا دولت عمران خان با گشودن مرزکرتارپور که در نزدیکی آرامگاه «گورو نانک» بینانگذار آئین سیک واقع شده است باعث خوشحالی پیروان این مذهب شد.
گفتنی است، گورو نانک بنیانگذار آئین سیک و نخستین معلّم این آیین است که در قرن پانزدهم میلادی در نانکانا واقع در ایالت پنجاب پاکستان زاده شد.
وی از عرفای مسلمان و هندو استفاده کرد. سپس به کشورهای اسلامی و مکه مکرمه رفت و سرانجام آئین سیک را که آمیزهای از اسلام و هندوئیسم است، تأسیس کرد، بینانگذار آئین سیک در سال 1539 در گذشت.