ابهام مضاعف در توافق واشنگتن-پیونگ یانگ؛ مذاکرات ترامپ و کیم چگونه به بن بست رسید؟
شکست نشست دوم سران آمریکا و کره شمالی در هانوی ویتنام پرده از عمق اختلافات پیونگ یانگ- واشنگتن برداشت.
به گزارش گروه بین الملل ، دومین نشست سران آمریکا و کره شمالی با هدف خلع سلاح هستهای کره شمالی در «هانوی» ویتنام در روزهای ۲۷ و ۲۸ فوریه ۲۰۱۹ (۸ و ۹ اسفند) بی نتیجه و ۲ ساعت زودتر از موعد مقرر پایان یافت.
برگزاری نشست دوم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا و «کیم جونگ اون» رئیس کره شمالی در پایتخت کشوری که آمریکا سالها پیش طعم تلخ شکست را در آن چشیده بود، به شکل فزآیندهای از شکاف عمیق میان طرفین علیرغم سیگنالهای مثبت و ابرواز امیدواریهای مکرر طرفین که قبلا از ابراز شده بود، پرده برداشت.
موضوعات خلع سلاح اتمی کره شمالی، خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاک کره جنوبی و رفع تحریمها و همکاریهای اقتصادی آمریکا با کره شمالی محورهای اصلی این نشست بودند.
بیشتر بخوانید: کره شمالی خود را برای پرتاب موشک آماده میکند
اعلام نتایج این نشست نیز به نوعی دیگر تداوم اختلافات را آشکار کرد. در حالی که ترامپ از عدم برنامه ریزی برای برگزاری نشست بعدی و تعهد کیم به تخریب تاسیسات هستهای و چشم پوشی از آزمایشات موشکی و هستهای خبر داد، «سارا ساندرز» سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای خبر پایان مذاکرات اتمی دو کشور را اعلام و اظهار داشت توافقی حاصل نشده است.
این پایان تناقض گوییهای دولت آمریکا در مورد این نشست نبود. علیرغم اعتراف صریح ترامپ به شکست مذاکرات، تناقض در اظهارات ترامپ و «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در مورد احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات و موفقیت آمیز نامیدن نشست اخیر در رسانههای کره شمالی دلایل آشکاری هستند که بر دشواری مسیر مذاکرات تاکید دارند.
بیشتر بخوانید: کره شمالی بازسازی تأسیسات آزمایش موشکی خود را آغاز کرده است
در حالی که ترامپ پیشنهاد کره جنوبی مبنی بر میانجیگری برای برگزاری نشست بعدی در آینده نزدیک به منظور بحث بیشتر درباره این موضوع را با گفتن این جمله که برنامهای برای دیدار سوم با کیم ندارد، رد کرد، پمپئو از ادامه مذاکرات در آینده نزدیک خبر داد.
کارشناسان امر بر این باورند که کره شمالی به سلاحهای هسته به عنوان ضرورتی در بقای خود مینگرد و اولویت نخست شخص کیم است. با در نظر داشتن این واقعیات، دستیابی به توافق میان آمریکا و کره شمالی چندان منطقی نیست.
البته این شکست در محافل سیاسی آمریکا بسیار خوشایند تلقی شد. زیرا تلاش بی پروای ترامپ به دلیل شکست در اجرایی کردن پروژه دیوار مرزی که مانند خلع سلاح هستهای از وعدههای انتخاباتی ترامپ بود، سبب بروز نگرانیهایی شده بود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *