سامانه برخط پایش تالاب گاوخونی رونمایی شد
به گزارش گروه جامعه ، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در این آیین گفت: این سامانه با قابلیت پایش وضعیت ریزگردها و غبار، بررسی گونههای جانوری و گیاهی و قابلیت دید درشب به شکل بر خط به بهره برداری رسیده است.
سید رحمان دانیالی افزود: این سامانه با صرف ۱.۵ میلیارد ریال با تجهیزات سازگار با محیط زیست و استفاده از انرژی خورشیدی ساخته شده و دارای سه دکل ۱۸ متری، ۲۴ متری و ۳۰ متری برای پایش وضعیت آنلاین گرد و غبار و حفاظت از تالاب گاوخونی است.
وی افزود: گاوخونی حقابه دارد که در صورت تامین شده آب و خشکی کامل ریزگردهای آن در شعاع ۵۰۰ کیلومتری پراکنده میشود.
حسین اکبری سرپرست معاونت پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان نیز گفت: ۹۵ درصد تالاب بین المللی گاوخونی خشک شده است و تا یک ماه قبل تنها ۱۳۰ لیتر بر ثانیه پساب وارد این تالاب میشد.
وی با بیان اینکه پیگیریهای سازمان حفاظت محیط زیست برای تخصیص چند میلیون متر مکعب پساب برای گاوخونی بی نتیجه مانده است گفت: سهم تالاب گاوخونی از رها سازی اخیر رودخانه زاینده رود فقط ته مانده آب بود.
تالاب گاوخونی که در کنوانسیون جهانی رامسر به ثبت رسیده است به عنوان نقطه پایانی زاینده رود در ۱۶۷ کیلومتری شرق اصفهان و در یک نقطه کویری و خشک واقع شده است.
در پی خشکسالیهای چند ساله اخیر حوضه زاینده رود، گاوخونی نیز خشک شد و تنها بخشهایی از آن به کمک پساب نمناک باقی مانده است.
کارشناسان بر این باورند که در صورت خشکی کامل گاوخونی، این تالاب به کانون انتشار ریزگرد در مرکز کشور بدل میشود.