توانمندسازی یکی از اولویتهای مهم سازمان بهزیستی است
به گزارش گروه جامعه وحید قبادی دانا بیان داشت: راهاندازی این مراکز یکی از نیازهای جامعه ماست و در کشورهای پیشرفته نیز این مراکز به بهرهبرداری رسیده اند که بتوانند محل امنی برای پیشگیری از بروز آسیب در بین دختران در معرض خطر و آنهایی باشند که بدسرپرست بوده و نیازمند دریافت خدمات مشاورهای و مددکاری هستند.
به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور، با توجه به اینکه این مراکز در محلات آسیب خیز راه اندازی میشوند و به صورت روزانه و رایگان فعالیت دارند باید این آمادگی برای ارائه خدمات در صورت نیاز اقامت شبانه نیز حفظ شود و افراد بدون هرگونه برچسبی مشاوره دریافت کنند که از این طریق بتوان پازل پیشگیری و مداخلات اجتماعی را با وجود این مراکز تکمیل کرد.
وی بر انجام مداخلات پیشگیرانه آسیب اجتماعی در این مراکز با تکیه بر استفاده از ظرفیت خانوادههای آسیب دیدگان تاکید کرد و گفت: از طریق آگاهی بخشی به افراد و ارتقای دانش و تغییر نگرش خانواده نی توان به تغییر رفتار افراد امیدوار بود، چراکه خانواده سدی محکم در برابر آسیب هاست.
این مقام مسئول با بیان اینکه بهزیستی از نقش حمایتی خود فاصله گرفته و در حال گذر از مرحله پیشگیری و رسیدن به توانمندسازی افراد است، خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که رهاکردن فرهنگ دینی اسلامی و فاصله از آموزههای قرآنی میتواند انسانها را در برابر معضلات آسیب پذیر کند.
گفتنی است، این مرکز روزانه با هدف توانمندسازی دختران در معرض آسیبهای اجتماعی در گروه سنی ۱۳ الی ۳۵سال و همچنین ارائه خدمات به خانوادههای آنهابا ظرفیت خدمات دهی به ۸۰ نفر به بهره برداری رسیده است.