آغاز اجرای طرح همیار ایمنی در استان فارس
به گزارش گروه جامعه احمد رضا پرنده گفت: فارس، یکی از استانهای پیش رو در اجرای طرح کارورزی بوده و بر همین اساس به عنوان یکی از استانهای معین جهت اجرای آزمایشی طرح همیار ایمنی انتخاب شد.
وی افزود: این طرح به منظور پیشگیری از حوادث ناشی از کار، ارتقاء سطح ایمنی در کارگاهها، زمینه سازی اشتغال پایدار برای جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی، ارتقاء رفاه اجتماعی و حمایت اجتماعی از نیروهای جوان و همچنین کمک به کارفرمایان جهت ارتقاء ایمنی در کارگاهها اجرا میشود.
پرنده اضافه کرد: افرادی که به عنوان کارورز در این طرح شرکت میکنند علاوه بر پرداخت حق الزحمه طرح کارورزی، از جذب کارانه رفاه اجتماعی نیز برخوردار میشوند، به مدت ۶ ماه در این طرح شرکت میکنند و پس از طی این دوره کارفرماها میتوانند با به کارگیری این نفرات در محیط کار خود به مدت ۲ سال از معافیت حق بیمه سهم کارفرما بهرهمند شوند.
مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اشتغال حمایتی را میتوان جایگزین استخدام دولتی دانست، ادامه داد: اشتغال حمایتی در کوتاه مدت با ایجاد اشتغال، بحران بیکاری را تقلیل میدهد و میتواند زمینه ساز شکل گیری بازار باشد.
وی بیان کرد: سیاست اشتغال حمایتی، مداخله مستقیم دولت در بازار کار است، اما سعی شده که به ساز و کارهای بازار کمترین آسیب را وارد ساخته و تا حد امکان به گسترش بازار و اشتغال پایدار تبدیل شود.
مدیر کل آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه هدف کوتاه مدت در این طرح کاهش بیکاری است.
بیان کرد: اشتغال حمایتی مداخله مستقیم دولت در بازار کار به منظور کاهش بیکاری از طریق رفع نقایص بازار و شکل گیری بازارهای جدید است.
پرنده در خصوص طرح کاربردی اشتغال حمایتی خاطر نشان کرد: حمایت اجتماعی و اقتصادی از گروه هدف در ازای حضور در برنامههای آموزشی، کارورزی، آماده سازی و مهارت آموزی جهت حضوردر فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است که کمک هزینهای نیز به عنوان کارانه به ازای مشارکت در برنامههای مصوب پرداخت میشود.
مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: معاونت رفاه اجتماعی طرح اشتغال حمایتی را در دست اجرا دارد و یکی از مهمترین دغدغههای وزارت تعاون، کار ورفاه اجتماعی، برنامه ریزی و اتخاذ تمهیدات لازم جهت کنترل، پیشگیری و کاهش وقوع حوادث در کارگاههای مشمول قانون کار است.
وی ادامه داد: به منظور بهرهمندی از ظرفیت ایجادشده در طرح کارورزی و با همافزایی در اجرای طرح اشتغال حمایتی با توجه به هماهنگیهای انجام شده میان معاونت رفاه اجتماعی، معاونت روابط کارو معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال٬ در نظر داریم طرح همیار ایمنی (طرح استقرار کارورز ایمنی در کارگاه ها) به عنوان یکی از طرحهای کشوری مشاغل حمایتی در سطح کشور به اجرا گذاشته شود.
مدیر کل دفتر امور آسیبهای اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: بنا بر مفاد دستورالعمل اجرایی طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهی و نیز دستورالعمل نحوه صدور مجوز آموزش کارورزی٬ کلیه کارگاهها، موسسات و بنگاههای اقتصادی متعلق به بخش خصوصی و تعاونی که دارای مجوز فعالیت اقتصادی از دستگاه اجرایی مرتبط هستند، مشمول طرح کارورزی بوده و به شرط دارابودن شرایط ملحوظ در این دستورالعملها به عنوان واحد پذیرنده٬ در نظر گرفته میشوند.
پرنده با اشاره به اینکه بالغ بر ۸۰ درصد حوادث در هر سال مربوط به بخش صنعت و ساختمان بوده و ۷۰ درصد حوادث فوتی در این دسته از کارگاهها به وقوع میپیوندد، گفت: این آمار نشانگر شدت بالای حوادث در این بخش از فعالیتهای اقتصادی میباشد؛ نگاهی به آمار حوادث ناشی از کاربه وقوع پیوسته در بخش فعالیتهای صنعتی و ساختمانی، بیانگر ضرورت توجه ویژه به ایمنسازی این کارگاهها و لزوم استقرار مسئول ایمنی در راستای پیشگیری از وقوع حوادث ناشی از کار در آنها میباشد.
وی گفت: با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده میان معاونتهای رفاه اجتماعی، توسعه کار آفرینی و اشتغال و روابط کار مقرر شد طرح استقرار کارورز ایمنی در کارگاهها در قالب "طرح همیار ایمنی" در استان فارس به صورت آزمایشی اجرایی شود.
پرنده، تامین موجبات رشد و اعتلای فرهنگ ایمنی و نهادینه سازی تدریجی این فرهنگ در کارگاههای مشمول بخصوص کارگاههای ساختمانی، صیانت از نیروی کار و سرمایه مادی از طریق پیشگیری و کاهش وقوع حوادث ناشی از کار، ارتقای سطح و کیفیت ارائه خدمات ایمنی در کارگاهها، الزام به رعایت قوانین و مقررات ایمنی توسط کارفرمایان کلیه کارگاهها به خصوص کارگاههای ساختمانی، استفاده از ظرفیت و توان آموزش عملی و کاربردی در ایجاد خودباوری و تقویت اعتماد بنفس همیاران ایمنی کار برای ورود به عرصه اشتغال، آشنایی همیاران ایمنی کار با محیط کار واقعی جهت کسب تجربه، توسعه مهارتهای حرفهای و عملی و توانمندسازی دانش آموختگان دانشگاهی در رشتههای مرتبط جهت ورود به بازار کار، انتقال یافتههای جدید دانش و فن آوری فارغ التحصیلان دانشگاهی به کارگاهها، رشد فرهنگ بکارگیری نیروهای متخصص ایمنی در کلیه کارگاهها بخصوص کارگاههای ساختمانی، بسترسازی لازم جهت آشنایی کارفرمایان کارگاهها با وظایف و مسئولیتهای قانونی مسئولین ایمنی و نقش موثر آنها در ایمن سازی محیط کار، کاهش هزینههای تولید از طریق مساعدت دولت در جذب فارغ التحصیلان رشتههای مرتبط را از اهداف این طرح عنوان کرد.