دغدغه سلبریتی‌ها مردم نیست / سه مدیر جدید به اداره کل هنر‌های نمایشی آمدند/ بدرقه خشایار الوند تا خانه ابدی/ کارنامه فرهنگ و هنر ایران درخشان است

14:32 - 11 اسفند 1397
کد خبر: ۴۹۸۸۸۸
دغدغه سلبریتی‌ها، مردم نیست، سه مدیر جدید به اداره کل هنر‌های نمایشی آمدند، بدرقه خشایار الوند تا خانه ابدی، کارنامه فرهنگ و هنر ایران درخشان است، سریال حضرت موسی (ع) پاییز ۹۸ کلید می‌خورد، سیاست‌های آموزشی ادبیات داستانی خلاق را بلعیده است و ... گزیده‌ای از اخبار فرهنگی درج شده در صفحه فرهنگی خبرگزاری‌های کشور است.

دغدغه سلبریتی‌ها مردم نیست / سه مدیر جدید به اداره کل هنر‌های نمایشی آمدند/ بدرقه خشایار الوند تا خانه ابدی/ کارنامه فرهنگ و هنر ایران درخشان استبه گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، دغدغه سلبریتی‌ها، مردم نیست، سه مدیر جدید به اداره کل هنر‌های نمایشی آمدند، بدرقه خشایار الوند تا خانه ابدی، کارنامه فرهنگ و هنر ایران درخشان است، سریال حضرت موسی (ع) پاییز ۹۸ کلید می‌خورد، سیاست‌های آموزشی ادبیات داستانی خلاق را بلعیده است و ... گزیده‌ای از اخبار فرهنگی درج شده در صفحه فرهنگی خبرگزاری‌های کشور است که در ادامه می‌خوانید:

• دغدغه سلبریتی‌ها، مردم نیست
بازیگر سینما و تلویزیون که چند صباحی است اجرای برنامه تلویزیونی را هم برعهده دارد، گفت: در برنامه سال تحویل شبکه پنج حضور ندارم، ولی برنامه سال تحویل شبکه آموزش را اجرا می‌کنم. حمید گودرزی با گلایه از سلبریتی‌هایی که ژست همدردی با مردم می‌گیرند، به تسنیم، خاطرنشان کرد: واقعاً این شرایط سلبریتی‌ها را نمی‌توان تحمل کرد که درباره هرچیز و هرکسی اظهارنظر می‌کنند. ورود به هر حوزه‌ای به واقع تخصص لازم می‌خواهد که این دوستان ندارند. درباره مشکلاتی که همه جامعه درگیر آن هستند همدردی می‌کنند، اما واقعیت امر همدردی نیست برای جذب فالوور این پست‌ها و اقدامات فضای مجازی انجام می‌شود. فکر می‌کنند اگر بحث گوشت، دلار و دغدغه‌های دیگر امروز جامعه را مطرح کنند محبوب‌تر می‌شوند، در حالیکه دغدغه خیلی از دوستان، مردم نیست.

• سه مدیر جدید به اداره کل هنر‌های نمایشی آمدند
مدیرکل هنر‌های نمایشی طی احکام جداگانه‌ای مدیر «کانون نمایش‌های آئینی و سنتی»، مدیر «اداره برنامه‌های تئاتر» و سرپرست «امور بین‌الملل» را منصوب کرد. شهرام کرمی در این احکام «علی‌اصغر راسخ‌راد» را به عنوان مدیر «کانون نمایش‌های آئینی و سنتی»، «محسن امیری» را به سمت مدیریت «اداره برنامه‌های تئاتر» و «رقیه وکیلی‌آذر» را به عنوان سرپرست «امور بین‌الملل» منصوب کرد.

• بدرقه خشایار الوند تا خانه ابدی
پیکر زنده یاد «خشایار الوند» فیلمنامه‌نویس سینما و تلویزیون با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولان و مردم تشییع و برای خاکسپاری در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) خانه ابدی بدرقه شد. به گزارش ایرنا، مراسم تشییع زنده‌یاد «خشایار الوند»، ساعت ۱۰ صبح از ساختمان شماره دو خانه سینما در خیابان وصال شیرازی با حضور جمع کثیری از هنرمندان، مردم و برخی مسئولان سینمایی و تلویزیونی برگزارشد.

• کارنامه فرهنگ و هنر ایران درخشان است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در ۴۰ سال اخیر اتفاقات مختلفی در حوزه هنر‌های ایران زمین رخ داده و در هر حوزه تحول‌های بسیار خوبی ایجاد شده به گونه‌ای که کارنامه‌ای درخشان در حوزه فرهنگ و هنر رقم خورده است. سید عباس صالحی افزود: در هنر‌های نمایشی کشور در سال ۵۸ تنها ۲۳۰ اجرا داشته که این شمار در سال ۹۶ به هفت هزار اجرا رسیده است.

• سریال حضرت موسی (ع) پاییز ۹۸ کلید می‌خورد
کارگردان سریال حضرت موسی (ع) با اشاره به اینکه اگر قول‌های سیما محقق شود پاییز ۹۸ این مجموعه فاخر تلویزیونی جلوی دوربین می‌رود. جمال شورجه کارگردان سریال حضرت موسی (ع) درباره ویژگی‌های بازیگر نقش حضرت موسی (ع) به تسنیم، گفت: یکی از ویژگی‌های بارز حضرت موسی (ع) طبق روایات و احادیث، تنومند بودن و قد و قامت بیش از ۱۹۰ سانت بوده است. البته الآن مراجعه کننده زیاد داریم؛ برخی به ما می‌گویند "خداوند از بنده خواسته این نقش را ایفا کنم. اگر این کار را نکنید یک گناه کبیره انجام داده‌اید" و واقعیت امر این است موسی‌بن عمران در قصر بزرگ شده و ورزشکار بوده، حتی با یک مشت یک نفر را می‌زند و می‌میرد. یک مبارز و عارف بوده در واقع باید این ویژگی‌های فیزیکال را داشته باشد.

• سیاست‌های آموزشی ادبیات داستانی خلاق را بلعیده است
ناصر نادری، داور جایزه شهید غنی‌پور، معتقد است فضای آموزش رسمی در کشور ما مثل قارچ سمی همه خلاقیت‌ها و شیرینی زندگی دانش‌آموزان را بلعیده و دیگر فضایی برای ادبیات داستانی خلاق باقی نمانده است.

 

• با دستورالعمل‌های خشک نمی‌توان نظام فرهنگی را مدیریت کرد
یک کارگردان و نمایش نامه نویس با نقدی به جشنواره تئاتر فجر، با ذکر مصادیق، به برشمردن تخفلات آئین‌نامه‌ای سی و هفتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر پرداخت و مدیریت فرهنگی جشنواره را آسیب‌شناسی کرد. روح‌الله جعفری با بیان اینکه «فرهنگ قوه ذاکره و حافظه و سر ذهن و ضمیر خاطره ملت است» به ایلنا، گفت: فرهنگ اکتسابی و هنر امری خلاقانه است که باعث شکل دادن و تربیت انسان اخلاقی در جامعه می‌شود. آسیب‌شناسی فرهنگی شناخت نوعی بی‌تعادلی نظام فرهنگی است که به بررسی آفاتی می‌پردازد که ماهیت فرهنگی دارند. آسیب‌شناسی فرهنگی شناخت عوامل و عناصری است که بنیان‌های شکل دهنده فرهنگ جامعه اعم از ارزش‌ها، رفتارها، هنجار‌ها و کنش‌های رایج افراد جامعه را متزلزل می‌کند. یکی از مواردی که موجب عدم پویایی در فرهنگ هر کشوری می‌شود گسترش آسیب‌های فرهنگی و ناکارآمدی سازمان‌ها و نهاد‌های فرهنگی آن کشور است. گسترش این آسیب‌ها باعث به وجود آمدن نوعی گریز از ارزش‌های رسمی و دوگانگی ارزشی در جامعه می‌شود.

