پرونده مسکن زلزله کرمانشاه نیمه اول سال ۹۸ بسته میشود
به گزارش گروه اقتصاد ، علیرضا تابش، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از امضای تفاهمنامه همکاری بین بنیاد مسکن و سازمان بهزیستی کشور به منظور احداث ۲۰ هزار واحد مسکونی ویژه معلولان و مددجویان در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت خبر داد و گفت: این واحدها در قالب طرح بهسازی و نوسازی مسکن روستایی بر اساس توزیع استانی ارائه شده از سوی سازمان بهزیستی کشور ساخته میشود.
تابش افزود: اولویت قرار دادن مددجویان تحت پوشش بهزیستی در طرحهای ویژه در دست اقدام توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از جمله طرحهای بازسازی در سوانح طبیعی، پروژههای جنوب استان کرمان و سیستان و بلوچستان بدون در نظر گرفتن سقف سهمیه از مهمترین اولویتها به شمار میرود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: پیگیری وضعیت احداث و تسریع در اتمام مراحل اجرایی ساخت مسکن تمامی خانوارهای روستایی دارای حداقل دو عضو معلول از دیگر موضوعاتی است که باید توسط بنیاد مسکن و سازمان بهزیستی در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: مدت اجرای این تفاهمنامه یک سال است و در صورت توافق ساخت آنها تمدید میشود.
تابش اظهار کرد: برای ساخت این واحدها تسهیلات ۲۵ میلیون تومان با سود ۴ درصد همچنین ۱۰ میلیون تسهیلات بلاعوض از سوی سازمان بهزیستی و ۵ میلیون تومان تسهیلات بلاعوض توسط بنیاد مسکن تأمین میشود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه به آخرین وضعیت واحدهای مسکونی زلزله زده استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در بخش روستایی به پیشرفت ۹۵ درصدی رسیدهایم.
وی با بیان اینکه بازسازی کرمانشاه با مشارکت مردم انجام میشود، گفت: هر فرد که در هر شرایطی قرار داشته و از بازسازی واحدهای مسکونی خود باز مانده نگران نباشد، زیرا که تسهیلات بلاعوض آنها در دست ما است و مصالح ساختمانی از جمله سیمان و فولاد به اندازه کافی قرار دارد و نگرانی از بابت بازسازی واحدها نداشته باشند.
تابش اظهار کرد: ۵ هزار و ۳۰۰ واحد مسکونی در شهرهای کرمانشاه در حال ساخت است که ۴ هزار و ۵۰۰ واحد از آنها تکمیل شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه مقرر شده بود تا پایان سال ۹۸ ساخت و بازسازی واحدهای زلزلهزده در کرمانشاه به اتمام برسد گفت: با توجه به روند خوب ساخت و ساز و بازسازی واحدهای مسکونی در شهرهای زلزله زده کرمانشاه، ساخت تمام واحدها تا نیمه اول سال ۹۸ به اتمام میرسد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر افزایش قیمت مصالح ساختمانی و تأثیر آن بر روند ساخت گفت: خوشبختانه فولاد و سیمان به اندازه کافی دپو شده است و ما اکنون صد هزار تن فولاد و ۴ تا ۵ هزار تن سیمان دپو کردهایم و به زلزلهزدگان و ساکنان کرمانشاه با همان قیمت اولیه مصالح ساختمانی عرضه میشود.
تابش تصریح کرد: ۲۵ هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی روستایی در کرمانشاه در حال ساخت است که ۱۲ هزار و ۴۶۰ واحد از آنها به اتمام رسیده و واحدهای مسکونی در این استانها پیشرفت ۹۵ درصدی داشتهاند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: در استان کرمانشاه ظرفیت برای اسکانپذیری نسبت به قبل ۲ برابر شده و ما بیش از واحدهای تخریب شده در این استان واحدهای مسکونی میسازیم بنابراین در صورت اتمام ساخت این واحدها نگرانی مستأجران برای داشتن واحد مسکونی برطرف میشود.
وی افزود: تمامی ساکنان در کانکس و یا چادرها مستأجرانی هستند که هنوز واحد مسکونی برای خود پیدا نکردند و ما روند سرعت ساخت و ساز را در این منطقه افزایش میدهیم.
تابش درباره طرح جدید وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید گفت: ساخت ۱۰۰ هزار واحد از این تعداد مربوط به بنیاد مسکن است که در صورت واگذاری زمین به ما ساخت و تکمیل این واحدها با سرعت بیشتری انجام میشود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اظهار کرد: تا به امروز ساخت ۲۰ هزار در تمامی شهرها با استفاده از اراضی خود بنیاد مسکن آغاز شده است به طوری که ۶۰۰ واحد مسکونی در مشهد و ۵۰۰ واحد مسکونی در اراک کلنگ ساختشان به زمین زده شده است.
وی گفت: سازمان ملی زمین و مسکن خوشبختانه برای واگذاری اراضی و زمین جهت ساخت این واحدها همکاری بسیار خوبی انجام داده است.
تابش از امضای تفاهم نامه سه جانبه با کمیته امداد امام خمینی و سازمان برنامه و بودجه خبر داد و گفت: ۵ هزار واحد مسکونی از سوی بنیاد مسکن و ۵ هزار واحد مسکونی از سوی کمیته امداد امام خمینی در جنوب استان کرمان با هزینه ۵۰ میلیون تومانی تسهیلات و کمکهای بلاعوض ساخته میشود
وی افزود: این سه نهاد در استان سیستان و بلوچستان ۱۲ هزار واحد مسکونی احداث میکنند که ساخت ۶ هزار آن توسط بنیاد مسکن و ۶ هزار واحد آن توسط کمیته امداد احداث میشود.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادآوری کرد: برای ساخت این ۱۲ هزار واحد مشمولان این واحدها در روستاها شناسایی شده و تسهیلات و کمکهای بلاعوض ۵۰ میلیون تومانی را دریافت کردهاند.
تابش گفت: چادرنشینان کرمانشاه دو گروه هستند، گروه اول کسانی که واحد مسکونی آنها به صورت کامل تخریب شده و همچنان در چادر ساکن هستند و گروه دوم مستأجرانی که به دلیل تخریب واحد مسکونی مالک خود مجبور به سکونت در چادرها شدهاند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بیان کرد: برخی از مالکان با احداث طبقه اول واحد مسکونی خود در همان واحد مسکونی نیمه کاره ساکن شدند، اما عدهای از افراد حاضر نیستند که در واحد نیمهکاره ساکن شوند، به همین دلیل میزان چادر نشینی در کرمانشاه افزایش یافته است، اما بسیاری از این چادرنشینان مستأجرانی هستند که به زودی با تکمیل واحدهای مسکونی در شهرها مشکلشان برطرف میشود.