۵۵۰۰ دستگاه امبولانس اورژانس درخدمت مردم/انجام ۲۴ هزار مأموریت حیاتی توسط ۴۰ بالگرد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه پیرحسین کولیوند در دومین جشنواره پیشگیری از سوانح و حوادث و پویش میلی #۶۰-۳۰ اظهار داشت: ما در اورژانس کشور برای افزایش مهارت کارکنان یک سری تمرینهای شبیه سازی شده را داریم به این صورت که فردی را درست شبیه فردی که دچار سوختگی و یا فردی که دریک سانحه رانندگی دچار مصدومیتهای مختلف شده است گریم میکنند تا کارکنان بتوانند مراحل مختلف خدمات دهی اورژانس را در فضایی واقعی انجام بدهند و برای خدمت رسانی آمادگی بیشتری داشته باشد.
وی در ادامه افزود:یکی دیگر از کارهایی که انجام دادیم همکاری با نیروی انتظامی در رعایت ایمنی صحنه تصادفات است، خیلی از وقتها بعد از رخ دادن سانحهای در جادها همان تصادف باعث ایجاد تصادفهای دیگر میشود که دلیل اصلی آن ناامین بودن صحنه است.
کولیوند گفت:به غیراز تمام اقدامات و وظایف اصلی که در حال انجام هستیم و باید آنها را ارتقاء بدهیم در بحث پیشگیری و آموزش هم فعالیت داریم. در حال حاضر برای اقشار مختلف مردم همچون رانندگان، نیروهای انتظامی و نظامی، طلاب، دانش آموزان و دانشجویان، روحانیون مساجد و دیگر اقشار مختلف اموزشهای را شروع کردیم مخصوصا بحث فوریتهای پزشکی و تروما که مهمترین آنها حوادث ترافیکی است.
رییس اورژانس کشور با بیان اینکه تقریبا ۳۰ درصد خدماتی که در اورژانش به هم وطنان ارائه میشود مخصوص حوادث ترافیکی است که ما باید با پیشگیری این خدمت را بهتر و راحتتر انجام بدهیم.
وی افزود:برای انجام خدمات بهتر توسعه خیلی خوب در اورژانس تجهیز ناوگان را داشته ایم. به طوری که در سال ۹۵ تقریبا ۲۴۰۰ دستگاه آمبولانس داشتیم که الان ۵۵۰۰ دستگاه است. در حال حضار ۳۳۰ دستگاه موتور آمبولانس و ۴۰ فروند بالگرد داریم.
کولیوند گفت: تا الان بالغ بر ۲۴ هزار مصدوم توسط بالگردهای اورژانس به مراکز درمانی منتقل که از این تعداد حدود ۶۵ درصد مستقیم به اتاق عمل اعزام شده اند. نکته قابل توجه اینجاست که این افراد یا باید فوت میکردند و یا دچار عارضههای دیگری میشدند که استفاده از بالگردها باعث جلوگیری از این موارد شد.
وی افزود: نیروی انسانی از سرمایههای کشور است و توسعه بر مبنای آن صورت میگیرد که متاسفانه در حوادث جادهای با مرگ و یا مصدومان جبران ناپذیر افراد مواجهیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: با همکاری همه دستگاههای مرتبط موفق به کاهش ۱۰ هزار نفری تلافات رانندگی در کشور شده، اما در سال گذشته و امسال افزایش مصدومان بر اثر حوادث رانندگی را شاهد بوده ایم.
کولیوند افزود: براساس گزارشهای پیشین سازمان جهانی بهداشت، ایران با ۳۴/۴ کشته رانندگی به ازای هر ۱۰ هزار نفر در گروه دهم کشورهای جهان رده بندی شده بود و در بهترین شرایط به گروه هشتم دست یافته بودیم، اما با همکاری دستگاههای مختلف اکنون به آمار ۲۰ کشته به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رسیده ایم و در گروه الف. جهان قرار داریم که این موفقیت برای همه دست اندرکاران است.
وی با بیان اینکه روند کاهش آمار مرگ برا ثر تصادفات رانندگی باید ادامه یابد گفت: براساس قانون برنامه ششم توسعه باید ۳۰ درصدی آمار مرگ براثر تصادفات رانندگی در کشور کاهش یابد که با همکاری دسگتاه های مرتبط میتوان در طرحی سه ساله به این آمار دست یافت.
کولیوند از امضای تفاهم نامه سازمان اورژانس با نیروی انتظامی و معاونت اجتماعی سازمان برنامه و بودجه خبر داد و افزود: قرارگاه این طرح فعال شده است تا با حضور صاحب نظران و همچنین استانهایی که کمترین یا بیشترین آمار مرگ بر اثر حوادث رانندگی داشته اند عوامل موثر بر مرگ بر اثر حوادث رانندگی شناسایی و راهکارهای اجرایی در این زمینه ارائه شود.
وی افزود: گواهی نامه آموزش رانندگی در مرحله نخست و همچنین ارتقای پوشش خدمات پیش بیمارستانی و بیمارستانی به منظور کاهش مصدومیتهای ناشی از رانندگی ضروری است.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: انتقال مصدومان به بیمارستانی که کیفیترین خدمات را به آنان ارائه میکنند (m.c.m.c) به منظور ارتقای کیفیت خدمات در نظر گرفته شده است که الزاماً بیمار به نزدیکترین بیمارستان انتقال نخواهد یافت.
کولیوند افزود: ارتقای خدمات بیمارستانی و همچنین مراکز خدمات جامع روستایی ضروری است، زیرا روستاها بویژه در ایام نوروز مهمان پذیرند و تصادفات جادهای در راههای روستایی اتفاق میافتد.
وی اضافه کرد: استقرار نظام جامع اطلاع رسانی و در اختیار گذاشتن این اطلاعات به دستگاههای دیگر به منظور برنامه ریزی علمی در این زمینه صورت گرفته است.
کولیوند افزود: متاسفانه در سال گذشته و امسال افزایش هشت دهم درصدی مصدومان حوادث رانندگی را شاهد بوده ایم.