• فریبِ چوپانانِ عتیقه‌فروش را نخورید
مدیر موسسه باستان شناسی می‌گوید: در فضای مجازی یا دنیای واقعیت اگر به شما گفتند چوپانی به طور اتفاقی در یکی از مناطق ایران گنج پیدا کرده و می‌توان تمام این اشیا را مفت از او خرید، باور نکنید زیر آن‌ها یکسری شی جعلی را به چوپان می‌دهند و می‌گویند هرکس که آمد این اشیا را با فلان قیمت به آن‌ها بفروش و مبلغی هم به چوپان می‌دهند. به گزارش ایلنا، مصطفی ده پهلوان می‌گوید: بسیاری از مردم محلی فکر می‌کنند باستان‌شناسان به دنبال گنج هستند. با توجه به سوءمدیریتی که در حوزه میراث فرهنگی شاهد هستیم بسیاری از محوطه‌های تاریخی در حال از بین رفتن هستند. البته نباید فراموش کرد که سونامی بزرگی در ایران وجود دارد که ۹۵ درصد میراث فرهنگی را از بین می‌برد و آن هم سونامی اهالی گنج و دفینه و طلسم و خوانش علائم کذب و دروغ و خرافه است چراکه آن‌ها بسیار فعال هستند.

• محفل‌هایی که فضا را مسموم کرده‌اند
مجتبی ویسی با بیان این‌که فضای ادبی ما مسموم است می‌گوید: محفل‌ها و باند‌هایی تشکیل شده که آثار خوب را به حاشیه می‌راند. این مترجم و شاعر در گفتگو با ایسنا درباره تأثیر ادبیات در نقد شرایط جامعه، اظهار کرد: دست‌کم در کشور‌های دیگر شاهد بوده‌ایم که ادبیات چه تأثیری در رفتار، منش، گفتار، طرز فکر و اندیشه مردم سرزمین‌ها داشته است. به‌نظر من ادبیات و به‌طور کلی هنر، کاری می‌کند که از ما انسان‌های بهتری بسازد؛ انسان‌هایی که به هم احترام بگذاریم و به محبت‌های هم توجه کنیم و به‌سمت یک جامعه ایده‌آل برویم؛ جامعه‌ای که بشر در آن بهتر زندگی کند و راحت‌تر عقایدش را بر زبان بیاورد. ادبیات این نقش را خیلی خوب ایفا می‌کند.

• این سامانه جلوی بزرگ‌نمایی‌ها فروش سینما را خواهد گرفت؟
یک پخش‌کننده سینمایی با تاکید بر اینکه "این یک نُقصان بوده که تاکنون اطلاعات فروش فیلم‌ها به صورت رسمی ارائه نمی‌شد" معتقد است: سامانه فروش بلیت سینمای ایران جلوی بزرگ‌نمایی‌ها را خواهد گرفت و به شفاف‌سازی بیشتر سینمایی ایران کمک خواهد کرد. مرتضی شایسته، سخنگوی کانون پخش کنندگان سینمای ایران در ارزیابی‌اش از سامانه فروش بلیت سینما ایران توضیح داد: راه‌اندازی این سامانه اتفاق مثبتی بود، زیرا در این شرایط سینمادار می‌داند که چندین نفر امکان نظارت بر فعالیت‌های او را دارند و کارهایشان کنترل می‌شود. از طرف دیگر پخش کنندگان نیز می‌دانند صاحبان فیلم، کارشناسان و … می‌توانند بر روی میزان فروش آثارشان مطالبه‌گری داشته باشند.

• پیام نوروزی مدیرکل یونسکو برای کشور‌های عضو
«اودری ازوله» مدیر کل یونسکو همزمان با برگزاری آئین «جهان نوروز» در کشور با حضور چند سفیر از کشور‌های عضو پرونده مشترک نوروز با ایران، دهمین سالگرد ثبت نوروز در فهرست میراث ناملموس یونسکو را گرامی داشت و پیام نوروز را این‌طور بیان کرد: «گذر زمان فرصتی برای ساختن پل میان انسان‌هاست.» در پیام مدیر کل یونسکو آمده است؛ «نوروز آغاز سالی نو و طلیعه بهار است. در حالی که همه ما مشتاقانه روز‌های گرم‌تر و بیداری دوباره طبیعت را انتظار می‌کشیم، خوشحالم که شما در شهر جذاب تهران، این رویداد را با اجرای موسیقی و نمایش‌های دیگر جشن می‌گیرید که در واقع پرتوی است از غنای تجلیات فرهنگی که به زندگی میلیون‌ها نفر در ایران می‌تابد، میراث مشترکی که در گستره آسیای مرکزی، و جنوب و غرب آسیا نیز جشن گرفته می‌شود.

• انتقاد از کتاب‌سازی در ایران
مدیر عامل خانه کتاب گفت: کتاب‌سازی یکی از مشکلات امروز در سطح ملی است و اگر بحث نقد کتاب جدی گرفته شود شاید بحث کتاب‌سازی کمتر شود، چون کتاب‌سازی و ترجمه‌های مخدوش به حوزه نشر کتاب و فرهنگ مکتوب ما آسیب می‌زند. نیکنام حسینی‌پور با بیان این‌که استان ایلام جزء استان‌های پیش‌رو در واگذاری فعالیت‌های فرهنگی به مؤسسات فرهنگی و هنری است و برگزاری این برنامه نمونه بارز آن است، اظهار کرد: کتاب یکی از ابزار‌های تمدن‌ساز بشریت بوده که مفاهیم مختلف را به نسل‌های مختلف را در طول تاریخ منتقل کرده است.


• فستیوال «موسیقی کلاسیک تا معاصر» به گام هشتم رسید
هشتمین فستیوال «موسیقی کلاسیک تا معاصر» از روز یکشنبه ۱۲ اسفندماه با برگزاری چند کنسرت در پنج شب میزبان علاقه‌مندان در تالار رودکی تهران خواهد بود. گروه موسیقی تهران مبتنی بر اندیشه علیرضا مشایخی و همراهیِ فریماه قوام‌صدری، با تلقی و صورت‌بندیِ ویژه‌ای از مفهوم فستیوال، روند شایع و خطّیِ تاریخ موسیقی را لغو و گِرِدهم‌آیی میان دوره‌های متفاوت تاریخ موسیقی برقرار می‌کند. ازاین‌رو «فستیوال موسیقیِ کلاسیک تا معاصر» درصدد است تا جشنی برای «امرِ نو» و «موسیقیِ نو» باشد. در این صورت‌بندی، فستیوال به معنای حقیقیِ خود بازمی‌گردد که نتیجه آن گردهمایی تاریخ، ترادیسیون و گذشته است.


• فعال شدن کارگاه‌های عظیم‌ترین سریال تلویزیونی
معاون سیما در بازدید از مراحل پیش تولید سریال «سلمان فارسی» گفت: این مجموعه عظیم‌ترین سریالی است که در ایران ساخته می‌شود و به واسطه ساخت آن برای اولین بار با ایران باستان مواجه می‌شویم. به گزارش فارس، مرتضی میرباقری افزود: پس از گذر از فاز صفر، مرحله پیش تولید سریال الف. ویژه «سلمان فارسی» در نشستی با حضور ریاست سازمان صداوسیما و آقای داوود میرباقری و دیگر عوامل سریال آغاز شد.


• مشکلات مالی «الف ویژه» را متوقف کرد
پس از گذشت ۲ ماه از آغاز تصویربرداری مجموعه «الف ویژه» به تهیه‌کنندگی محمد مسعود و کارگردانی کمال تبریزی، تصویربرداری این سریال متوقف شد. به گزارش برنا، کمال تبریزی طی یک گفتگو تأکید کرد که مشکلات مالی باعث متوقف شدن تصویربرداری سریال «الف ویژه» شده است.

• سینمای بدنه کاملاً انحصاری است
بازیگر فیلم شب‌های روشن با بیان اینکه در سینمای امروز همه چیز انحصاری است گفت: برخی بازیگران صرفاً در برخی آثار حضور دارند، زیرا فلان سرمایه‌گذار می‌خواهد وی در فیلمش بازی کند و تنها به فروش فکر می‌کند. به گزارش میزان، مهدی احمدی درخصوص دلیل کم کاری بازیگرانی مثل خود در سینما گفت: آنچه به عنوان سینمای بدنه امروز وجود دارد کاملاً انحصاری است و شاید به همین دلیل بسیاری از بازیگران سینمای بدنه تکراری هستند و من و امثال من کمرنگ هستیم.

• قانون مورفی پرفروش‌ترین فیلم اکران زمستان شد
فیلم سینمایی "قانون مورفی" تازه‌ترین ساخته رامبد جوان در مقام کارگردان توانست با کنار زدن تمامی رقبا به عنوان پرفروش‌ترین فیلم اکران زمستان سال ۱۳۹۷ معرفی شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *